Szülinapi luficsokorCsodamamiBallagás 2020
Így foglald le a gyerekeket otthon a vakáció alatt Így foglald le a gyerekeket otthon a vakáció alatt

Alighogy magunk mögött tudhatjuk a kijárási korlátozásokat, máris egy újabb megoldandó helyzettel kell szembenéznie a szülőknek. Eddig az óvodák, iskolák zárva tartása miatt kellett egész nap megpróbálnunk lekötni a négy fal között rekedt gyerekeket, most a hamarosan kezdetét vevő nyári vakáció ideje alatt kell megtennünk ugyanezt. Az Ünnepek Áruháza szeretne segíteni ebben, így összegyűjtöttünk néhány egyszerű ötletet, amelyek segítségével akár órákra is le lehet foglalni akár több korosztályt is.

Elolvasom >
Egy nap, ami csak a gyerekekről szól Egy nap, ami csak a gyerekekről szól

Amióta csak az eszünket tudjuk, május utolsó vasárnapja a gyerekekről szólt. Ligetekben, parkokban, cukrászdákban, rendezvényközpontokban várják ezen a napon a legifjabb szórakozni vágyókat. Minden településnek, családnak, bölcsődének, óvodának, iskolának megvannak a saját gyereknapi hagyományai, amelyeket a településhez vagy az intézményhez tartozó gyerekek, családok jól ismernek, de az ünnep eredetével kevesen vannak tisztában.

Elolvasom >
Otthon is ünnepeljük meg a ballagókat! Otthon is ünnepeljük meg a ballagókat!

A ballagás hagyománya évszázados múltra tekint vissza. Ez a kedves rituálé mára már olyannyira részévé vált az intézménytől és a csoport- vagy osztálytársaktól való elbúcsúzásnak,  hogy nehéz nélküle elképzelni a tanulmányok lezárását. Idén azonban a hagyományostól eltérő módon kényszerülünk megoldani a ballagást – ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyáltalán semmilyen formában ne tudnánk megünnepelni ezt a jeles alkalmat.

Elolvasom >
Életreszóló születésnapi bulik – akár a karantén ideje alatt is Életreszóló születésnapi bulik – akár a karantén ideje alatt is

Lassan két hónapja tart a kijárási korlátozás hazánkban. Ma már szinte teljesen hétköznapinak hat online testnevelés óráról vagy tréningnadrágban való munkahelyi meetingekről hallani. Az oktatással és az otthon is végezhető munkával szemben azonban az élet egyes területein csak részlegesen vagy egyáltalán nem sikerült megoldást találni az online térbe való költözésre.

Életreszóló szülinapi bulik
Életreszóló szülinapi bulik

Rengeteg kulturális, zenei és közösségi esemény került lemondásra vagy elhalasztásra. Vannak azonban olyan események, évfordulók, melyeknek nem tolhatjuk el az időpontján. Ilyenek például a születésnapok. Mutatjuk, hogy lehet teljes az ünnep most, a korlátozások idején is.

Elolvasom >
Az anyák napja története – Így köszöntötték az édesanyákat az évszázadok alatt Az anyák napja története – Így köszöntötték az édesanyákat az évszázadok alatt

Valószínűsíthető, hogy az ősanyák, anyaistennők tisztelete már a kőkori emberek körében is szokás volt, az ókori civilizációkban pedig már konkrét ünnepekkel is találkozhatunk. Nemzetközi hagyománnyá az anyák napja az elmúlt századokban nőtte ki magát.

Elolvasom >
Anyák napja a köszönet és a hála napja Anyák napja a köszönet és a hála napja

Az anyák napját világszerte megünneplik. Olyan nap ez, amelyen az anyaságról emlékezünk meg, ekkor köszöntjük az anyákat, nagymamákat.

Nem meglepő, hogy az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza, mint oly sok minden más kezdete. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyákról is nagy tisztelettel megemlékeztek. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték.

Elolvasom >
Felnőtt szülinapi kellékek az Ünnepek Áruházában! Felnőtt szülinapi kellékek az Ünnepek Áruházában!

Ó, azok a gyerekpartik! Nos, igen, gyerekkorunkból megannyi jó kis emléket őrzünk a mindenféle édességet befalós és ma már eléggé idiótának tűnő zenékkel kombinált zsúrokról, szülőként pedig pontosan tudjuk, hogy alapvetően az őrület egyik forrásai lehetnek az ilyen mulatságok. Mégis szívesen szervezzük őket, hiszen mi is voltunk gyerekek, másfelől pedig mégis csak azt szeretnénk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat azon a napon, ami teljesen róluk szól.

Elolvasom >
El tudsz képzelni egy újszerű nőnapot? El tudsz képzelni egy újszerű nőnapot?

Wiki-től tudjuk, hogy "A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt."

Elolvasom >
Díszítsd fel a lakást húsvétra! Díszítsd fel a lakást húsvétra!

Bár a húsvét a legtöbb családban kevésbé fontos ünnep, mint például a karácsony vagy egy születésnap; ez mégsem jelenti azt, hogy ne adhatnánk meg a módját a közös sonkázásnak. Aki kreatív, és az ünnepi lakásdekoráció többet jelent a számára a nyuszis szalvétánál, rengeteg fantáziadús megoldással dobhatja fel az otthonát húsvétra. Ha nincs ötleted, hogyan díszítsd fel a lakást, a lentiekből ihletet meríthetsz, és még meg is találod a kínálatunkban.

Elolvasom >
Ilyen volt a szülinapom - egy kutyus szemével Ilyen volt a szülinapom - egy kutyus szemével
Sziasztok! Borisz vagyok, az angol bulldog. 2011. augusztus 30-án láttam meg a napvilágot Kaposváron, két testvéremmel együtt. 2 hónappal később talált rám két szerető gazdim, akik azóta is hatalmas szeretettel árasztanak el, és harmonikus, boldog életet biztosítanak a számomra. Náluk mindent megkapok, amire csak szükségem van. Ezt bizonyítja, hogy a mostani, 5. szülinapomon is igazán kitettek magukért. Tiszta szívből, önzetlenül, mindennél jobban szeretem őket.
Elolvasom >
Itt a farsang! Tudod már, mi leszel? Itt a farsang! Tudod már, mi leszel?
Végre itt van a gyerekek és felnőttek által egyaránt kedvelt ünnep, amikor bárki bőrébe bújhatsz egy napra, egy éjszakára, ráadásul úgy, hogy közben attól se kell tartanod, hogy hagyományainktól idegen szokásnak hódolsz.

Talán tudod, a farsang január 6-tól hamvazószerdáig tart. A farsang farka pedig idén február 25-ére esik. Addig szabadon választhatsz kedvedre való maskarát, vagy egyszerűbb házilag kivitelezett egy-két kellékkel feldobott jelmezt ölthetsz magadra, ha jön a vidámság órája.

Elolvasom >
Kérlek, ne engedd el Kérlek, ne engedd el

Bizonyára már Te is észrevetted, hogy napjainkban milyen nagy divat lett a héliumos lufik elengedése akár esküvőkön, akár ballagási ünnepségeken. Azonban az az információ, miszerint ez mennyire káros a környezetre, már jóval kevesebb emberhez jut el. Pontosan ezért hoztuk létre ezt az információs oldalt, melynek elolvasásával és betartásával Te is hozzájárulhatsz a Föld megóvásához. Emellett pedig felhívjuk a figyelmed az esetleges egészségkárosító tényezőkre is.

Elolvasom >
Téged is kiráz a hideg, ha a gyereked farsangi beöltözésére gondolsz? Téged is kiráz a hideg, ha a gyereked farsangi beöltözésére gondolsz?

Talán tudod, vagy, ha nem, az se baj... A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig tart. Csak azért, hogy esetleg ne maradj bajban a gyerek előtt, ismétlés jelleggel elmondom, hogy a vízkereszt napja január 6-a, a hamvazószerda meg minden évben más dátumra esik. Csak az fix, hogy szerda! Idén több mint 7 hétig (február 25-ig) tart a farsang és a böjtöt ugyebár a Húsvéttól számoljuk visszafelé. Negyven kemény napot.

Elolvasom >
Tényleg RÉMÁLOM a karácsonyi ajándékhúzós időszak? Tényleg RÉMÁLOM a karácsonyi ajándékhúzós időszak?

Ajándékozni csakis szívvel. Na és ésszel. No meg persze a pénztárcánknak megfelelően. Tehát ha összesítenünk kell, akkor mondhatjuk, hogy ajándékozni igenis marha nehéz.

Olyan egyszerű lenne, ha a megajándékozott illető csak elmondaná, hogy mire van szüksége, majd megvennéd és odaadnád, nem igaz?

Nos, egyszerűnek valóban egyszerű volna, azonban így elvész az egész varázsa. Ha nincs meglepetés, nincs izgalom sem. Így pedig nem nagy buli az egész.

Elolvasom >
Hogyan csempészd be otthonodba azt a bizonyos karácsonyi feeling-et Hogyan csempészd be otthonodba azt a bizonyos karácsonyi feeling-et

Néhányan biztosan erőteljesen ellenkezni fogtok velem, de én úgy gondolom, hogy a karácsony legjobb része a karácsonyi menüsor. Mindegy, hogy az ételeket családi vagy baráti körben fogyasztjuk el, minden esetben valamilyen különleges, varázslatos érzés fogja el az embert az ünnepi asztalnál ülve.

Na de mi a helyzet a lakás többi részével? Attól még, hogy van egy gyönyörű karácsonyi asztalod, nem biztos, hogy a Tiéd lesz a legjobb karácsonyi parti is. Sőt, valószínűleg édesanyád túl fog szárnyalni Téged a következő évben.

Elolvasom >
Karácsonyi dekorációk Karácsonyi dekorációk

Lassan itt a Karácsony! A boltok és az utcai hirdetőtáblák már csillognak a decemberi hangulattól, lassan Frank Sinatra is elkezd énekelni a boltokban. Így aztán mi is beszereztünk már minden olyan dekorációt, amire csak szükséged lehet Karácsonykor.

Nézz körbe! És ne feledd, hogy tőlünk az utolsó pillanatban is rendelhetsz, ráadásul sorba állnod sem kell!

Elolvasom >
Milyen játékokkal spékeld meg a karácsonyi partit? Milyen játékokkal spékeld meg a karácsonyi partit?

A karácsonyi partik hangulatát feldobhatod mókás játékokkal, melyeket akár az ünnepi asztalnál ülve is játszhattok. Számos ilyen nagyszerű játék létezik, ezért nehéz közülük csak néhányat kiválasztani.

Most azonban teszek egy próbát, és megpróbálom a legjobbakat összegyűjteni Neked.

Elolvasom >
Hogyan szervezheted meg életed szilveszteri buliját? Hogyan szervezheted meg életed szilveszteri buliját?

A szilveszter a maga (hagyományos) klasszikus és elegáns stílusával – arról már nem is beszélve, hogy karácsony után van 1 héttel – komoly nehézségeket okozhat Neked egy buli megszervezésénél.

Szilveszterkor jellemzően mindenki elegáns ruhába bújik és családi vagy baráti körben búcsúztatja el az óévet, majd pedig köszönti az újévet. Elég nagy a nyomás, hogy mindenki jól szórakozzon szilveszterkor, így néha a tökéletes parti helyszín megteremtése kisebb-nagyobb stresszel járhat. Szeretnéd, ha a vendégeid kényelmesen éreznék magukat, és mégis azt szeretnéd, ha ez a parti és éjszaka különbözne az összes többitől.

Elolvasom >
Mi a helyzet a szilveszteri - újévi szokásokkal a nagyvilágban? Mi a helyzet a szilveszteri - újévi szokásokkal a nagyvilágban?

Kezdjük itthon.

Mi magyarok jellemzően az óévet pezsgővel, virslivel, himnusszal, papírdudával, konfettivel, újévi fogadalommal, csókolódzással (boldoggal és boldogtalannal) búcsúztatjuk. Másnap aztán lencsét eszünk és a csirkének még a gondolatát sem engedjük meg magunknak a szerencsénk érdekében.

Elolvasom >
Egy fotózás részletei – Halloween az Ünnepek Áruházában Egy fotózás részletei – Halloween az Ünnepek Áruházában

Mi az ördögről beszéljünk Nektek a weben Halloween idején???

  • 2017-ben például veletek közösen csináltuk meg a Nagy Halloween Felmérést.
  • Ezt összesen 4738-an töltöttétek ki, és elképesztő eredmények születtek:
    • a felmértek mindössze 17%-a tudta, hogy a Halloween Írországban nemzeti ünnep
    • a résztvevők 44%-a nem ünnepli a Halloween-t
    • a válaszadók 57%-a szokott tököt faragni
  • 2018-ban, a tavalyi évben szimplán napi 3-4 posztot tettünk ki a Facebook- és Instagram felületeinkre a Halloween-i termékek kapcsán.
  • IDÉN pedig… Rengeteget gondolkodtunk azon, hogy hogyan is fűszerezhetnénk meg a Halloween-t a Facebookon, az Instagramon és a webshopunkban. Szóval ki kellett találnunk valami teljesen újat...

 

Elolvasom > Gyere ősz, gyere Halloween! Gyere ősz, gyere Halloween!

Ismét beköszöntött az ősz, egyre gyakrabban lesz borús, esős az idő, de mint minden évszaknak, ennek is megvannak a maga szépséges pillanatai.

Nekünk az egyik kedvencünk az őszben a Halloween, amit hivatalosan október 31-én ünneplünk. Sőt, tudtad, hogy Írországban még nemzeti ünneppé is nyilvánították ezt a napot?

Persze ez a dátum nincs kőbe vésve, ha buliról van szó, nagyjából plusz-mínusz egy hét eltéréssel is igen gyakori már ennek az eseménynek a megünneplése.

Elolvasom >
Halloween. Na jó, de mi ez az egész valójában? Halloween. Na jó, de mi ez az egész valójában?

A keresztény kultúrkörben hagyományosan Mindenszenteket és a Halottak napját ünnepeljük az év azon szakaszában, amikor a világ az angolszász hagyományokra reagálva Halloweent ünnepel.

Pedig nem árt, ha tudjuk: amit ma halloween formájában ismerünk, valójában sokkal régebbi gyökerekkel rendelkezik, és ősibb a kereszténységnél.

Elolvasom >
Garden party öltözék Garden party öltözék

Garden party öltözék - Mit vegyél fel nyáron a partira?

Ha nyár, akkor garden party! Egy olyan kikapcsolódás, amire lehetetlen ráunni. Kezdő kerti partizó vagy, és nem tudod, mi a megfelelő öltözék kerti partihoz? Segítünk választani!

Elolvasom >
Parti tippek profiktól - Segítőkre is szükség lesz a kerti partin! Parti tippek profiktól - Segítőkre is szükség lesz a kerti partin!

A kerti parti szervezés hatalmas buli és feladat – az internetes parti tippek mellett emberi segítségre is szükséged lesz, ha mindent profin szeretnél kivitelezni. Adunk néhány tippet, hogyan működhet a csapatmunka!

Elolvasom >
Ajándék ötletek kerti partira (ha meghívott vagy) Ajándék ötletek kerti partira (ha meghívott vagy)

Ajándék ötletek kerti partira (ha meghívott vagy)

Meghívást kaptál egy kerti partira, és egyszerűen ötleted sincs, hogy mivel ajándékozhatnád meg a vendéglátókat a kellemes estéért? Segítünk: összeválogattunk néhány tippet, amik között biztosan találsz megfelelőt!

Elolvasom >
A jó házigazda ismérvei A jó házigazda ismérvei

Milyen a jó házigazda egy kerti partin?

Hogyan lehetsz jó vendégváró? Mi az, amitől a vendégeid úgy fogják gondolni, hogy ilyen egy igazi házigazda? Ha még nem tudod, hogyan kápráztasd el vendégeidet, akkor segítünk egy pár ötlettel:)

Elolvasom >
Problémamentes partizene a kertben Problémamentes partizene a kertben

Partizene a kertben, avagy hogy ne haragítsd magatokra a szomszédokat?

Veled is előfordult már, hogy egy-egy bulidat elrontotta, amikor a szomszéd átjött, hogy hangosan bömböl a partizene? Netalántán a rendőrök csöngettek?  Ne várd meg, hogy megint ez történjen! Adunk pár tippet, hogyan teremts békét:)

Elolvasom >
Ezek a legjobb kerti játékok kertipartihoz! Ezek a legjobb kerti játékok kertipartihoz!

Játsszunk! Kerti játékok kertipartihoz

Attól félsz, hogy a kerti partin nehezen oldódik majd a hangulat? Néhány ötletes kerti játék biztosan összehozza a társaságot! Mutatunk pár ötletet:)

Elolvasom >
Asztalteríték – egy felejthetetlen kertiparti alapja Asztalteríték – egy felejthetetlen kertiparti alapja

Milyen asztalteríték illik a kerti partira?

A kerti parti színvonalán sokat dobhat a tökéletes asztalteríték kiválasztása, hiszen a megfelelően összeválogatott terítő,  pohár, tányér, szívószál, pohárjelölő és szalvéta kompozíció nagyban hozzájárul az est fényéhez és hangulatához. Ajánlott a papírpohár és a papírtányér használata, mert ezek is lehetnek jó minőségűek és mutatósak, ugyanakkor így minden sokkal egyszerűbbé válik.

Elolvasom >
A legtutibb party italok a nyári melegben A legtutibb party italok a nyári melegben

Kerti partit tartasz? Nem árt, ha időben elkezdesz felkészülni az izzasztó hőségre! Ha nincs még ötleted, hogy milyen party italok lennének igazán kellemesen hűsítők, akkor csak olvass tovább!

Elolvasom >
Mik a jó nyári kerti parti ételek? Mik a jó nyári kerti parti ételek?

Legyen a menü is különleges!

A szabadtéri mulatság különleges ételeket kíván! Nézzük, mik azok a klasszikus, mégis izgalmas nyári kerti parti ételek, amik elmaradhatatlanok, egyszerűek és mégis nagyon finomak!

Elolvasom >
A party helyszín kialakítása a kertben A party helyszín kialakítása a kertben

Hogyan alakítsd ki a party helyét a kertben?

Kerti partira készülsz, és van egy kerted hozzá? Szuper! Mai cikkünkben segítünk, hogyan rendezd be a helyszínt, hogy igazán ütős legyen a party!

Elolvasom >
Milyen kerti dekoráció illik a nyári partihoz? Milyen kerti dekoráció illik a nyári partihoz?

A kerti party egyik legfontosabb eleme a dekoráció, ezzel határozod meg a buli témáját, ezzel utalsz az alkalomra, és alapozod meg a hangulatot. Adunk néhány ötletet, hogy igazán látványos legyen!

Elolvasom >
Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték! Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték!

Hogy állítsd össze a vendéglistát a kertipartira?

Csak nem te vagy a következő kertiparti szervezője? Akkor az egyik legelső dolog, amit össze kell állítanod, az a vendéglista. Elakadtál? Olvass tovább a party tippek legújabb részében és segítünk!

Elolvasom >
Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze! Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze!

Mennyibe kerül egy igazán ütős kerti parti megszervezése?

Az egyik legjobb dolog a nyárban, ha meghívhatod a barátaidat egy kerti partira – ez azonban zsebbenyúlós is lehet, ha nem figyelsz. Hogyan lehet megszervezni a kerti partit nem horror áron?

Elolvasom >
Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját? Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját?

A kerti party sikere nagyban múlik az időzítésen is, ami a szervező felelőssége. Ez a cikk tökéletes segítséged lesz a szervezésben, segítünk, hogyan találd meg a legjobb dátumot!

Elolvasom >
Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó? Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?

Ha nyár, akkor kerti parti! Mi legyen az alkalom?

A nyárban az egyik legjobb, hogy egyre több időt tölthetünk a szabadban. Szerencsére egy kerti parti bármekkora kertben megrendezésre kerülhet, a kérdés inkább az: mi legyen az alkalom? Legyen egyáltalán?

A kerti parti szervezésekor az egyik legfontosabb, hogy az alkalomnak megfelelően hívjunk vendégeket, és mindig mérlegeljük a kert kapacitását - a zsúfoltság ugyanis elrettentő lehet. Bemutatjuk, mi milyen alkalomra, és hogyan szerveznénk kerti partit.

Elolvasom >
Legyen-e meglepetés a lánybúcsú party? Legyen-e meglepetés a lánybúcsú party?

Egy újra és újra visszatérő kérdés, hogy meglepetés buli legyen-e a lánybúcsú, vagy vonjátok be a menyasszonyt is, hogy biztosan úgy sikerüljön, ahogy szeretné. Most mindkét oldalról körbejárjuk a kérdést!

Elolvasom >
Mit viseljen a menyasszony és a vendégek a lánybúcsún? Mit viseljen a menyasszony és a vendégek a lánybúcsún?

Tudtad, hogy a menyasszony lánybúcsús öltözéke elengedhetetlenül fontos szerepet játszik az este menetében? Különösen akkor, ha szórakozóhelyre, vagy más, nyilvános helyre mentek, ahol rengeteg gratulációt bezsebelhet!

Elolvasom >
Stílusos lánybúcsús asztalteríték ötletek Stílusos lánybúcsús asztalteríték ötletek

Hatalmas, éjszakába nyúló party helyett inkább  vacsoráztok egyet a lánybúcsú keretein belül? Vagy ez csak a bemelegítés? Akárhogyan is ünnepeltek, fontos, hogy néhány apróságra odafigyeljetek a lánybúcsú teríték kialakításakor.

Elolvasom >
Leánybúcsúra ajándék - mennyit költsünk rá? Leánybúcsúra ajándék - mennyit költsünk rá?

Mindannyian tudjuk, hogy a lánybúcsú ajándék ára esetén a határ a csillagos ég. A búcsúajándék esetén azonban ne az ár, hanem az ötletesség legyen az irányadó elv! Mutatunk néhány tippet:

Elolvasom >
Mennyibe fog ez kerülni? Mennyibe fog ez kerülni?

Költségvetés lánybúcsúra

A lánybúcsúztató minden nő életében meghatározó esemény, hiszen ez az este örök emlék marad. Egyértelmű tehát, hogy a lánybúcsúra való felkészülés elengedhetetlenül fontos… na de ki fizeti a költségeket?

Elolvasom >
Itt vannak a legjobb lánybúcsú feladatok Itt vannak a legjobb lánybúcsú feladatok

Te tudod már, milyen játékokkal vagy feladatokkal fogsz a vendégek és a menyasszony kedvére tenni a lánybúcsún? Összegyűjtöttük neked a legnépszerűbbeket!

Elolvasom >
Vicces, vidám ruha kiegészítők, party kellékek lánybúcsúra Vicces, vidám ruha kiegészítők, party kellékek lánybúcsúra

A lánybúcsú nem az igazi vidám ruha kiegészítők és party kellékek nélkül! Mai cikkünkben adunk néhány tippet, hogy miket érdemes beszerezni és hogyan használjátok őket:)

Elolvasom >
Parti ételek és italok lánybúcsúra Parti ételek és italok lánybúcsúra

A lánybúcsú mozgalmas program, és a hangulathoz nem csak a dekor kell, hanem az is számít, hogy milyen parti ételek és italok kerüljenek fel a lánybúcsú étlapjára. Adunk kis segítséget:)

Elolvasom >
Nincs lánybúcsú játék nélkül Nincs lánybúcsú játék nélkül

Azon töröd a fejed, hogy mi lehet a legjobb lánybúcsú játék, ami ötletes, izgalmas és vicces? Ne aggódj miatta! Cikkünkben találsz néhány példát, hogy mik lesznek a legjobb feladatok lánybúcsúra.

Elolvasom >
Lánybúcsú programok Lánybúcsú programok

Fergeteges ötletek a felhőtlen szórakozáshoz

Éljen a csajos este, ahol a legfőbb cél az, hogy a menyasszonyt felkészítsétek a rá váró évekre! Ha kellene egy kis segítség a lánybúcsú programok kitalálásához, akkor csak olvasd végig cikkünket, és merülj el az ötletekben.

Elolvasom >
Hogyan csinálj látványos lánybúcsú dekorációt? Hogyan csinálj látványos lánybúcsú dekorációt?

Szeretnéd megszervezni a valaha volt legjobb lánybúcsút a barátnőd számára? Vannak ötleteid, de szükséged van még inspirációra? Engedd meg, hogy segítsünk néhány lánybúcsús parti dekoráció ötlettel.

Elolvasom >
A lánybúcsú helyszín többé nem lesz fejtörés A lánybúcsú helyszín többé nem lesz fejtörés

Leánybúcsú helyszín ötletek a felejthetetlen szórakozásért

Tiéd lett az a fontos megbízatás, hogy megszervezd a lánybúcsút? Van már néhány ötleted, de azért még kicsit bizonytalan vagy? Cikkünkből kiderítheted, mik a legjobb lánybúcsú helyszínek!

Elolvasom >
Dráma a lánybúcsún – na még mit nem! Dráma a lánybúcsún – na még mit nem!

A lánybúcsú egyik legdrámaibb pontja - kik legyenek meghívva?

Kezdőként állsz neki lánybúcsút szervezni? Vagy már szerveztél ilyet, de mindig voltak problémás részei, és jó lenne néhány tanács? Olvasd végig cikkünket, és a lánybúcsúra meghívás már nem lesz kihívás!

Elolvasom >
Lánybúcsú szervezése 101: mikor legyen a hen party? Lánybúcsú szervezése 101: mikor legyen a hen party?

Most szervezel először lánybúcsút, de fogalmad sincs, hogyan kezdj neki? Van már néhány ötleted, de jól jönne egy kis segítség? Segítünk, hogyan kezdj neki a hen party megszervezésének!

Elolvasom >
Kellékek és vicces ajándékok lánybúcsúra Kellékek és vicces ajándékok lánybúcsúra

Meghívót kaptál egy lánybúcsúra, esetleg te szervezed? Bármelyik helyzet áll fenn, a lánybúcsús kellékek és vicces ajándékok kiválasztását nem úszod meg. Néhány tippel megkönnyíthetjük a dolgod!

Elolvasom >
Kinek a feladata a lánybúcsú szervezése? Kinek a feladata a lánybúcsú szervezése?

Minden programot el kell kezdeni valahogy szervezni. A lánybúcsú is ilyen. De a legelső dolog, amit tennetek kell az az, hogy kiválasztjátok a lánybúcsú szervező személyt. Hogy ez ki legyen? Olvass tovább, és kiderül!

Elolvasom >
Miről szóljon a lánybúcsú? Miről szóljon a lánybúcsú?

Természetesen a menyasszonyról! De ez önmagában még kevés: ahhoz, hogy igazán ütős legyen a buli, kell egy központi téma! Ez határozza majd meg a dekorációt, és a programokat is.

Kezdjük először is azzal, hogy miről szól egy lánybúcsú buli? Ez egy csajos este, aminek az az apropója, hogy a menyasszony megtalálta élete párját. Innentől egy új korszak kezdődik az életében, és általában ezt egy egész estével vagy akár egész hétvégén át tartó mulatsággal szokás megünnepelni. De…

Elolvasom >
Honnan ered a lánybúcsú? - Ahány ház, annyi szokás Honnan ered a lánybúcsú? - Ahány ház, annyi szokás

Mi is az a lánybúcsú és honnan ered?

Napjainkban nagyon népszerűvé váltak a legénybúcsúk mellett a lánybúcsúk is. De mióta is létezik a leánybúcsú? És honnan ered egyáltalán? Vajon van célja is? Olvass tovább, és kiderül!

Elolvasom >
Ballagási buli ötletek – jöhet a meglepetésműsor! Ballagási buli ötletek – jöhet a meglepetésműsor!

Mi kell egy igazán emlékezetes ballagási bulihoz? Egy jó csapat, és némi kreativitás:) Ez a cikkünk most a barátoknak, családtagoknak szól; segítünk összerakni egy ütős meglepetés műsort!

Elolvasom >
Mi legyen a parti menü? Mi legyen a parti menü?

Főzni vagy nem főzni? Ez a kérdés, válasszatok!

A legtöbb ünnepi alkalomra, mint a karácsony, vagy a húsvét, vannak tradicionális ételek. De nem olyan egyértelmű, hogy mi legyen a parti menü egy ballagáson? Muszáj otthon főzni a társaságra?

Elolvasom >
Ballagásra mész? Ballagásra mész?

A ballagó lufi még a virágnál is jobb ajándék!

Voltál már ballagáson? Akkor láttad, hogy küzdenek szegény ballagók a virágcsokrokkal, amit a rokonok nyomnak a kezükbe.  A héliumos lufik ballagásra sokkal jobb ajándékok, és most a választásban is segítünk!

Elolvasom >
Ballagási party - hogyan és mikor hívd meg az érintetteket? Ballagási party - hogyan és mikor hívd meg az érintetteket?

Közeledik a ballagás, és még nem tudod hogyan/mikor illik meghívni a családot/barátokat a ballagás utáni bulira? Elakadtál a meghívó szöveg kitalálása során? Ne aggódj, segítünk!

Elolvasom >
Hol legyen a ballagási bulihelyszín? Hol legyen a ballagási bulihelyszín?

Segítünk a döntésben!

Még nincs meg a ballagási bulihelyszín? Természetes, hogy a legjobbat érdemlitek, de nehéz olyat választani, ami mindenkinek megfelel. Adunk néhány ötletet a helyszínre!

Elolvasom >
Ballagásra vagy hivatalos? Mi legyen a ballagási ajándék? Ballagásra vagy hivatalos? Mi legyen a ballagási ajándék?

Ha ballagásra mész, az ünnepi megjelenésed mellett illik ballagási ajándékkal is kedveskedned a ballagó barátod vagy családtagod számára. Vajon mi az ideális ajándék egy ballagásra? Segítünk, hogy megfelelőt válassz!

Elolvasom >
Spóroljatok együtt! Összevont ballagási party a barátokkal Spóroljatok együtt! Összevont ballagási party a barátokkal

Ballagás megünneplése idején jól jön néhány tanács. Remélhetőleg ezt még idejében olvasod, és nem az utolsó pillanatban álltál neki összeboronálni a családot és a barátokat, mert nekünk sokkal jobb ötletünk van;)

Elolvasom >
Ballagási party szervezés 101: a vendéglista összeállítása Ballagási party szervezés 101: a vendéglista összeállítása

A ballagási party szervezés nagy feladat minden résztvevő számára. Gondolni kell a helyszínre, a dekorációra, az ételekre, italokra – de a legfontosabb, hogy gondolni kell a vendégekre. Hogyan érdemes belevágni?

Elolvasom >
Mikor legyen a ballagási parti? Mikor legyen a ballagási parti?

A ballagások meleg tavaszi-nyári hónapokra esnek, így változatos helyszínek állnak rendelkezésre. De mikor legyen? Az iskolai ballagás után tartsátok meg a ballagási partit, vagy várjatok vele a legközelebbi hétvégéig?

A ballagási buli megszervezése nem egyszerű, de nem is lehetetlenül nagy feladat. Akár családi összejövetel, akár osztálybuli a terv, a nagyszülőktől, unokatestvérektől jár a gratuláció ballagásra, így érdemes a közelebbi családtagokat meghívni akkor is, ha az osztálybuli mellett döntötök.

Elolvasom >
Ballagási dekoráció Ballagási dekoráció

Milyen parti kellékekkel dekoráld a helyszínt?

Szeretnéd méltóképpen megünnepelni a ballagást és ehhez a legjobb dekorációs ötletek kellenek? Olvass tovább, segítünk a díszítés, a teríték, az asztaldísz megválasztásában, a minimál- és maximális dekoráció kialakításában!

Elolvasom >
Ballagási családi ebéd vagy parti a barátokkal? Miért ne mind2? Ballagási családi ebéd vagy parti a barátokkal? Miért ne mind2?

A középiskolai ballagás nagy mérföldkő a diákok és a szüleik életében is, illik hát megünnepelni. Vajon egy családi ebéd, vagy osztálybuli a megfelelő erre? Esetleg más alternatívák? Ennek járunk utána.

Elolvasom >
Miről szólnak a ballagási dalok? Honnan ered a történetük? Miről szólnak a ballagási dalok? Honnan ered a történetük?

Elgondolkodtál már azon, hogy mit jelent a Gaudeamus igitur? Honnan ered a Ballag már a vén diák? Miért és mióta vannak „műsoron” a legnépszerűbb ballagó énekek és más idézetek ballagásra?

Elolvasom >
Miért és hova ballag a vén diák? Miért és hova ballag a vén diák?

Ballagási szokások régen és ma

Elgondolkodtál már azon, hogy honnan ered a ballagás szokása? Mióta járjuk körbe az óvodát, iskolát még egyszer utoljára? Kíváncsi vagy arra, mi a ballagás üzenete és hogyan változtak a ballagási szokások? Eláruljuk!

Elolvasom >
Lánybúcsú On Lánybúcsú On

Avagy, hogyan szervezzünk meg egy XXI. századi lánybúcsúztatót?

A mai világban óriási sikere van a lánybúcsúknak, hiszen a barátnők, ismerősök rokonok elengedhetik a fantáziájukat, és olyan bulit csaphatnak a lányságát elvesztő menyasszonynak, amilyet még sohasem tapasztalt. Nyilván az esküvő szervezése terhes lehet menyasszonyunknak, és koszorúslányainak, hiszen rengeteg feladatuk van, tervezni, szervezni kell a legapróbb részleteket is, így ez a buli amolyan fáradtság levezető is, így természetesen kötelező minden nőnek, aki közel áll a menyasszonyhoz.

Elolvasom >
Karácsony az irodában Karácsony az irodában

Az ember, ha elég kedves, gondoskodó egyben megfelelő mértékben szociális személy is, akkor valószínűleg a munkahelyén is igyekszik majd meglepni, ha nem is minden kollégát, de a hozzá közelebb állókat feltétlenül.

Ha te is ilyen barátságos lény vagy, akkor gyere fel az unnepekaruhaza.hu-ra és nézz körbe a kifejezetten ajándéknak szánt irodaszerek között! Egész biztosan mindenkinek találsz majd valami izgalmasat, vagy legalább hasznosat. Úgysem mindenki ugyanazt szereti!

Elolvasom >
Mikulás jelmezek és dekorációs kellékek az Ünnepek Áruházában Mikulás jelmezek és dekorációs kellékek az Ünnepek Áruházában

Nos, eljött az idő, hogy a nagyobb darab apukák magukra öltsék a pirosat, a kisebb darab apukákhoz hasonlóan, akik előtte némi párnát is elhelyeznek has tájon. Úgy általában minden olyasminek itt az ideje, ami a december 6-át jelenti.

Ha szükséged van bármire, legyen az asztali dekoráció, vagy épp egy jóféle álszakáll, várunk szeretettel webshopunkban. Néhány kattintás és máris Te lehetsz a környék leghitelesebb Télapója!

Elolvasom >
Hurrá nyaralunk Hurrá nyaralunk

Már egy ideje dübörög a nyár, de sokan még csak ez után indulnak útnak, és mennek nyaralni. Ha gyerekkel mentek, kicsit sem egyszerű a helyzet, de ha már gyerekeitek vannak, akkor biztosan rutinos készülődők, bepakolók, hisztielhárítók vagytok. Éppen ezért, arra gondoltunk, hogy összeszedjük, hogy manapság mi kell ahhoz, hogy a fiatalok, akár barátokkal, akár a szerelmükkel, hogyan és mivel utazzon, mi kell hozzá, mi nélkülözhetetlen, és mi nem az. 

Elolvasom >
Neked mennyit ér a gondtalan nyaralás? Neked mennyit ér a gondtalan nyaralás?

Ha megkérdezném tőled, hogy szerinted milyen régi találmány az úszógumi, akkor biztosan a 18. század elején kezdenél tapogatózni. Logikusnak tűnik, Charles Goodyear felfedezése volt az első lépcsőfok a gumigyártás hajnalán, de az igazság valahol egészen máshol bújik meg. Ugyanis az első képes ábrázolások az ókori mezopotámiai időkből származnak, ahol az emberek állatbőrökből varrt tömlők segítségével úsztatták át a terményt a folyón.

Elolvasom >
Konyhakert a konyhában Konyhakert a konyhában Elolvasom > Névnapköszöntés, egész évben Névnapköszöntés, egész évben

A világ egy részén, főként a katolikus kultúrájú országokban a születésnap mellett a névnap megünneplése is bevett szokás.  Jó alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket és tiszteletünket az ünnepelt felé, és vidám, sokszor eszem-iszommal összekötött családi, baráti együttlétre is.

Összefoglaltunk számodra néhány érdekes információt, amire talán eddig nem is figyeltél. Honnan ered a névnap, és milyen szokások kötődnek hozzá Európában?

Elolvasom >
Lezárult a Nagy Halloween Felmérés Lezárult a Nagy Halloween Felmérés

Érdekel, hogy mit gondolnak az emberek a Halloween-ról?

Ez a nap is elérkezett, lezárult a Nagy Halloween Felmérés. Rengeteg pozitív megerősítést, hozzászólást, lájkot és megosztást kaptunk, ami jó visszajelzés volt ahhoz, hogy tudjuk, megérte kikérni az emberek véleményét. A Halloween ünneplése határozottan megosztja a magyarokat, ezért is lehetett számítani izgalmas válaszokra, főleg a szabad szavas kérdések esetén.

Elolvasom >
22 őrült étel Halloween-ra 22 őrült étel Halloween-ra

A Halloween parti semmivel nem különbözik a többi házibulitól, ami a szervezést illeti. Ugyanúgy kell egy lista a teendőkről időrendben, és lehetőleg az egyszerűségre kell törekedni.

Három sarkalatos pontja van a tervnek, ezek a dekoráció, a szórakozás, valamint az étel/ital kérdése. Ha ezeknek kiemelt figyelmet szentelsz, akkor garantáltan sikeres lesz a buli. Vegyük sorra, hogy mire érdemes  odafigyelni.

Elolvasom >
Egyre többen ünneplik a Halloweent Magyarországon Egyre többen ünneplik a Halloweent Magyarországon

Nagyjából 7-8 évvel ezelőtt ugrásszerűen megnőtt a Halloween iránti érdeklődés, legalábbis ami a partik világát illeti. Azóta évről-évre egyre nagyobb az igény az ilyen témájú dekorációk, jelmezek, kiegészítők iránt.

Elolvasom >
Hogyan teremthetsz halloween-i hangulatot? Hogyan teremthetsz halloween-i hangulatot?

Mint ismeretes halloween ünnepéhez sok régi hiedelem kapcsolódik. Többek között az is, hogy minden év október 31-én visszatérnek a holtak, és az élők és holtak közötti határ elmosódik erre az éjszakára. Az angolszász közvetítéssel hozzánk is egyre inkább begyűrűző „népszokás” akkor jó, ha minél rémisztőbb és borzongatóbb. Megünnepelni pedig egy vérbeli halloween bulival érdemes.

Elolvasom >
Halloween dekorációk minden mennyiségben! Halloween dekorációk minden mennyiségben!

Most már lassan azok is elfogadják a tényt, akik kevésbé lelkesednek az angolszász szokások iránt, miszerint: a 21. századra szinte mindenhová begyűrűzött a halloween láz. Mi sem maradtunk ki, s bár a hagyományos házról házra „kísértés” nem annyira jellemző, azért mindenszentek közeledtével szinte minden szórakozóhelyen megjelennek a kedves töklámpások, faragott tökök, a boszorkányok, pókok, szellemek és egy rakás bulizó.

Hát persze, hogy nem maradhat a világ dekoráció nélkül!

Elolvasom >
Tényleg annyi lehetőséget rejt az arcfestés? Tényleg annyi lehetőséget rejt az arcfestés?

A válaszom igen, igen, igen. Az arcfestés szuper móka minden alkalomra, sporteseményre, szülinapi gyerek zsúrra, de akár akkor is, ha halloweenre dobnál fel arcodra valamit az öltözéked kiegészítéseként. Az arcfestés már önmagában is kiváló szórakozás. De a hatás, melyet kreálmányoddal ki tudsz hozni az emberekből, na az mindent, de tényleg mindent visz! Az izgalmas és egyedi ötletek száma végtelen, csak a képzeleted szabhat határt. Nézd meg, milyen alkalmakra használhatsz bátran Te is különböző arcfestékeket!

Elolvasom >
Bor és tűsarok Bor és tűsarok

A nők és a borfogyasztás kapcsolata finoman szólva sem indult zökkenőmentesen a történelemben. Nagyon sokáig kizárólag a férfiak kiváltsága volt a szeszes ital fogyasztás, holott számos vallásban és kultúrában női istene volt a sör és bor készítés mesterségének. Az első írásos emlék, ami fennmaradt a tiltással kapcsolatban, az az időszámításunk előtti 18. századból való. Hammurapi oszlopra vésett törvénye így rendelkezik az esetleges vétségről:

Elolvasom >
Tökéletes nyaralás egy tengerparti utazás töredékéért Tökéletes nyaralás egy tengerparti utazás töredékéért

Nyár van, igazi kánikula. Ha nem tűzne be a nap teljes erővel az ablakon, akkor is tudnád, hiszen az Instagramod már hetek óta tele van tökéletesen beállított fürdőruhás fotókkal, homokos tengerparti üdülőhelyekkel és színes koktélokkal.

Elolvasom >
Kerti party történetem, nem kis meglepetéssel? Kerti party történetem, nem kis meglepetéssel?
A kerti partik nagy divatját éljük, mióta a már-már mediterrán nyári időjárás jobban megengedi, hogy a szabadban ünnepeljünk, vagy minden különösebb ok nélkül együtt töltsünk a barátainkkal néhány kellemesnek ígérkező órát.

Nem kell feltétlenül saját kerttel rendelkezni ahhoz, hogy a szabadban süssünk, főzzünk. Lehet „csak úgy” kivonulni egy alkalmas helyre, néhány pokróccal vagy összecsukható székkel és asztallal. A többi jön magától. Én már próbáltam mindkettőt, nagyon jó tud lenni.

Elolvasom >
Lenyűgöző ruhák lufiból! Lenyűgöző ruhák lufiból!

A ruha az egyik legfontosabb olyan dolog, mely meghatározza az adott napi hangulatodat. Sokszor a környezeted ezen keresztül is meghatározhatja a személyiségedet is, így hát érdemes az öltözködésedre nagy hangsúlyt fektetni és nem elhanyagolni azt. Ez a legelső, amit egy számodra ismeretlen ember meglát belőled, és ez alapján fog Téged elsőre megítélni, Rólad véleményt alkotni. Egy-egy ruhadarab készülhet pamutból, gyapjúból, selyemből, és léggömbből. Hogy mi, léggömbből? Bizony, jól olvastad, léggömbből!

Elolvasom >
Milyen ajándékokat válassz karácsonyra szeretteidnek? Milyen ajándékokat válassz karácsonyra szeretteidnek?

Mindannyian pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy a karácsonyt vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják  az emberek. Néhányan úgy gondolják, hogy a karácsony az év legcsodálatosabb, míg mások szerint a legborzalmasabb ünnepe.

Elolvasom >
Minek öltözzek be halloween-kor? Minek öltözzek be halloween-kor?

Szeptember 1-jén beköszöntött a meteorológiai ősz, szeptember 23-ával pedig a csillagászati ősz is kezdetét vette. Így tehát végre bátran kijelenthetjük, hogy hivatalosan is az őszben járunk. Mi ennek az évszaknak már érezzük is a hatásait, ugye ezzel te magad is így vagy?

Elolvasom >
Állati termékek az állatok világnapja alkalmából Állati termékek az állatok világnapja alkalmából

Tudtad, hogy ma van az állatok világnapja? És azt tudtad, hogy honnan ered és miért jött létre ez a nap? 1931-ben egy firenzei konferencián a környezetvédők bevezették az állatok világnapját, amely a világ veszélyeztetett fajaira hivatott felhívni az emberek figyelmét. Az állatok világnapját minden év október 4-én ünneplik, Szent Ferenc (az állatok védőszentje) emléknapján.

Elolvasom >
Szervezz felejthetetlen lakásavató bulit! Szervezz felejthetetlen lakásavató bulit!

Te is mindig szerettél volna lakásavatót tartani? Ha mostanában költözöl új helyre és Te is szeretnéd ezt megünnepelni egy emlékezetes lakásavatóval, akkor mostani blogbejegyzésünkben 5+1 hasznos tippet adunk ehhez.

Elolvasom >
Te is várod már a szabadságot? Te is várod már a szabadságot?

Kánikulában mi is lehetne kellemesebb, mint egy jegeskávét meginni a vízparton?

Görögországról mindenkinek a fehér-kék házak és az ezer árnyalatban pompázó gyönyörű kék tenger jut eszébe. Mi nagyon szeretjük ezt a mediterrán országot, így az úticélunk idén is Görögország lesz. Rutinos utazónak mondhatjuk magunkat, nagyon szeretjük a görög ételeket, az országot és magát az utazást is. Már több féle utazási módot próbáltunk korábban, idén megint autóval vágunk neki a közel 1500 km-es útnak.

Elolvasom >
Hogy tedd 12 perc alatt vidámabbá a kertet, ha vendégeket vársz? Hogy tedd 12 perc alatt vidámabbá a kertet, ha vendégeket vársz?

Minél inkább nyár van, annál inkább kint vagyunk a szabadban, a kertben. Valljuk be sokkal kényelmesebb és kellemesebb, mint bent a lakásban.

Néhány egyszerű ötlettel szeretnék neked segíteni, hogy a kertben vagy a szabadban rendezett családi-, vagy barátokkal tartott ünnepség minél hangulatosabb és egyben szemet gyönyörködtetőbb legyen. És mindez szinte egy varázsütésre.

Elolvasom >
Így szerveztem meg a lányom szülinapi zsúrját pillanatok alatt Így szerveztem meg a lányom szülinapi zsúrját pillanatok alatt

A kislányom óriási partiarc, így minden évben rendezek neki szülinapi bulit, hogy mókázhasson egy nagyot a kis barátnőivel. Imádja a tematikus rendezvényeket. Sok-sok morfondírozás után Hawaii kis világa mellett döntött, ami abszolút nem volt ellenemre.

Hawaii jellegzetességei; a virágfüzér, a fűszoknya, a rengeteg szín és a koktélok, ezek az ő kis mulatságáról sem hiányozhattak.

Elolvasom >
Segítség, nem akarok hisztigéppé válni! Segítség, nem akarok hisztigéppé válni!

Hogyan csökkentheted az esküvővel járó stresszt?

Nemrég olvashattad, hogy a barátnőim milyen szuper lánybúcsút szerveztek nekem. A lánybúcsúm óta eltelt egy hónap és már a mi Nagy Napunkra is sor került.

Elolvasom >
Lánybúcsú egy menyasszony szemével Lánybúcsú egy menyasszony szemével

Ahogy beköszöntött a nyár, elérkezett az esküvők időszaka, ami magában foglalja azt is, hogy egyre többen készülnek lánybúcsúra.

Idén kivételesen nem az előkészítésért voltam felelős, hanem már menyasszonyként nekem szerveztek lánybúcsút a barátnőim. Így most a másik oldalról szeretnék Neked pár olyan tippet adni, amivel igazán emlékezetessé teheted a barátnőd lánybúcsúját.

Elolvasom >
A fesztiválozás top tippjei A fesztiválozás top tippjei

Eljött az év azon időszaka, amikor az egész ország fesztivál lázban ég. Előkerülnek a különösebbnél különösebb fesztivál szerkók, sapkák, napszemcsik, gumicsizmák, meg persze a vicces parti kiegészítők. Mindegy, hogy vérbeli fesztiválozó hírében állsz vagy esetleg szűz vagy még e téren, a lényeg, hogy van néhány olyan dolog, amelyre érdemes odafigyelned egy-egy zenei fesztivál alkalmával.

Elolvasom >
Óriás szobrok lufiból - WBC 2016 Óriás szobrok lufiból - WBC 2016

Most hogy megcsodálhattuk, milyen nagyszerű kis figurák készíthetőek léggömbökből, térjünk át egy komolyabb témára, valami olyanra, amitől garantáltan leesik az állad. (Ha ez még nem történt volna meg eddig, persze!)

Valószínűleg mindenki ismeri az Alíz Csodaországban című mesét, melynek témáját sokan megragadták és filmet készítettek belőle. Na most a művészek is ihletet kaptak és létrehozták az egész csodaországot a rendezvény helyszínén.

Elolvasom >
A világ egyik legnagyobb lufis konferenciája - WBC 2016 A világ egyik legnagyobb lufis konferenciája - WBC 2016

Valószínűleg el sem tudod képzelni, hogy mi mindent lehet léggömbökből készíteni. A lufi kutyán ez már rég túlmutat! Mára már külön iparág épült erre a szakmára, és olyan jeles művészek nőtték ki magukat az évek során, akik a világ minden részében tanítanak és nevelnek ki újabb és újabb tehetségeket.

Elolvasom >
Egy igazán felejthetetlen lánybúcsú kellékei Egy igazán felejthetetlen lánybúcsú kellékei

Az Ünnepek Áruháza azért jött létre, hogy ne kelljen silány, ócska és egyébként is nagyon nehezen beszerezhető cuccokkal bajlódnod, ha szeretnél egy valóban felejthetetlen lánybúcsúhoz olyan kellékeket venni, melyek kapcsán nem fogsz majd csalódni, s utólag is elismered: a party kellékek világában is tényleg érdemes előnyben részesíteni a minőséget.

Elolvasom >
Karácsonyi (vagy bármikori) kacsa horgászat Karácsonyi (vagy bármikori) kacsa horgászat

Amennyire különösen cseng ez a cím, pont annyira őrült lehetőségről van szó, főleg annak fényében, hogy így karácsony előtt mindenütt az élőhalat tukmálják az emberre.

Mi nem élő, de annál műanyagabb kacsákat kínálunk, horgászbottal együtt, szettben.

Ennél kiválóbb ajándékot nehéz is volna elképzelni, mi meg sem próbáltuk, és a jövőben sem fogjuk.

Elolvasom >
Nézzünk néhány egészen friss karácsonyi ajándékötletet! Nézzünk néhány egészen friss karácsonyi ajándékötletet!

Mert ezekből sosem tudunk kifogyni! Néha olyan érzésünk van, hogy ha június közepén szeretnél karácsonyi ajándékot vásárolni, nálunk akkor is probléma nélkül megtehetnéd, sőt! Még tematikus ajándékokról is lehetne szó, hiszen mi télen is árulunk strandolós dolgokat, míg a nyár abszolút közepén is kapsz mikulásruhát, ha arra van szükséged.

 De most tényleg maradjunk az aktualitásoknál!

Elolvasom >
Ajándékötletek minden + 1 alkalomra Ajándékötletek minden + 1 alkalomra

Most döbbentél rá, hogy szülinapja van? Holnap lesz az évfordulótok? Még fogalmad sincs, hogy mit vegyél Karácsonyra nagyinak, apunak, tesónak, szomszédnak, barátnak, ellenségnek?

Nos, mi azért vagyunk, hogy neked csak választanod kelljen és kattintani néhányat a legütősebb ajándéktárgyakért, hiszen még a kategóriák is segítenek a választásban.

Olyan nincs, hogy nálunk ne találj valami jópofát, hasznosat, haszontalant, kedveset, gonoszat, vagy amit csak szeretnél!

Elolvasom >
Egy jó Simpsons reggeli? Egy jó Simpsons reggeli?

Te is úgy vagy, hogy azt tartod az egyik legnagyobb ajándéknak az élettől, hogy A Simpson családnak annyi epizódja van, amennyit talán sohasem lehet végignézni? Ugye nem. Ugye te is hatodjára ismétled a sorozatot a kezdetektől napjainkig? Na, akkor rendben van. Ezt az ügyes kis reggeli készletet neked találták ki.

Elolvasom >
Őrült borzáró a sznobok távoltartására Őrült borzáró a sznobok távoltartására

Az utóbbi 15 év hihetetlenül fellendítette a hazai borászatot. Elég elmenni Villány környékére, vagy épp a Balaton-felvidékre, hogy lássuk, milyen hatalmas területeken termelnek, s hogy egy-egy pincészet központja sokszor olyan, akár valami ötcsillagos szálloda.

Elolvasom >
Tréfás Gumis Lábtörlő ? Pálinkát hoztál? Tréfás Gumis Lábtörlő ? Pálinkát hoztál?

Olyan jó, amikor belépnél valahová azzal az érzéssel, hogy „na, itt vajon mire számíthatok?”, már a bejáratnál némileg megkönnyíti a helyzetedet valami jel. Mondjuk egy vicces, kedves, vagy akármilyen lábtörlő. A Welcome-felirat – valljuk be – már igencsak idejétmúlt és kissé ahhoz hasonlatos, mint amikor egy autó hátsó ablakában mókásnak szánt feliratokat látsz, majd mikor kielőzöd a kocsit, eléd tárul sofőrjének rettenetes, embergyűlöletről tanúbizonyságot tevő arcberendezése. Szóval a Welcome nem igazán mond semmit.

Elolvasom >
Szent Bálint a szerelmesek védőszentje Szent Bálint a szerelmesek védőszentje

A legenda szerint Terni Szent Bálint püspök és vértanú, aki Interamna (ma Terni) püspökeként működött, több nyomorékot gyógyított meg imáival. Ugyancsak ő a szerelmesek védőszentje is. Egy, az életéből való elbeszélése arról tanúskodik, hogy Bálint püspök titokban eskette meg a szerelmes párokat. Ez azért volt különleges, mert a törvény abban az időben tiltotta a férfiaknak a katonai szolgálat előtti házasságkötést. Egy további történet arról számol be, hogy ő volt az első, aki egy pogány férfit és egy keresztény nőt összeadott. Kezdetektől fogva ismert a szerelmesek iránti rokonszenve és az értük való tettek sora. Talán ezért is lett halála után a szerelmesek védőszentje.

Elolvasom >

Kérjük, add meg az adataid!