Halloween dekorációHalloween kellékekJelmez ötletek

Noha Magyarországon néhány évtizeddel ezelőttig a farsang mondhatni monopolhelyzetben volt a jelmezes bulikat illetően, az elmúlt években egyre növekvő népszerűségnek örvendenek a halloweeni jelmezes bulik is – főként a gyerekek és a fiatal felnőttek körében. Ennek az 5+1 egyszerű tippnek a segítségével könnyedén kihozhatjuk belőlük a maximumot.

Legyen tökéletes a halloween buli
Legyen tökéletes a halloween buli

1. Válasszunk egy témát!

Ugyan az ünnep már önmagában kijelöl valamiféle témát, ehhez azonban természetesen nem kötelező ragaszkodni. Ha minket ért a megtiszteltetés, hogy mi szervezhetjük a jelmezes bulit, a témával kapcsolatos döntés is a mi kezünkben van. Vendégeink kaphatnak szabad kezet, engedhetjük, hogy jelmezüknek csak a saját kreativitásuk szabjon határt, de feladhatjuk nekik a leckét valamiféle megkötéssel.

Az ünnep szimbólumrendszeréhez és hangulatához ragaszkodva szervezhetünk boszorkány- és varázslópartyt, ezt akár olyan népszerű popkultúrális alakokkal is ötvözhetjük, mint például a Harry Potter szereplői. Rendezhetünk zombipartyt, csontváz-bulit, kiköthetjük, hogy csak kísértet, vámpír, vagy netán múmiajelmezben lehet belépni a bulira, de ha nem akarunk ilyen szélsőséges megkötésekkel élni, akár az összes rémisztő alakot szívesen fogadhatjuk egy élőhalott-éjszakán.

A megszokott halloweeni témákat és motívumokat magunk mögött hagyva választhatunk olyan jellegű témákat is, mint például szuperhősök, kijelölhetünk egy könyvet, filmet vagy sorozatot, amely témát ad a bulinak, választhatunk egy korszakot, amelyhez alkalmazkodnia kell a jelmezeknek, vagy éppen egy színt vagy színösszeállítást, amelyet minden vendégnek viselnie kell, vagy olyan szórakoztató koncepciót is bevezethetünk, amely szerint a férfiak csak nőnek öltözve érkezhetnek és fordítva.

2. Találjuk meg a tökéletes jelmezt!

Az, hogy egy éjszakára valaki más bőrébe bújhatnak, nemcsak a gyerekek, de a felnőttek fantáziáját is beindítja. Természetesen egy tematizált buli valamelyest leszűkíti a lehetőségeinket, de nem annyira, hogy ne hagyjon teret a kibontakozásra.

Ha a téma a Halloweenhez kapcsolódó, borzongató jelmezek jelenlétét támogatja, ezeket is alakíthatjuk a saját szájízünk szerint aranyossá, rémisztővé vagy akár szexivé, sőt a hagyományos jelmezeket némileg átalakítva akár kedvenc karaktereink zombi, vámpír vagy kísértet másainak bőrébe is belebújhatunk.

3. Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről!

Nagyon sokat dobhat a jelmezen, ha megfelelő kiegészítőkkel kombinálva viseljük. A boszorkányokról természetesen nem maradhat le a csúcsos süveg, de olyan apróságok is képesek tökéletesíteni rajta, mint például egy horgas boszorkányorr, egy boszorkányseprű vagy egy üst, amelyet megfelelően kitisztítva akár pohár helyett is használhatunk.

A varázslók nem maradhatnak pálca nélkül, a Kaszásnak kaszára van szüksége, a baltás gyilkos pedig ugyanúgy felismerhetetlen a baltája nélkül, mint egy vámpír a hegyes szemfogai nélkül.

Egy zombi jelmezt még látványosabbá, még autentikusabbá tesz egy-egy olyan kiegészítő, mint például egy halott tekintetet imitáló kontaktlencse, egy testrészen átszúrt fegyvert imitáló kiegészítő vagy vérrel átitatott, megszaggatott ruhadarabok.

4. Az arcunkat is dekoráljuk!

Minél látványosabb a jelmezünk, annál emlékezetesebb lesz a belépőnk. Az élményhez természetesen nagyban hozzátesz, ha az arcunk dekorációját is a jelmezhez igazítjuk.

Az interneten számtalan videó érhető már el, amelyek segítséget nyújtanak egy igazán borzongató, látványos smink elkészítéséhez, amelyet művérrel, műsebekkel még élethűbbé és még tökéletesebbé tehetünk.

Természetesen azoknak sem kell aggódnia, akik művészi véna híján nem mernek belevágni az arcfestésbe, hiszen ők akár álarcokkal, maszkokkal is fedhetik az arcukat. Legyen szó akár állatokról, akár mesebeli lényekről, szuperhősökről, legendák vagy horrorfilmek szereplőiről, egy ilyen kiegészítő mindig nagyot dob a jelmezen.

5. A hajunk se hagyjuk fedetlenül!

Egyes maszkok, álarcok az egész fejünket, így a hajunkat is takarják, így olyankor nem érdemes külön figyelmet szentelni neki, de ha a sminkelés vagy csak az arcot takaró maszk viselése mellett döntünk, érdemes a hajviseletünket is a jelmezhez igazítani.

Ezt egyszerűen megtehetjük különböző parókák segítségével. Egy dögös vámpír vagy boszorkány hosszú fekete vagy ezüst hajjal még hatásosabban kelti az éjszaka démonának benyomását, míg egy zombijelmezt a kócos, vérrel átitatott frizura tesz autentikussá. Természetesen paróka helyett akár kimosható hajsprayt is alkalmazhatunk.

+ 1 Olyan megoldásokat válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat!

A leglátványosabb jelmez is okozhat óriási kellemetlenségeket, ha nem érezzük magunkat kényelmesen benne. Elég lehet egy zavaró kontaktlencse, egy irritációt okozó kiegészítő vagy egy olyan arcfestés, amely lehetetlenné teszi az evést-ivást a bulin, és máris kellemetlen emlékekkel távozunk.

Mivel az ilyen partyk elsősorban a szórakozásról szólnak, mindenképpen olyan jelmezt ajánlott viselnünk, amelyet kényelmesen hordhatunk és amiben nyugodt szívvel átadhatjuk magunkat a szórakozásnak.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...