Blog - Érdekességek az Ünnepek Áruházától

El tudsz képzelni egy újszerű nőnapot?

El tudsz képzelni egy újszerű nőnapot?

Wiki-től tudjuk, hogy "A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt."

Téged is kiráz a hideg, ha a gyereked farsangi beöltözésére gondolsz?

Téged is kiráz a hideg, ha a gyereked farsangi beöltözésére gondolsz?

Talán tudod, vagy, ha nem, az se baj... A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig tart. Csak azért, hogy esetleg ne maradj bajban a gyerek előtt, ismétlés jelleggel elmondom, hogy a vízkereszt napja január 6-a, a hamvazószerda meg minden évben más dátumra esik. Csak az fix, hogy szerda! Idén több mint 7 hétig (március 1-ig) tart a farsang, mert idén későn lesz Húsvét. És a böjtöt ugyebár a Húsvéttól számoljuk visszafelé. Negyven kemény napot.

Itt a farsang! Tudod már, mi leszel?

Itt a farsang! Tudod már, mi leszel?
Végre itt van a gyerekek és felnőttek által egyaránt kedvelt ünnep, amikor bárki bőrébe bújhatsz egy napra, egy éjszakára, ráadásul úgy, hogy közben attól se kell tartanod, hogy hagyományainktól idegen szokásnak hódolsz.

Talán tudod, a farsang január 7-től hamvazószerdáig tart. A farsang farka pedig idén február 28-a esik. Addig szabadon választhatsz kedvedre való maskarát, vagy egyszerűbb házilag kivitelezett egy-két kellékkel feldobott jelmezt ölthetsz magadra, ha jön a vidámság órája.

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje

A legenda szerint Terni Szent Bálint püspök és vértanú, aki Interamna (ma Terni) püspökeként működött, több nyomorékot gyógyított meg imáival. Ugyancsak ő a szerelmesek védőszentje is. Egy, az életéből való elbeszélése arról tanúskodik, hogy Bálint püspök titokban eskette meg a szerelmes párokat. Ez azért volt különleges, mert a törvény abban az időben tiltotta a férfiaknak a katonai szolgálat előtti házasságkötést. Egy további történet arról számol be, hogy ő volt az első, aki egy pogány férfit és egy keresztény nőt összeadott. Kezdetektől fogva ismert a szerelmesek iránti rokonszenve és az értük való tettek sora. Talán ezért is lett halála után a szerelmesek védőszentje.

Mi a helyzet a szilveszteri - újévi szokásokkal a nagyvilágban?

Mi a helyzet a szilveszteri - újévi szokásokkal a nagyvilágban?

Kezdjük itthon.

Mi magyarok jellemzően az óévet pezsgővel, virslivel, himnusszal, papírdudával, konfettivel, újévi fogadalommal, csókolódzással (boldoggal és boldogtalannal) búcsúztatjuk. Másnap aztán lencsét eszünk és a csirkének még a gondolatát sem engedjük meg magunknak a szerencsénk érdekében.

Milyen ajándékokat válassz karácsonyra szeretteidnek?

Milyen ajándékokat válassz karácsonyra szeretteidnek?

Mindannyian pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy a karácsonyt vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják  az emberek. Néhányan úgy gondolják, hogy a karácsony az év legcsodálatosabb, míg mások szerint a legborzalmasabb ünnepe.

Hogyan teremthetsz halloween-i hangulatot?

Hogyan teremthetsz halloween-i hangulatot?

Már csak alig néhány nap választ el minket halloween éjszakájától. Mostanra már nagyjából összeállt, hogy kinél lesz a buli vagy hova mész halloween-ezni, valamint hogy minek öltözz be, talán már a jelmezed is megvan. De mit tegyél, ha te leszel a halloween party házigazdája? Dekorálj! És teremts igazi halloween hangulatot!

Minek öltözzek be halloween-kor?

Minek öltözzek be halloween-kor?

Szeptember 1-jén beköszöntött a meteorológiai ősz, szeptember 23-ával pedig a csillagászati ősz is kezdetét vette. Így tehát végre bátran kijelenthetjük, hogy hivatalosan is az őszben járunk. Mi ennek az évszaknak már érezzük is a hatásait, ugye ezzel te magad is így vagy?

Állati termékek az állatok világnapja alkalmából

Állati termékek az állatok világnapja alkalmából

Tudtad, hogy ma van az állatok világnapja? És azt tudtad, hogy honnan ered és miért jött létre ez a nap? 1931-ben egy firenzei konferencián a környezetvédők bevezették az állatok világnapját, amely a világ veszélyeztetett fajaira hivatott felhívni az emberek figyelmét. Az állatok világnapját minden év október 4-én ünneplik, Szent Ferenc (az állatok védőszentje) emléknapján.

Szervezz felejthetetlen lakásavató bulit!

Szervezz felejthetetlen lakásavató bulit!

Te is mindig szerettél volna lakásavatót tartani? Ha mostanában költözöl új helyre és Te is szeretnéd ezt megünnepelni egy emlékezetes lakásavatóval, akkor mostani blogbejegyzésünkben 5+1 hasznos tippet adunk ehhez.

Ilyen volt a szülinapom – egy kutyus szemével

Ilyen volt a szülinapom – egy kutyus szemével
Sziasztok! Borisz vagyok, az angol bulldog. 2011. augusztus 30-án láttam meg a napvilágot Kaposváron, két testvéremmel együtt. 2 hónappal később talált rám két szerető gazdim, akik azóta is hatalmas szeretettel árasztanak el, és harmonikus, boldog életet biztosítanak a számomra. Náluk mindent megkapok, amire csak szükségem van. Ezt bizonyítja, hogy a mostani, 5. szülinapomon is igazán kitettek magukért. Tiszta szívből, önzetlenül, mindennél jobban szeretem őket.

Névnapköszöntés, egész évben

Névnapköszöntés, egész évben

A világ egy részén, főként a katolikus kultúrájú országokban a születésnap mellett a névnap megünneplése is bevett szokás.  Jó alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket és tiszteletünket az ünnepelt felé, és vidám, sokszor eszem-iszommal összekötött családi, baráti együttlétre is.

Összefoglaltunk számodra néhány érdekes információt, amire talán eddig nem is figyeltél. Honnan ered a névnap, és milyen szokások kötődnek hozzá Európában?

Te is várod már a szabadságot?

Te is várod már a szabadságot?

Kánikulában mi is lehetne kellemesebb, mint egy jegeskávét meginni a vízparton?

Görögországról mindenkinek a fehér-kék házak és az ezer árnyalatban pompázó gyönyörű kék tenger jut eszébe. Mi nagyon szeretjük ezt a mediterrán országot, így az úticélunk idén is Görögország lesz. Rutinos utazónak mondhatjuk magunkat, nagyon szeretjük a görög ételeket, az országot és magát az utazást is. Már több féle utazási módot próbáltunk korábban, idén megint autóval vágunk neki a közel 1500 km-es útnak.

Hogyan tedd 12 perc alatt még barátságosabbá és vidámabbá a kertet, ha vendégeket vársz?

Hogyan tedd 12 perc alatt még barátságosabbá és vidámabbá a kertet, ha vendégeket vársz?

Minél inkább nyár van, annál inkább kint vagyunk a szabadban, a kertben. Valljuk be sokkal kényelmesebb és kellemesebb, mint bent a lakásban.

Néhány egyszerű ötlettel szeretnék neked segíteni, hogy a kertben vagy a szabadban rendezett családi-, vagy barátokkal tartott ünnepség minél hangulatosabb és egyben szemet gyönyörködtetőbb legyen. És mindez szinte egy varázsütésre.

Tényleg ennyi lehetőséget rejt az arcfestés?

Tényleg ennyi lehetőséget rejt az arcfestés?

Hogyne, és még annál is többet! Az arcfestés szuper móka minden alkalomra, sporteseményre, szülinapi zsúrra, de akár akkor is, ha halloweenre dobnál fel arcodra valamit az öltözéked kiegészítéseként. Az arcfestés már önmagában is kiváló szórakozás, a hatás, melyet kreálmányoddal ki tudsz hozni az emberekből, na az mindent, de tényleg mindent visz! Az izgalmas és egyedi ötletek száma végtelen, csak a képzeleted szabhat határt. Nézd meg, milyen alkalmakra használhatsz Te is bátran különböző arcfestékeket az elkövetkezendő időszakban!

Segítség, nem akarok hisztigéppé válni!

Segítség, nem akarok hisztigéppé válni!

Hogyan csökkentheted az esküvővel járó stresszt?

Nemrég olvashattad, hogy a barátnőim milyen szuper lánybúcsút szerveztek nekem. A lánybúcsúm óta eltelt egy hónap és már a mi Nagy Napunkra is sor került.

Lánybúcsú egy menyasszony szemével

Lánybúcsú egy menyasszony szemével

Ahogy beköszöntött a nyár, elérkezett az esküvők időszaka, ami magába foglalja azt is, hogy egyre többen készülnek lánybúcsúra is.

Idén kivételesen nem a szervezésért voltam felelős, hanem már menyasszonyként nekem szerveztek lánybúcsút a barátnőim. Így most a másik oldalról szeretnék Neked pár olyan tippet adni, amivel igazán emlékezetessé teheted barátnőd lánybúcsúját.

A fesztiválozás top tippjei

A fesztiválozás top tippjei

Eljött az év azon időszaka, amikor az egész ország fesztivál lázban ég. Előkerülnek a különösebbnél különösebb fesztivál szerkók, sapkák, napszemcsik, gumicsizmák, meg persze a vicces parti kiegészítők. Mindegy, hogy vérbeli fesztiválozó hírében állsz vagy esetleg szűz vagy még e téren, a lényeg, hogy van néhány olyan dolog, amelyre érdemes odafigyelned egy-egy zenei fesztivál alkalmával.

Kerti party történetem, nem kis meglepetéssel…

Kerti party történetem, nem kis meglepetéssel…

A kerti partik nagy divatját éljük, mióta a már-már mediterrán nyári időjárás jobban megengedi, hogy a szabadban ünnepeljünk, vagy csak minden különösebb ok nélkül együtt töltsünk néhány kellemesnek ígérkező órát a barátainkkal.

Nem kell feltétlenül saját kerttel rendelkezni ahhoz, hogy a szabadban süssünk, főzzünk. Lehet csak úgy kivonulni egy alkalmas helyre, néhány pokróccal vagy összecsukható székkel és asztallal. A többi már jön magától. Én már próbáltam mindkettőt.

Óriás szobrok lufiból - WBC 2016

Óriás szobrok lufiból - WBC 2016

Most hogy megcsodálhattuk, milyen nagyszerű kis figurák készíthetőek léggömbökből, térjünk át egy komolyabb témára, valami olyanra, amitől garantáltan leesik az állad. (Ha ez még nem történt volna meg eddig, persze!)

Valószínűleg mindenki ismeri az Alíz Csodaországban című mesét, melynek témáját sokan megragadták és filmet készítettek belőle. Na most a művészek is ihletet kaptak és létrehozták az egész csodaországot a rendezvény helyszínén.

Anyák napja a köszönet és a hála napja

Anyák napja a köszönet és a hála napja

Az anyák napját világszerte megünneplik. Olyan nap ez, amelyen az anyaságról emlékezünk meg, ekkor köszöntjük az anyákat, nagymamákat.

Nem meglepő, hogy az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza, mint oly sok minden más kezdete. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyákról is nagy tisztelettel megemlékeztek. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték.

Lenyűgöző ruhák lufiból! - WBC 2016

Lenyűgöző ruhák lufiból! - WBC 2016

A ruha az egyik legfontosabb olyan dolog, mely meghatározza az adott napi hangulatodat, de még sokszor személyiségedet is, így hát érdemes az öltözködésedre nagy hangsúlyt fektetni és nem elhanyagolni azt. Ez a legelső, amit egy számodra ismeretlen ember meglát belőled, és ez alapján fog Téged meghatározni és Rólad véleményt alkotni. Egy-egy ruhadarab készülhet pamutból, gyapjúból, selyemből, és léggömből. Hogy mi, léggömbből? Bizony, jól olvastad, léggömbből!

A világ egyik legnagyobb lufis konferenciája - WBC 2016

A világ egyik legnagyobb lufis konferenciája - WBC 2016

Valószínűleg el sem tudod képzelni, hogy mi mindent lehet léggömbökből készíteni. A lufi kutyán ez már rég túlmutat! Mára már külön iparág épült erre a szakmára, és olyan jeles művészek nőtték ki magukat az évek során, akik a világ minden részében tanítanak és nevelnek ki újabb és újabb tehetségeket.

Egy igazán felejthetetlen lánybúcsú kellékei

Egy igazán felejthetetlen lánybúcsú kellékei

Az Ünnepek Áruháza azért jött létre, hogy ne kelljen silány, ócska és egyébként is nagyon nehezen beszerezhető cuccokkal bajlódnod, ha szeretnél egy valóban felejthetetlen lánybúcsúhoz olyan kellékeket venni, melyek kapcsán nem fogsz majd csalódni, s utólag is elismered: a party kellékek világában is tényleg érdemes előnyben részesíteni a minőséget.

Díszítsd fel a lakást húsvétra!

Díszítsd fel a lakást húsvétra!

Bár a húsvét a legtöbb családban kevésbé fontos ünnep, mint például a karácsony vagy egy születésnap; ez nem jelenti azt, hogy ne adhatnánk meg a módját a közös sonkázásnak. Aki kreatív, és az ünnepi lakásdekoráció többet jelent a számára a nyuszis szalvétánál, rengeteg fantáziadús megoldással dobhatja fel az otthonát húsvétra. Ha nincs ötleted, hogyan díszítsd fel a lakást, a lentiekből ihletet nyerhetsz – az említett dekorációs elemek mindegyikét megtalálod a kínálatunkban.

Konyhakert a konyhában

Konyhakert a konyhában

Mondják, hogy a városi lét egyik igazán nagy problémája, hogy aki nem kertes házban lakik, nem tapasztalhatja meg annak gyönyörű előnyeit, amikor birtokában van egy szép kis konyhakert. Igen. Vannak, akik ezzel érvelnek a vidéki lét mellett. Többnyire azok, akik városiként költöznek ki és vidékiebbek a vidékieknél, igazi Van Gogh-okról, és gróf Wesselényi Miklósokról van szó. A konyhakert szerelmeseiről.

Karácsonyi (vagy bármikori) kacsa horgászat

Karácsonyi (vagy bármikori) kacsa horgászat

Amennyire különösen cseng ez a cím, pont annyira őrült lehetőségről van szó, főleg annak fényében, hogy így karácsony előtt mindenütt az élőhalat tukmálják az emberre.

Mi nem élő, de annál műanyagabb kacsákat kínálunk, horgászbottal együtt, szettben.

Ennél kiválóbb ajándékot nehéz is volna elképzelni, mi meg sem próbáltuk, és a jövőben sem fogjuk.

Karácsony az irodában

Karácsony az irodában

Az ember, ha elég kedves, gondoskodó egyben megfelelő mértékben szociális személy is, akkor valószínűleg a munkahelyén is igyekszik majd meglepni, ha nem is minden kollégát, de a hozzá közelebb állókat feltétlenül.

Ha te is ilyen barátságos lény vagy, akkor gyere fel az unnepekaruhaza.hu-ra és nézz körbe a kifejezetten ajándéknak szánt irodaszerek között! Egész biztosan mindenkinek találsz majd valami izgalmasat, vagy legalább hasznosat. Úgysem mindenki ugyanazt szereti!

Nézzünk néhány egészen friss karácsonyi ajándékötletet!

Nézzünk néhány egészen friss karácsonyi ajándékötletet!

Mert ezekből sosem tudunk kifogyni! Néha olyan érzésünk van, hogy ha június közepén szeretnél karácsonyi ajándékot vásárolni, nálunk akkor is probléma nélkül megtehetnéd, sőt! Még tematikus ajándékokról is lehetne szó, hiszen mi télen is árulunk strandolós dolgokat, míg a nyár abszolút közepén is kapsz mikulásruhát, ha arra van szükséged.

 De most tényleg maradjunk az aktualitásoknál!

Karácsonyi dekorációk

Karácsonyi dekorációk

Lassan itt a Karácsony! A boltok és az utcai hirdetőtáblák már csillognak a decemberi hangulattól, lassan Frank Sinatra is elkezd énekelni a boltokban. Így aztán mi is beszereztünk már minden olyan dekorációt, amire csak szükséged lehet Karácsonykor.

Nézz körbe! És ne feledd, hogy tőlünk az utolsó pillanatban is rendelhetsz, ráadásul sorba állnod sem kell!

Hogyan szervezheted meg életed szilveszteri buliját?

Hogyan szervezheted meg életed szilveszteri buliját?

A szilveszter a maga (hagyományos) klasszikus és elegáns stílusával – arról már nem is beszélve, hogy karácsony után van 1 héttel – komoly nehézségeket okozhat Neked egy buli megszervezésénél.

Szilveszterkor jellemzően mindenki elegáns ruhába bújik és családi vagy baráti körben búcsúztatja el az óévet, majd pedig köszönti az újévet. Elég nagy a nyomás, hogy mindenki jól szórakozzon szilveszterkor, így néha a tökéletes parti helyszín megteremtése kisebb-nagyobb stresszel járhat. Szeretnéd, ha a vendégeid kényelmesen éreznék magukat, és mégis azt szeretnéd, ha ez a parti és éjszaka különbözne az összes többitől.

Milyen játékokkal spékeld meg a karácsonyi partit?

Milyen játékokkal spékeld meg a karácsonyi partit?

A karácsonyi partik hangulatát feldobhatod mókás játékokkal, melyeket akár az ünnepi asztalnál ülve is játszhattok. Számos ilyen nagyszerű játék létezik, ezért nehéz közülük csak néhányat kiválasztani.

Most azonban teszek egy próbát, és megpróbálom a legjobbakat összegyűjteni Neked.

Hogyan csempészd be otthonodba azt a bizonyos karácsonyi „feeling”-et?

Hogyan csempészd be otthonodba azt a bizonyos karácsonyi „feeling”-et?

Néhányan biztosan erőteljesen ellenkezni fogtok velem, de én úgy gondolom, hogy a karácsony legjobb része a karácsonyi menüsor. Mindegy, hogy az ételeket családi vagy baráti körben fogyasztjuk el, minden esetben valamilyen különleges, varázslatos érzés fogja el az embert az ünnepi asztalnál ülve.

Na de mi a helyzet a lakás többi részével? Attól még, hogy van egy gyönyörű karácsonyi asztalod, nem biztos, hogy a Tiéd lesz a legjobb karácsonyi parti is. Sőt, valószínűleg édesanyád túl fog szárnyalni Téged a következő évben.

Ajándékötletek minden + 1 alkalomra

Ajándékötletek minden + 1 alkalomra

Most döbbentél rá, hogy szülinapja van? Holnap lesz az évfordulótok? Még fogalmad sincs, hogy mit vegyél Karácsonyra nagyinak, apunak, tesónak, szomszédnak, barátnak, ellenségnek?

Nos, mi azért vagyunk, hogy neked csak választanod kelljen és kattintani néhányat a legütősebb ajándéktárgyakért, hiszen még a kategóriák is segítenek a választásban.

Olyan nincs, hogy nálunk ne találj valami jópofát, hasznosat, haszontalant, kedveset, gonoszat, vagy amit csak szeretnél!

Mikulás jelmezek és dekorációs kellékek az Ünnepek Áruházában

Mikulás jelmezek és dekorációs kellékek az Ünnepek Áruházában

Nos, eljött az idő, hogy a nagyobb darab apukák magukra öltsék a pirosat, a kisebb darab apukákhoz hasonlóan, akik előtte némi párnát is elhelyeznek has tájon. Úgy általában minden olyasminek itt az ideje, ami a december 6-át jelenti.

Ha szükséged van bármire, legyen az asztali dekoráció, vagy épp egy jóféle álszakáll, várunk szeretettel webshopunkban. Néhány kattintás és máris Te lehetsz a környék leghitelesebb Télapója!

Egy jó Simpsons reggeli?

Egy jó Simpsons reggeli?

Te is úgy vagy, hogy azt tartod az egyik legnagyobb ajándéknak az élettől, hogy A Simpson családnak annyi epizódja van, amennyit talán sohasem lehet végignézni? Ugye nem. Ugye te is hatodjára ismétled a sorozatot a kezdetektől napjainkig? Na, akkor rendben van. Ezt az ügyes kis reggeli készletet neked találták ki.

Halloween dekorációk minden mennyiségben!

Halloween dekorációk minden mennyiségben!

Most már lassan azok is elfogadják a tényt, akik kevésbé lelkesednek az angolszász szokások iránt: a 21. századra szinte mindenhová begyűrűzött a halloween láz. Mi sem maradtunk ki, s bár a hagyományos házról házra „kísértés” nem jellemző, azért mindenszentek közeledtével szinte minden szórakozóhelyen megjelennek a tökök, a boszorkányok és egy rakás bulizó.

Persze, hogy nem maradhat a világ dekoráció nélkül!

Halloween. Na jó, de mi ez az egész valójában?

Halloween. Na jó, de mi ez az egész valójában?

A keresztény kultúrkörben hagyományosan mindenszenteket ünnepeljük az év azon szakaszában, amikor a világ az angolszász hagyományokra reagálva halloweennal van elfoglalva.

Pedig nem árt, ha tudjuk: amit ma halloween formájában ismerünk, valójában sokkal ősibb a kereszténységnél.

Felnőtt szülinapi kellékek az Ünnepek Áruházában!

Felnőtt szülinapi kellékek az Ünnepek Áruházában!

Ó, azok a gyerekpartik! Nos, igen, gyerekkorunkból megannyi jó kis emléket őrzünk a mindenféle édességet befalós és ma már eléggé idiótának tűnő zenékkel kombinált zsúrokról, szülőként pedig pontosan tudjuk, hogy alapvetően az őrület egyik forrásai lehetnek az ilyen mulatságok. Mégis szívesen szervezzük őket, hiszen mi is voltunk gyerekek, másfelől pedig mégis csak azt szeretnénk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat azon a napon, ami teljesen róluk szól.

Őrült borzáró a sznobok távoltartására

Őrült borzáró a sznobok távoltartására

Az utóbbi 15 év hihetetlenül fellendítette a hazai borászatot. Elég elmenni Villány környékére, vagy épp a Balaton-felvidékre, hogy lássuk, milyen hatalmas területeken termelnek, s hogy egy-egy pincészet központja sokszor olyan, akár valami ötcsillagos szálloda.

Tréfás Gumis Lábtörlő – Pálinkát hoztál?

Tréfás Gumis Lábtörlő – Pálinkát hoztál?

Olyan jó, amikor belépnél valahová azzal az érzéssel, hogy „na, itt vajon mire számíthatok?”, már a bejáratnál némileg megkönnyíti a helyzetedet valami jel. Mondjuk egy vicces, kedves, vagy akármilyen lábtörlő. A Welcome-felirat – valljuk be – már igencsak idejétmúlt és kissé ahhoz hasonlatos, mint amikor egy autó hátsó ablakában mókásnak szánt feliratokat látsz, majd mikor kielőzöd a kocsit, eléd tárul sofőrjének rettenetes, embergyűlöletről tanúbizonyságot tevő arcberendezése. Szóval a Welcome nem igazán mond semmit.