BallagásSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

WE LOVE BALLOONS – De elég ZÖLD?

Kérlek, most felejts el egy percre mindnet, amit a lufikról tudsz, vagy gondolsz és hadd meséljük el Neked, mi is a valóság.

Sok-sok tévhit terjeng az interneten és imitt-amott a héliumos, és úgy általában a lufikkal kapcsolatban. Napjainkban, amikor egyre nagyobb figyelmet kap a környezetvédelem, a fenntarthatóság és az újrahasznosítás, sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet a közkedvelt és igen nagy népszerűségnek örvendő léggömbökkel. Mivel mi itt az Ünnepek Áruházánál szó szerint együtt lélegzünk a lufikkal, így arra gondoltunk, hogy tisztázunk néhány szakmai kérdést a témában. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk pár dolgot, ami felmerülhet bennetek lufi-környezetvédelem témakörben. Jöjjenek most ezek! :)

Kaucsukfa, amiből a környezetbarát lufi készül
Kaucsukfa, amiből a környezetbarát lufi készül

Miből készül a gumiléggömb?

Az általunk forgalmazott, prémium minőségű, az Egyesült Államokban gyártott Qualatex latex léggömbök 100%-ban a kaucsukfából kinyert gumiból készülnek. A folyamat teljesen természetes, így a növények nem sérülnek a lecsapolás közben. Ezek a fák 40 éven keresztül képesek előállítani gumit. Miután kimerültek kivágják őket, a faanyagot hasznosítják és újakat ültetnek helyettük.

Miből készül a fólia lufi?

Olyan műanyagból készül, mint az előre csomagolt élelmiszerek tasakja. Például a chips-es zacskók. Ez az anyag vékony fémből készült filmréteggel van bevonva, így ezek a léggömbök biológiai úton nem bomlanak le. Viszont a fóliából készült lufikat újra lehet hasznosítani.

Egyszer használatosak a léggömbök?

A latex lufik biológiailag lebomlanak, akárcsak a fák levelei. Ha már nem használod őket, akkor lyukaszd ki őket, és simán dobd ki a szemetesbe. Sőt, akár komposztálhatod is őket a hátsó kertben. Bizony, trágyázni is lehet vele. :)

A fólia léggömböket több féle módon is újra lehet hasznosítani. Először is többször fel lehet fújni őket. Ha ezt levegővel teszed meg, akkor extra tartósak lesznek, és bár lebegni nem fognak, falra rögzítve például szuperül mutatnak. Lelehet bele ajándékot csomagolni, karácsonyfadíszt készíteni, de akár a törékeny tárgyakat is megvédheted egy félig felfújt lufival kibélelt dobozban, szállítás közben. Lehet belőlük piknik terítőt eszkábálni, vagy akár melegítő plédet is készíteni.

Újrahasznosított fólia lufi
Újrahasznosított fólia lufi

A héliumos lufik rosszat tesznek a környezetnek?

NEM! Ugyanis a 2. leggyakoribb elem a világűrben a hélium. Mivel oda is távozik, így nem lehet káros. Jelenleg újabb és újabb lelőhelyeket találnak a Földön, ahonnan ki tudják nyerni a gázt. Felmerülhet a kérdés, hogy egyszer a Hélium nem fog-e elfogyni. A jelenlegi állapot szerint nem, de már keresik, hogy miként lehetne helyettesíteni, újrahasznosítani azt. Egyébként az előállított mennyiségnek kb csak a 25%-át használják a léggömb iparban, a többire főként az orvoslásban van szükség. A lufikba jó alternatíva a ballongáz.

Mi a ballongáz?

92-98%-os tisztaságú hélium, levegővel szennyezve. Éppen ezért ez a gáz nem használható orvosi, vagy tudományos eszközökhöz. A ballongáz a héliumgyártás közbeni melléktermék, viszont a lufik töltésére tökéletesen alkalmas, így nem vész kárba. Az Ünnepek Áruházánál minden lebegős lufit ballongázzal töltünk meg.

Miért nem szabad elengedni?

Először is szükségtelen szemetet termel. Másodszor a szalag nem bomlik el és az állatokra, magasfeszültségű vezetékekre tekeredhet. Előbbi esetben sajnos akár az állat halálához is vezethetnek. Tehát NAGYON fontos, hogy tudatosan bánjunk velük!

100 százalék biológiailag lebomló lufi
100%-ban biológiailag lebomló lufi

Reméljük sikerült válaszolnunk néhány bennetek felmerülő kérdésre a lufikkal kapcsolatban.

Igen, az áltálunk forgalmazott QUALATEX és Belbal lufik elég ZÖLDEK!

100 százalék környezetbarát léggömb Belbal
100%-ban környezetbarát léggömb

Nyugodtan vásároljátok, ajándékozzátok, okozzatok vele örömöt és szeressétek őket pont úgy, mint mi! :)

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!