Lánybúcsú szervezése 101: mikor legyen a hen party?

Most szervezel először lánybúcsút, de fogalmad sincs, hogyan kezdj neki? Van már néhány ötleted, de jól jönne egy kis segítség? Segítünk, hogyan kezdj neki a hen party megszervezésének!

A lánybúcsú szervezését is időben kell elkezdeni

Vannak olyan országok, ahol hagyományosan az esküvő előtti napon tartják a legénybúcsúkat és a lánybúcsúkat,  hiszen ez az utolsó, „szabad” éjszaka. Ezzel viszont az a probléma, hogy ha az esküvő előtti este mulatozik a menyasszony és a vőlegény is, akkor másnap előfordulhat, hogy nagyon fáradtak lesznek - és akkor mi lesz az esküvői képekkel? Mert ugye azokon tökéletesen kell, hogy kinézzen az ember:)

A hen party az esküvő előtt legalább 1 héttel legyen
A hen party az esküvő előtt legkésőbb 1 héttel legyen

Ezért a legjobb az, ha a leánybúcsú, vagy más néven bachelorette party, nagyjából egy héttel az esküvő előtt van. Így akár két naposra is tervezhetitek a dolgot, és a menyasszonynak még mindig lesz ideje kipihenni magát, és feltöltődni a nagy napig.

Mikor küldd ki a meghívókat?

Az esküvőkre általában az egész rokonságot és az ismerősöket is meg szokás hívni, viszont a hen night nem ilyen. Erre általában csak a menyasszony legközelebbi barátnői és női családtagjai hivatalosak, hogy egy meghittebb körben tudják megünnepelni, hogy új korszak kezdődik a hölgy életében. (Arról, hogy kiket hívj meg, nemsokára egy egész cikket írunk.)

De ez nem jelenti azt, hogy a meghívás is lazább lehet! Na jó, talán nem annyira formális, mint az esküvői meghívó: a lánybúcsú meghívó lehet egy vicces lánybúcsú idézés vagy valami egyszerűbb, jópofa party meghívó is, amin felsoroljátok a programokat és a helyszíneket. Úgy az igazi, ha a meghívó igazodik a lánybúcsú témájához, amiről már a múltkor írtunk.

Itt is fontos, hogy ne halaszd az utolsó pillanatra, hívj meg mindenkit időben, hogy eszerint tudja szervezni a programját.

Akár először vagy hen party szervező, akár már régi motoros vagy, mindenképpen figyelj arra, hogy időben kezdd el szervezni a lánybúcsút, ne hagyd az utolsó pillanatra! Cikksorozatunk folytatásában segítünk a kellékek és a dekorációk kiválasztásában is:)

A következő írásunk a vendéglistával és a meghívóval foglalkozik. Gyere vissza május 12-én, vasárnap

Ha lemaradtál a lánybúcsú korábbi cikkeiről, íme a témák:

Honnan ered a lánybúcsú? - Ahány ház, annyi szokás
Miről szóljon a lánybúcsú?
Kinek a feladata a lánybúcsú szervezése?
Kellékek és vicces ajándékok lánybúcsúra

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is: