Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze!

Mennyibe kerül egy igazán ütős kerti parti megszervezése?

Az egyik legjobb dolog a nyárban, ha meghívhatod a barátaidat egy kerti partira – ez azonban zsebbenyúlós is lehet, ha nem figyelsz. Hogyan lehet megszervezni a kerti partit nem horror áron?

Miből áll a parti költségvetés?

Ahhoz, hogy kiszámold, mennyibe fog kerülni a buli, tudnod kell, hányan lesztek, hány emberre kell ételt-italt beszerezni vagy rendelni. Ehhez  pedig kelleni fog egy vendéglista. A vendégeket kérdezd meg, hogy szeretnének-e hozni +1 főt.

Kerti parti vendéglista összeállítása
Kerti parti vendéglista összeállítása

Ha megvan pontosan, hogy hány ember jön, akkor lehet kezdeni a parti költségvetés összeírását. Lesznek ugye parti ételek és party italok – ha szeretsz kreatívkodni, akkor összeülhettek páran, hogy ti főzzétek meg a finomságokat, és így olcsóbban is kijöhettek, mintha rendelnétek valamit. Bár az is igaz, hogy a jó öreg pizza sosem okoz csalódást:D

Azt is kérdezd meg, hogy valakinek van-e esetleg ételérzékenysége? Az ételt és az italt pedig úgy számold, hogy inkább egy kicsit több legyen, nehogy valaki éhen vagy szomjan maradjon. A tapasztalatok szerint mindig az az ital fogy leginkább, amiből nem vásároltál eleget. (Legközelebb pedig egy másik fajta ital …) Persze szervezhetsz batyus bulit is, és akkor mindenki hoz valami finomat:)

A költségvetés harmadik tétele a party kellék felhozatal, illetve esetleg a virág dekoráció beszerzését is fontolóra vehetitek. A kézzel készített dolgok mindig megadják a családias hangulatot, és mindig nagyszerű élmény együtt díszíteni és főzőcskézni, szóval nyugodtan induljon korábban a party, és fogd munkára a vendégeket!

Hol spórolhatsz a kerti partin?

A saját készítésű ételekkel, italokkal sokat lefaraghatsz a költségeken.

Házi készítésű italok olcsóbbak és különlegesebbek
A Házi készítésű italok olcsóbbak és különlegesebbek

A legfontosabb mégis az, hogy ne hagyj mindent az utolsó pillanatra, hiszen akkor már nem lesz idő költséghatékonyabb megoldásokat (például bolti akciókat) keresned.

Nem kell, hogy a kerti parti költségvetése földhöz vágjon: ha idejekorán belevágtok a szervezésbe, akkor lesz még idő arra, hogy megtaláljátok a legjobb ár/érték arányú dolgokat a bulihoz.

Jó partit kívánunk!

A legközelebbi téma: Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték!  Várunk vissza június 25-én, kedden.

Ha kíváncsi vagy a kerti parti témában korábban megjelent cikkekre, itt elérheted:

Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?
Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját?

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is: