LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

A lánybúcsú nem az igazi vidám ruha kiegészítők és party kellékek nélkül! Mai cikkünkben adunk néhány tippet, hogy miket érdemes beszerezni és hogyan használjátok őket:)

A lánybúcsú egy nagyon szép hagyomány, mely évtizedek óta egyre népszerűbb. A hen party keretein belül a már elkelt menyasszony szingli éveit búcsúztatják a barátnők, és vicces játékokkal felkészítik őt a házasságra, vagy épp egy utolsó, hatalmas bulit csapnak, hogy megünnepeljék az elmúlt éveket. Ehhez pedig méltóképpen ki kell öltözni! Segítünk, hogyan:)

Kell-e lánybúcsú ruha?

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen ruhát viseljenek a lánybúcsú vendégei és ünnepeltje? A hagyomány része, hogy valamivel meg kell különböztetni a menyasszonyt a barátnőitől: ez általában a ruha színével történik. Gyakori a fehér-rózsaszín párosítás, amelyből a fehér természetesen a menyasszonyt illeti. Ez lehet egy rövid nyári ruha, de akár csak egy póló is a farmer mellé, abszolút a ti ízlésetekre bízva. A lánybúcsú ruha stílusa leginkább a helyszíntől és az évszaktól függ, minden mást ti szabtok meg.

Elkelt kitűző rózsaszín-fehér lánybúcsúra
Elkelt kitűző rózsaszín-fehér lánybúcsúra

Apróságok nagy jelentéssel

A ruha kiegészítők sem elhanyagolhatók egy leánybúcsún.

  • Amennyiben rövid nyári alkalmi ruhát választotok, a menyasszony számára egy tiara vagy egy vállszalag remek extra lehet. A vállszalagon különböző vicces szövegeket lehetnek, mint például „elkelt”, „foglalt”, de az angol „bride to be” (leendő menyasszony) felirat is igen népszerű.
  • Rövidebb, vagányabb ruhához, mint például egy tüll-aljú ruha, tökéletes kiegészítő lehet a menyasszony számára egy apró rózsával díszített, fodros harisnyakötő, illetve egy csinos fehér topánka.
  • Egy csillámos fátyol lánybúcsúra és esküvőre is egyaránt alkalmas lehet, azonban az esküvőre érdemes minta nélkülit felvenni.
  • Természetesen nincs jó nyári buli egy megfelelő parti szemüveg nélkül – ezt akkor válasszátok a menyasszony számára, ha a farmer-póló szett mellett döntötök.

A lánybúcsú kiegészítők nem csak a menyasszony ruháját hivatottak feldobni, a leendő koszorúslányokra is gondolni kell. Egy vicces feliratú kitűző a lánybúcsún kiváló megkülönböztetés (bármi lehet rajta, nagy a választék), a lánybúcsú után pedig kedves emlék lesz mindannyiótoknak, ami erősíti az összetartást is. Hasonló okokból lehet még remek ötlet egy lánybúcsú eskü beszerzése.

Lánybúcsú eskü
Lánybúcsú eskü

…és a további apróságok

Van néhány olyan lánybúcsú kellék, ami szinte nélkülözhetetlen egy felejthetetlenül jó buliba. Ilyen például a rózsaszín szalagokkal díszített képkeret fotózáshoz – mert jó, ha megörökítitek az emlékeket. A képkeret 80 x 60 cm, és kartonpapírből készült, így könnyen magatokkal vihetitek bárhová.

Lánybúcsúra képkeret fotózkodáshoz
Lánybúcsúra képkeret fotózkodáshoz

A héliummal felfújt lufik is elmaradhatatlan kellékei egy lánybúcsúnak, és erre is igaz a koszorúslányok kedvenc mondása: minél nagyobb, annál jobb! Lufi mellett érdemes beszereznetek az alkalomhoz illő rózsaszín konfettiket kilövő  konfetti ágyút, illetve egyéb kellékeket a különböző programokhoz, feladatokhoz. Ezekről már írtunk korábban, ha még több inspirációt szeretnél, olvass bele bátran!

Legközelebb a lánybúcsú kihagyhatatlan programjával, a menyasszonyt próbára tevő vidám, vicces feladatokkal foglalkozunk, Itt vannak a legjobb lánybúcsú feladatok címmel. Várunk május 31-én, pénteken.

Ha még nem láttad az előző lánybúcsús cikkeket, íme a lista:

Honnan ered a lánybúcsú? - Ahány ház, annyi szokás
Miről szóljon a lánybúcsú?
Kinek a feladata a lánybúcsú szervezése?
Kellékek és vicces ajándékok lánybúcsúra
Lánybúcsú szervezése 101: mikor legyen a hen party?
Dráma a lánybúcsún – na még mit nem!
A lánybúcsú helyszín többé nem lesz fejtörés
Hogyan csinálj látványos lánybúcsú dekorációt?
Lánybúcsú programok -fergeteges ötletek a felhőtlen szórakozáshoz
Nincs lánybúcsú játék nélkül
Parti ételek és italok lánybúcsúra


Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!