Mikulás jelmezekKarácsonyi DekorációKarácsonyi Ajándék

Már csak pár hét, és itt a Halloween. Biztosak vagyunk benne, hogy már nagyon izgulsz, ha netán úgy döntöttél, hogy idén belevágsz egy fergeteges parti megszervezésébe. Pontosan tudjuk, hogy ilyenkor nehéz nem egész nap azon gondolkodni, hogy biztos nem felejtettél-e el valamit, hogy minden a várakozásaidnak megfelelően fog-e zajlani, úgyhogy összeállítottunk egy listát, hogy segítsünk átgondolni még egyszer a tennivalókat.

Erre a 6 + 1 dologra figyelj oda, ha Halloween bulit szervezel
Erre a 6 + 1 dologra figyelj oda, ha Halloween bulit szervezel

1. Külső dekoráció

Az első benyomás sok esetben kiemelt fontosságú. Nincs ez másképp a bulik – és főleg a tematikus bulik – esetében sem. Egy látványos külső dekorációval nemcsak a szomszédaid és a környékeden járók figyelmét keltheted fel és töltheted meg hallweeni hangulattal a napjaikat, hanem a vendégeidet is elvarázsolhatod már az első pillanattól kezdve.

Ajánlott olyan dekorelemeket, kiegészítőket használni a külső dekoráció megkreálásához, amelyeknek nem árt a hűvös vagy éppen az esős idő. Ha nem akarsz vagy nincs lehetőséged dekorációs tárgyakat elhelyezni a lakásod előtt, akár az ajtódat, ablakaidat is feldobhatod néhány matricával vagy ablakpárkányon elhelyezett installációval.

2. A hangulat megalapozása a beltérben

Természetesen arra a helyiségre is érdemes figyelmet fordítani, amelyben a buli legnagyobb része zajlik majd. Ugyan a faragott töklámpások szinte elengedhetetlen szimbólumai az ünnepnek, akkor sem kell kétségbeesned, ha nincs időd vagy lehetőséged tökfaragásba fogni.

Néhány bannerrel, rémisztő vagy éppen vicces tárggyal, dekorációs kellékkel akár az utolsó pillanatban is hangulatos díszletet varázsolhatsz a nappalidba, de akár a konyhádban vagy a fürdőszobádban is meglepheted a vendégeidet egy-egy váratlanul rémisztő matricával vagy kellékkel.

Tovább fokozhatja a hangulatot, ha a villany helyett lámpásokkal, gyertyákkal vagy egyéb, kísérteties fénnyel ragyogó eszközzel világítod be a tereket.

3. Ételek és italok előkészítése

A nassolnivalók asztalára érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk, hiszen amellett, hogy valószínűleg ez lesz a buli középpontja, egyszerűen varázsolhatunk rá látványos, borzongató snackeket. Készülhetnek ujj alakú sós rudacskák, töklámpás alakú torta, pókos vagy kígyós gumicukorral dúsított zselé vagy ízlésesen dekorált muffinok. A felszolgált italokba is vihetünk némi csavart. Paradicsom, eper vagy kékszőlő leve átlátszó kancsókban vérnek is tűnhet, amelyet még hátborzongatóbbá tehetünk, ha néhány szokatlan alakú jégkockával tálaljuk.

Vérivást mímelhetünk vörösbor felszolgálásával is akár. Alkoholos italok terén koktélkészítési tehetségünket is próbára tehetjük, vagy némi ételszínezék segítségével bizarr színű shotokkal várhatjuk a vendégeinket.

Természetesen az asztalterítőtől kezdve a tányérokig, poharakig mindent halloweeni díszbe ötöztethetünk. A nassolnivalók is kerülhetnek tematizált tálkákba, az asztal pedig szabadon dekorálható konfettivel vagy egyéb asztaldíszekkel.

4. Jelmez összekészítés

Házigazdaként nem árt, ha jó előre összekészíted a jelmezedet, hogy az esemény napján biztosan elég időd maradjon a helyszín berendezésére. Fontos, hogy a vendégek érkezése előtt elég időt hagyj magadnak arra, hogy belebújj és elkészítsd a sminkedet, ha esetleg szükséges lenne.

Mivel valószínűleg sokat kell majd ingáznod a konyha és a nappali között, érdemes olyan jelmezt választanod, amely nem akadályoz a mozgásban.

5. Felkészülés játékokkal, programokkal

Minden bulin sokat tud dobni, ha náhány apró játékkal, feladattal, programmal készülünk. Természetesen nem kell hatalmas, órákon át tartó események megszervezésébe bonyolódni, de egy rövid, Halloweenról szóló kvíznek vagy egy vicces, közös fotózkodásnak minden vendég garantáltan örülni fog.

Egy jelmezes buliról pedig nem távozhatnak a vendégek a legjobb, legemlékezetesebb jelmez díjazása nélkül. Kellemes, izgalmas program lehet az este leglátványosabb vagy éppen legszexibb jelmezének megszavazása és az eredmény kihirdetése, majd az ünnepélyes díjátadó is.

6. Zene bekészítése

Arról, hogy milyen fontos eleme a zene minden egyes bulinak, talán nem kell hosszasan beszélnünk, hiszen bizonyára Te is tapasztaltad már, milyen hangulatteremtő erővel bírnak egyes zeneszámok, ha jókor, jó helyen hangoznak el.

Egy halloweeni buli hangulatához is nagyban hozzájárul néhány borzongató dallam, amelyeket ha ügyesen variálsz pörgős, bulizós számokkal, a hideglelős halloweeni hangulat mellett a partikedvet is előcsalogathatod vendégeidból.

Hogy véletlenül se maradjanak zene nélkül a bulizók, érdemes előre összeállítani egy lejátszási listát.

+1. Hagyj magadnak időt élvezni a bulit!

Akárhogy alakul is az esemény, ne feledd, hogy ez a buli a tiéd is. Nem történik tragédia, ha éppen nem úgy alakul valami, ahogy eltervezted. Engedd, hogy a vendégek kedve szerint folyjanak az események, lazíts nyugodtan és élvezd velük együtt Te is a bulit!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...