Mikulás jelmezekKarácsonyi DekorációKarácsonyi Ajándék

A születésnapi zsúrok és a csoporttársakkal, osztálytársakkal való közös ünneplések minden kisgyermek életében a maradandó élmények listáját gazdagítjaIlyenkor természetesen a szülőkön is nagy a nyomás, hogy a lehető legtöbb ponton megfeleljenek gyermekeik elvárásainak, és olyan bulit hozzanak össze, amelyet még sokáig emleget a vendégsereg.

Születésnapi zsúr
Így lesz tökéletes a születésnapi zsúr

Vonjuk be a szervezésbe az ünnepeltet

Óvodás vagy annál idősebb gyermekek szülei pontosan tudhatják, hogy a gyerekzsúrok, születésnapok jóval sokrétűbb jelentőséggel bírnak egy egyszerű ünneplésnél. Pontos odafigyelést igényel, hogy a kis születésnapos mindenkit meghívjon, akinek ő is részt vehetett a zsúrján, a kezdetleges rivalizálás, hogy kinek a születésnapja lesz emlékezetesebb, az örömteli várakozás, hogy kik jönnek el, milyen ajándékkal érkeznek, hogyan sikerül az esemény.

Hiába a szülő végzi a munka oroszlánrészét - mindenképpen érdemes bevonni az ünnepeltet is. Ismertessük vele a programlehetőségeket, idősebb gyerekekkel  akár már az anyagi kereteket is, hogy ezáltal is ismerkedhessen a pénz fogalmával és értékével. Megbeszélhetjük közösen a vendégek maximális számát, egyeztethetjük a vendéglistát, megírhatjuk együtt a meghívókat.

Jó, ha van téma

Ha tematizált születésnapban gondolkodunk, a témával kapcsolatban is egyeztethetünk az ünnepelttel.  Ha a gyerekeknek hirdetett születésnapi programok hihetetlen széles palettájáról válogatva játszóházas, sütős, főzős vagy éppen kincskeresős, szabaduló szobás bulira esik a választás, a téma és a dekorációs lehetőségek a rendezvényhelyszíntől is függenek, de ha úgy döntünk, otthonunkban rendezzük meg az eseményt, szabad kezet kapunk. A témát adhatja az ünnepelt érdeklődési köre, kedvenc rajzfilmje, vagy akár a kedvenc színe is.

Hol legyen a buli?

 Ha az adottságok megfelelőek hozzá, szabadtéri rendezvényekben is gondolkodhatunk, kihasználhatjuk a kellemes időt, ameddig van lehetőségünk. Ünnepi díszbe öltöztethetjük a kertet, sőt, ha van rá kapacitásunk, akár grillpartyt vagy pikniket is tarthatunk. A kertben tartott születésnapi zsúr nagy előnye, hogy a szabad levegőn a gyerekek nyugodtan kimozoghatják magukat anélkül, hogy a lakás tárgyainak épségéért kéne aggódnunk. Természetesen ebben az esetben is érdemes inkább olyan tányérokkal, poharakkal felkészülni, amelyek véletlenül sem törhetnek el az esetenként féktelenné fajuló szórakozásban.

Legyen játék is

Hogy a kedélyeket időnként nyugodt mederbe tereljük, felkészülhetünk egyszerű kvízzel, ügyességi játékkal, hogy lekössük a vendégek figyelmét. Ezeken akár apró ajándékokat, édességeket is oszthatunk a legjobban teljesítőknek. Az ügyességi feladatok kellékeként a dekorációhoz használt léggömböket is újrahasznosíthatjuk. A kertben való játékhoz ajánlott olyan lufit keresni, amely természetes úton lebomlik, így későbbiekben amiatt sem kell aggódnunk, hogy a kertünket és a környezetet szennyezzük az önfeledt szórakozás közben véletlenül kidurranó lufik maradványaival.

Éljen a pinata!

A játékos feladatokon túl olyan partykellékeket is bevethetünk, mint például az amerikai filmekből ismert piñaták, amelyek az egész csapat számára nagyszerű szórakozási lehetőséget kínálnak, ráadásul akár a zsúr témájához passzoló darabot is választhatunk.

Ki ne felejtsd a tortát!

Mivel születésnapról van szó, kiemelten fontos programpont a torta szervírozása, a születésnapi gyertya elfújása, vagy éppen a tűzijáték megcsodálása, az édesség felszeletelése és elfogyasztása is. A tortát akár az ünnepelttel közösen is elkészíthetjük, de rendelhetünk a születésnap témájához passzoló formatortát is, melyre kerülhet szintén a témába vágó vagy a színvilággal harmonizáló gyertya. Az izgalmat akár olyan kellékekkel is fokozhatjuk, mint például egy forgó, zenélő tortadísz vagy gyertya.

Elég csupán néhány apró részletre odafigyelni, egy-két látványos dekorelemet bevetni, és a kis születésnapost olyan esemény keretein belül ünnepelhetik, amelyre mosolyogva emlékszik vissza minden résztvevő. Mi pedig egy egész évre hátradőlhetünk, tudván, hogy jó munkát végeztünk.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...