BallagásSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

Bár idén nehezen akart megérkezni a tavasz, végre kellemes, enyhe időt remélhetünk, ami azért is nagyszerű hír, mert így szabadtéren, járványügyi szempontból is biztonságos körülmények között bulizhatunk együtt ismét szeretteinkkel. Például egy szuper kertiparti keretei között.

Szervezz kertipartit úgy, mint egy igazi profi!
Szervezz kertipartit úgy, mint egy igazi profi!

A jelenleg fennálló helyzetben valóságos áldás, ha az embernek van kertje, ahol korlátozásoktól és potenciális fertőzési forrásoktól mentesen tartózkodhat a friss levegőn, sőt akár néhány kedves ismerősét is vendégül láthatja, és egy igazán emlékezetes, hangulatos kertipartival ünnepelhetik meg, hogy végre ismét együtt lehetnek.

Természetesen nem kell elkezdeni máris partiszervíz után kutatni, elég leporolni kissé a kerti bútorokat, vagy azok hiányában néhány pokrócot, polifómot a földre teríteni, és máris készen áll a helyszín. Ha pedig elhelyezünk néhány fényfüzért, egyéb világító, foszforeszkáló tárgyat is a kert különböző részein, sötétedés után sejtelmes nyáresti hangulattal dobhatjuk fel az eseményt. Ha megtettük a kellő tűzvédelmi intézkedéseket, akár fáklyákat, gyertyákat is használhatunk.

Persze olyan dekorációval is megteremthetjük a partihangulatot, amely világosban is mutatós tud lenni. Használhatunk hagyományos, színes füzéreket, léggömböket, melyek garantáltan bulira hangolják a kertünket az első pillanattól kezdve, és olyan önfeledt vidámságot lopnak a vendégek szívébe, amelyre ebben az időszakban különösen ki vagyunk éhezve.

Tovább fokozhatjuk a dekorációval elérhető hatást, ha egy adott téma szerint díszítjük fel a buli helyszínét, vagy akár a vendégeinket is bevonjuk, és megkérjük, hogy aszerint öltözzenek, esetleg a témába vágó kellékekkel, ételekkel, italokkal érkezzenek az eseményre. Igazi, forró nyári hangulatot idézhet például egy hawaii parti, amelyben ananászos, virágos, flamingós, koktélos motívumokkal dobhatjuk fel a dekorációt és az enni-innivalókat egyaránt.

Természetesen a témaválasztásnak csak a kreativitásunk szabhat határt: öltöztethetjük szuperhősös, varázslós, állatos, szivárványos vagy éppen fekete-fehér díszbe a kertünket, vagy éppen egy film, zene vagy korszak mentén is választhatunk témát. Persze a fő motívumok kiválasztása előtt érdemes egyeztetnünk a vendégekkel.

A dekoráció mellett nem árt ételekről, italokról és szórakozásról sem gondoskodni. Akár vendégeinket is megkérhetjük, hogy ők is ételekkel, italokkal érkezzenek, és egy kellemes kerti piknikké alakíthatjuk az eseményt. Ha pedig van lehetőségünk, szervezhetünk szalonnasütős, grillezős eseményeket is. Ebben az esetben érdemes a főételekkel nekünk készülnünk, de vendégeinkre bízhatjuk a saláták, köretek, italok beszerzését. Ha meg akarjuk úszni a mosogatást, teríthetünk eldobható tányérokkal, poharakkal. Ez a megoldás jelenleg talán azért is előnyösebbnek bizonyulhat, mert ezekre bárki könnyedén ráírhatja a nevét, így garantáltan nem keverednek össze, és ezzel is csökken egymás esetleges megfertőzésének kockázata. Ha mégis maradunk az üvegpoharaknál, érdemes pohárjelzőket használni.

Ha a vendéglistán főként felnőttek szerepelnek, természetesen egy kis hangolatoldó szesszel is készülhetünk, melynek vicces vagy éppen a buli témájához passzoló felszolgálásával tovább fokozhatjuk a hangulatot. Egy hawaii partira készülhetünk koktélalapanyagokkal – ne felejtsük el a jégkockát se –, retro bulira csatos üvegekben felszolgált szörpökkel, varázsló partira pedig színes „bájitalokkal”.

Az alkoholfogyasztást vicces ivós játékokkal pörgethetjük fel, családbarát eseményeken pedig egy kis kellemes zenével, néhány klasszikus csapatépítő játékkal, társasjátékkal oldhatjuk a hangulatot.

Akármilyen eseményt szervezünk is, természetesen az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, és végre felszabaduljunk, kikapcsolódjunk. Az Ünnepek Áruháza szeretné a lehető legegyszerűbbé tenni az előkészületeket és a szükséges kellékek beszerzését, hogy ne csupán a szervezésre jusson energia, hanem maradjon bőven az ünneplésre és a szórakozásra is.

Kérjük, add meg az adataid!