Adatvédelem

A szabályzat célja

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a Balloon World Hungary Kft. (rövidített nevén: BWH Kft. székhely: 1037 Budapest, Bécsi út 267. cégjegyzékszám: 01-09-685575), továbbiakban Szolgáltató által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Szolgáltató adatvédelmi és adatkezelési politikáját.

Jelen szabályok kialakításakor a Balloon World Hungary Kft. különös tekintettel vette figyelembe a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Infotv.”), 1995. évi CXIX. törvény a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről, az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, továbbá az Európai Parlament és az Európai Tanács (EU) 2016/679 rendeletét, a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásárol, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) ajánlásait.

Adatkezelő megnevezése

Név: Balloon World Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1037 Budapest, Bécsi út 267.

Cégjegyzékszám: 01-09-685575

Adószám: 11965336-2-41

Email cím: unnepekaruhaza@bwh.hu

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-61737/2012.

A kezelt személyes adatok köre

A felhasználói fiók létrehozása előtt a Felhasználó a következő személyes adatait köteles megadni:

  • Név
  • Számlázási cím
  • Szállítási cím
  • Telefonszám
  • Email cím

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

Cookie Tájékoztató

A Szolgáltató a személyre szabott tartalom kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása a felhasználói élmény növelése érdekében. A cookie-t a Felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű.

Mik is azok a sütik (cookie)?

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi a felhasználó műveleteit és személyes beállításait (pl.: a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így a felhasználónak nem kell azokat újra megadnia minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogat, vagy az egyik lapról átnavigál egy másikra.

Hogyan használjuk fel a sütiket?

Honlapunkon igénybe vesszük a Google Inc. „Google Analytics” webanalitikai szolgáltatását. A Google Analytics úgynevezett „cookie”-kat, azaz rövid szövegfájlokat helyez el a látogatók számítógépén, melyek segítenek annak elemzésében, hogy miként használják oldalainkat a látogatók. A cookie által a webhelyhasználatról létrehozott információt a rendszer elküldi (a látogató IP-címével együtt) a Google egyik egyesült államokbeli szerverére, és ott tárolja azt. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje, miként veszi igénybe a látogató a honlap szolgáltatásait, jelentést készítsen a honlap forgalmáról a honlap üzemeltetői számára, illetve a honlap forgalmához és az internethasználathoz kapcsolódóan más szolgáltatásokat nyújtson. A Google az adatokat harmadik félnek is átadhatja, amennyiben erre törvényi előírás kötelezi, vagy ha azokat a Google megbízásából harmadik fél dolgozza fel. A Google a látogató IP-címét semmilyen más, birtokában lévő adattal nem társítja. Ön a megfelelő beállítások kiválasztásával letilthatja böngészőjében a cookie-k használatát, ám ebben az esetben megtörténhet, hogy nem tudja a honlap valamennyi funkcióját igénybe venni. A honlap használatával Ön hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Google a fent ismertetett módon és célokból feldolgozza.

A sütik karbantartása

Lehetőség van a sütik karbantartására és/vagy tetszés szerint törölésére. Ezzel kapcsolatos további tudnivalók az org webhelyen találhatók. Lehetőség van törölni a számítógépen tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le lehet tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogatsz egy adott oldalra, manuálisan el kell végezned az egyes beállításokat, és számolod kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Az Adatkezelés jogalapja, célja és módja

Az adatkezelő jogalapja a felhasználó személyes adatainak kezelésére a felhasználó önkéntes hozzájárulása saját személyes adatainak kezeléséhez az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja alapján.

Az adatkezelő jogszabályi felhatalmazás alapján, a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára vonatkozó adatokat.

Az Adatkezelésre a www.unnepekaruhaza.hu internetes oldalon található internetes tartalmak Felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a Felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt Személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az Adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása.

A személyes adatok kezelésére kizárólag célhoz kötötten kerül sor. A személyes adatok kezelésének célja a unnepekaruhaza.hu honlapon keresztül biztosított szolgáltatások nyújtása, ezekkel kapcsolatban hírlevelek küldése, a Vásárlókkal való kapcsolattartás, és számlák kiállítása.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja a unnepekaruhaza.hu URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, a személyre szabott tartalmak és hirdetések megjelenítése, statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a Felhasználók jogainak védelme. A Felhasználók által a szolgáltatás igénybevétele során hozzáférhetővé tett adatokat az Szolgáltató felhasználhatja arra, hogy felhasználói csoportokat képezzen, és a felhasználói csoportok részére a Szolgáltató weboldalain célzott tartalmat, és/vagy hirdetést jelenítsen meg.

Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban leírt céloktól eltérő célokra nem használja fel. Személyes adatok harmadik személynek, vagy hatóságok számára történő kiadása – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

Szolgáltató a neki megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősség-vállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az Adatkezelés időtartama

A regisztráció és unnepekaruhaza.hu internetes oldal szolgáltatásainak használata során a Felhasználó által megadott Személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó a szolgáltatásról - az adott felhasználói névvel - ki nem iratkozik. A törlés időpontja a Felhasználó kiiratkozásának (törlési igényének) beérkezésétől számított 10 munkanap.

A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. A Szolgáltató biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb felhasználói Személyes adatokkal – a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Ha a Felhasználó Személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályokban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését.

Fogalom meghatározások

Személyes adat: a meghatározott természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, különösen a neve, azonosító jele, valamint fizikai, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A Személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható;

Adatkezelés: az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen a személyes adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása;

Adatkezelő: a Balloon World Hungary Kft. (székhely: 1037 Budapest, Bécsi út 267.);

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése,

Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

Adattovábbítás:  a Személyes adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé tétele;

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

Gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: az adatok tárolása, az adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése;

Felhasználó: az a természetes személy, aki a Szolgáltató honlapján (www.unnepekaruhaza.hu) regisztrál.

Nyilvánosságra hozatal:  a Személyes adatot bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

Az Adatkezelés elvei

  A Személyes adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni és feldolgozni. A Személyes adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon nem szabad felhasználni. A Személyes adatok tárolási módjának olyannak kell lennie, amely az érintett Felhasználó azonosítását csak a tárolás céljához szükséges ideig teszi lehetővé. Meg kell tenni a megfelelő biztonsági intézkedéseket az automatizált adatállományokban tárolt Személyes adatok védelme érdekében a véletlen vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozására.

A Balloon World Hungary Kft. által alkalmazott adatvédelmi irányelvek

A Szolgáltató szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges Személyes adatokat a Szolgáltató az érintettek hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel. A Szolgáltató, mint Adatkezelő vállalja, hogy a birtokába jutott adatokat az adatvédelmi törvénynek és jelen Szabályzatban rögzített adatvédelmi elveknek megfelelően kezeli, és azokat harmadik félnek át nem adja. Az adatátadás tekintetében a jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képez az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett felhasználó nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat.

A Szolgáltató rendszere a Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a Felhasználók által a regisztrációkor megadott Személyes adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy Felhasználó bármely Személyes adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őket az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a Szolgáltató felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére.

Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott Személyes adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

A Szolgáltató, mint Adatkezelő a Személyes adatot törli, ha (a) annak kezelése jogellenes; (b) a Felhasználó Személyes adatának törlését kéri; (c) a Személyes adat hiányos vagy téves, és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; (d) az Adatkezelés célja megszűnt, vagy a Személyes adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; (e) a Személyes adat törlését bíróság vagy hatóság elrendelte.

Személyes adatok továbbítása és feldolgozása

A unnepekaruhaza.hu internetes oldal szolgáltatásainak használata során a Szolgáltató a felhasználó személyes adatait jogosult továbbítani az alábbi jogi személyek irányába:

Név Székhely Továbbított adatok Adatfeldolgozói feladat
OTP Mobil Kft. 1093 Budapest,
Közraktár u. 30-32
Online fizetésirendszer

Ügyfél név, email cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, megrendelés száma, vásárolt termékek neve, mennyisége, egységára.

Megrendelés kiegyenlítése
Barion Payment Zrt. 1117 Budapest,
Infopark sétány 1.
Online fizetésirendszer Ügyfél név, email cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, megrendelés száma, vásárolt termékek neve, mennyisége, egységára. Megrendelés kiegyenlítése
AppSol Informatikai Zrt. 1024 Budapest, Forint u. 4. Elektronikus számlázó rendszer üzemeltetője Ügyfél név, email cím, telefonszám, számlázási cím, megrendelés száma, vásárolt termékek neve, mennyisége, egységára. Számla elkészítése
GLS General Logistics System Hungary Csomag-Logisztikai Kft. 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. Futárszolgálat Ügyfél név, email cím, telefonszám, szállítási cím, megrendelés száma, fizetendő összeg. A megrendelés kiszállítása, utánvét beszedése
Sprinter Futárszolgálat Kft. 1097 Budapest, Táblás u. 39. Futárszolgálat Ügyfél név, email cím, telefonszám, szállítási cím, megrendelés száma, fizetendő összeg. A megrendelés kiszállítása, utánvét beszedése
A fentieken túl a felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó kifejezett hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

  • Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad a Szolgáltató által kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül elektronikus úton adja meg a kért tájékoztatást.
  • A felhasználó jogosult a helytelenül rögzített személyes adatainak helyesbítését kérni.
  • A felhasználó jogosult személyes adatainak törlését kérni. A törlés nem vonatkozik a jogszabályok (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.
  • Az érintett a jelen nyilatkozatban ismertetett jogait az alábbi elérhetőségen keresztül gyakorolhatja:

Levelezési cím: 1037 Budapest, Bécsi út 267.

Email: unnepekaruhaza@bwh.hu

A felhasználó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

Hírlevelek

A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket az adatkezelő csak a felhasználó kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A felhasználó bármikor leiratkozhat a hírlevélről a hírlevél alján elhelyezett link segítségével.

Záró rendelkezések

A Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az általa kezelt személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen nyilatkozatot a felhasználók értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Az adatkezelő jelen adatvédelmi nyilatkozat módosításairól szóló tájékoztatást közzéteszi a unnepekaruhaza.hu weboldalon. A módosítás hatályba lépését követően a felhasználó a szolgáltatás használatával, ráutaló magatartással tudomásul veszi a módosított nyilatkozatban foglaltakat.