LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

A kerti party sikere nagyban múlik az időzítésen is, ami a szervező felelőssége. Ez a cikk tökéletes segítséged lesz a szervezésben, segítünk, hogyan találd meg a legjobb dátumot!

Fontos, hogy szervezőként mindenre gondolnod kell, és mindent meg kell előre tervezned. Ha kerti partyról van szó, jó, ha minden változóra van egy B terved is, így nem érhet meglepetés, és minden a legnagyobb rendben lesz a bulival. Mutatjuk, mire figyelj a kerti party időpontjának kiválasztásakor!

A megfelelő nap

Az egyik legfontosabb dolog, hogy megtaláld a megfelelő napot. A hétköznapokat ki is zárhatod, hiszen mindenki dolgozik, aznap és másnap is, és örülnek, ha családon belül egymásra van idejük. A hosszú hétvégéket és az ünnepnapokat is érdemes elkerülni, olyankor ugyanis a legtöbben elutaznak. Maradt hát az egyszerű hétvége. Ezek közül a szombat lehet a legideálisabb: ha szombaton tartod a bulit, vasárnap még van idejük pihenni vagy kirándulni a vendégeknek, mielőtt munkába állnának ismét.

Természetesen, ha a bulinak van valami apropója (ballagás, lánybúcsú, születésnap), akkor az időpont már adott, ezt ki is húzhatod a teendők listájáról:)

Időjárás

Az időjárás az egyik legnagyobb befolyásoló tényező. Fontos, hogy a kerti parti napján jó idő legyen, lehetőleg sok napsütéssel. Persze ettől még árnyékos részt kell biztosítani, nehogy valaki leégjen: ehhez tökéletes egy kerti pavilon vagy egy nagy, fehér kerti sátor, melyre kerülhet néhány kerti dekoráció (girlandok, szalagok, lufik).

Barátságos kerti pavilon
Barátságos kerti pavilon 

Amire még jó, ha odafigyelsz

Mivel az aktuális időjárást nem te határozod meg, előfordulhat, hogy az előrejelzések ellenére elromlik az idő. Amit soha ne tegyél, hogy lefújod a partit. Ha lehet, gondoskodj fedett helyről (sátor, pavilon, stb.) vagy jelölj ki egy esőnapot, és rossz idő esetén arra a napra tegyétek át a bulit. Fontos, hogy már a legelején kérd meg a résztvevőket, hogy írják fel a naptárba mindkét időpontot, mert ha az eső miatt le kell mondani, előfordulhat, hogy az esőnapra már sokkal kevesebben érnek rá.

Ne hagyd, hogy az eső elrontsa a parti hangulatát
Ne hagyd, hogy az eső elrontsa a parti hangulatát

A legközelebbi téma: Kertiparti költségvetés? Megmutatjuk, hogyan állítsd össze! Várunk vissza június 23-án, vasárnap.

Ha kíváncsi vagy a kerti parti témában korábban megjelent cikkre, itt elérheted:

Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!