BallagásSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

Nem kevés megpróbáltatással teli első éven vannak túl azok a gyerekek, akik idén ünneplik az első születésnapjukat – a szüleikről nem is beszélve. E heti blogcikkünkben nekik szeretnénk segíteni, hogy a jeles nap biztonságos körülmények között való megszervezése, és a tökéletes 1 éves szülinapi dekoráció elkészítése a lehető legzökkenőmentesebben folyhasson.

Ünnepeljük meg az első szülinapost :)
Ünnepeljük meg az első szülinapost :)

Az elmúlt egy évben a járványügyi korlátozások miatt nem sok lehetőségünk adódott arra, hogy biztonságok körülmények között időt tölthessünk barátainkkal, rokonainkkal. Az első születésnapjukat ünneplő gyerekeknek így egy kiemelten fontos és érzékeny időszakukban nem juthatott az a figyelem, amely minden korukbeli kisfiút és kislányt megilletne. Éppen ezért – ahogy a járványügyi helyzet engedi – érdemes lehet elgondolkodni rajta, hogy egy igazán nagyszabású első szülinapi bulival ünnepeljük meg, hogy immár egy éve részei az életünknek.

Noha az 1 éves szülinapjára kevés ember emlékszik vissza, a rokonok, barátok – és természetesen az eseményen készülő fotók kedvéért, amelyek az ünnepelt számára megőrzik az esemény legszebb pillanatainak emlékét –  már akár a legelső születésnapot is megünnepelhetjük fantasztikus zsúrhangulatban.

 

Hogy járványügyi szempontból a lehető legkisebb kockázatot vállaljuk, mindenképpen ajánlott elsősorban szabadtéri helyszínek között keresgélni a legmegfelelőbbet. Nagyszerűen ünnepelhetünk lehet egy kellemes ligetben vagy parkban, ahol hangulatos piknikkel emlékezhetünk meg a nagy eseményről.

Természetesen ha otthonunk olyan adottságokkal rendelkezik, akkor nem kell messzire mennünk – hiszen egy ennyi idős gyerekkel a kimozdulás sem egyszerű –, mert akár egy fergeteges kertipartit is csaphatunk a legifjabb családtag tiszteletére. Az eseményre érdemes lehet eldobható étkészlettel készülni, hiszen az egyéves szülinapos kezébe egyébként sem ajánlott törékeny tányérokat, poharakat adni. Emellett az eldobható tányérokkal, poharakkal a mosogatás nyűgjétől is megkíméljük magunkat, arról nem is szólva, hogy a rajuk megjelenő kedves figurák még tovább fokozzák a partihangulatot.

 

A jelenlegi helyzetben ugyan ajánlott a minél szűkebb körben való ünneplés, de ha meg tudjuk teremteni a biztonságos körülményeket a közös időtöltéshez, a kis ünnepelt születésnapja remek alkalom lehet arra, hogy hosszú idő után ismét találkozhassunk rég nem látott rokonainkkal, barátainkkal. Őket akár már egy színes meghívóval ráhangolhatjuk az eseményre. És ugyan az ünnepelt még nem tudja ezeket maga megírni, a szülei egészen biztoan hűen kifejezik a gondolatait, a kis első szülinapos pedig aláírás helyett kedves krikszkrakszokkal jelezheti, mennyire fontos neki a meghívott jelenléte, vagy kézjegy helyett akár bőrbarát festékbe mártott tenyerének vagy lábának a lenyomatával is megjelölhetjük a meghívókat.

A hangulat megteremtése, melyet a meghívókkal megkezdtünk, az ünnepelt életének első szülinapi dekorációjával folytatódik. És ugyan a kis születésnapos valószínűleg még nem érzékel annyit a színes kellékekből, mint az őt ünneplő idősebb korosztály, a közel egy éves bezártság után a változatos színek, formák és az őt ünneplők sürgés-forgása pozitívan hathat a hangulatára. 

 

Ugyan a lufik egy születésnap ünnepléséből sem maradhatnak ki, az egy éves szülinapokon pedig több területen is fontos szerepet tölthetnek be. Amellett, hogy kiváló dekorelemek, kisfiúknak és kislányoknak egyaránt nagyszerű ajándékok. Különösen bájos jelenség egy ennyi idős totyogó, ahogy egy vele nagyjából egymagas, sétáló lufival tipeg ide-oda.

Néhány színes, felfújt léggömb pedig kiváló játéklehetőség kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Míg az idősebbek akár órákon keresztül elszórakozhatnak velük, a legkisebbeket az élénk színeik és lassú lebegő mozgásuk kötheti le.

Igazán bájos jelenetet kreálhatunk, ha egy lufit elektromossággal feltöltve a kis ünnepelt fejéhez közelítünk, és a puha babahajat égnek állítjuk vele.

Természetesen nem maradhat el a születésnapi torta sem, és bár a gyertya elfújásában ilyenkor még a szülők, idősebb testvérek segítségére van szükség, a születésnapos meglepett arca a gyertya látványától vagy éppen a koordinálatlan kézmozdulatok, amelyekkel a torta felé nyúl, esetleg gátlástalanul nekiesik a díszítésnek vagy a krémnek, mindent megérnek. Külön fotósorozat készülhet a tortaevés után maszatos kezekről és arcról.

Az esemény emlékeit talán csak a fényképek őrzik meg az ünnepelt számára, de a hangulatot maximálisan átéli, a születésnapja megünneplése pedig egy kedves, évről évre visszatérő rituálé legelső alkalma – már csupán ezért is érdemes ünnepelni.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!