LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

A kerti parti szervezés hatalmas buli és feladat – az internetes parti tippek mellett emberi segítségre is szükséged lesz, ha mindent profin szeretnél kivitelezni. Adunk néhány tippet, hogyan működhet a csapatmunka!

Ha kerti partit szervezel, a legfontosabb teendőd a feladatok elosztása. Ülj le a laptopod elé, és vázold fel magadnak az eseményt. Listázd, kiket szeretnél meghívni, majd a vendégek közül válassz ki egy-egy embert az alábbi szerepkörök mindegyikére. Sokan persze maguktól is felajánlják előre a segítséget.

Dekoráció

Fontos, hogy ebben az esetben olyan embert válassz, akinek megbízol a precizitásában és a szépérzékében, ugyanis a partiszervezés minden erőfeszítése kárba vész, ha a dekoráció nem megfelelő. Ha vannak ötleteid, üljetek le, és egy kávé mellett beszéljétek át, kinek mi az elképzelése.

Az ötletes parti dekoráció feldobja a hangulatot
Az ötletes parti dekoráció feldobja a hangulatot

A menü

A parti rendezés második legnehezebb feladata: milyen ételek legyenek és kire, kikre bízzuk ezek elkészítését? A finom falatok előállításában olyanok segítségét kell igénybe venni, akik igencsak járatosak a konyhában. A hagyományos grillételeket gyorsan el lehet készíteni, azonban a fűszerezésük kifinomult érzéket követel.

Az italok kiválasztása nem igényel nagy varázserőt (bár illik ismerni, milyen étel mellé mit ajánlunk, valamint azt, hogy ki, mit szeret inni vagy mit ihat – itt például a sofőrökre gondolunk).

A meghívók

Napjainkban egyre népszerűbb az online felületek használata: csak pár kattintás a közösségi médiában, és el is készült a parti eseménye. Ez azonban elég személytelen. Ha nagyobb alkalmat ünnepeltek a kerti partival, legyen megtisztelve annyira a vendég, hogy kézzelfogható, személyre szóló meghívót kap. Ezek elkészítését bízd valaki olyanra, aki igazán kreatív, valamint szépen, helyesen ír, és garantált lesz a siker.

A vendégek kiszolgálása

Házigazdaként nem tudsz egyszerre minden vendégre odafigyelni. Kérj meg hát valakit, aki odafigyel, milyen étel, ital fogyott el és gondoskodik az utánpótlásról. Neki tudnia kell, hogy hol van az „étel- és italraktár” (hűtőszekrény, pince), pótolja a jégkockákat, eltünteti a használt tányérokat, poharakat, felfrissíti a húsos, salátás, süteményes tálcákat.

A party szervezés egyedül fárasztó munka, csapatban viszont hatalmas buli - te melyiket választod inkább?

Egyedül fárasztó, együtt nagy buli
Egyedül fárasztó, együtt nagy buli

A legközelebbi témánk: Garden party öltözék - Mit vegyél fel nyáron? Gyere el újra július 30-án, kedden és olvasd el!

Ha kíváncsi vagy a kerti parti cikksorozat korábban megjelent írásaira, itt elérheted:

Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?
Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját?
Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze!
Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték!
Milyen kerti dekoráció illik a nyári partihoz?
A party helyszín kialakítása a kertben
Mik a jó nyári kerti parti ételek?
A legtutibb party italok a nyári melegben
Asztalteríték – egy felejthetetlen kertiparti alapja
Ezek a legjobb kerti játékok kertipartihoz!
Partizene a kertben, avagy hogy ne haragítsuk magunkra a szomszédokat
Vendégváró - milyen a jó házigazda?
Ajándék ötletek kerti partira (ha meghívott vagy)

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!