Asztalteríték – egy felejthetetlen kertiparti alapja

Milyen asztalteríték illik a kerti partira?

A kerti parti színvonalán sokat dobhat a tökéletes asztalteríték kiválasztása, hiszen a megfelelően összeválogatott terítő,  pohár, tányér, szívószál, pohárjelölő és szalvéta kompozíció nagyban hozzájárul az est fényéhez és hangulatához. Ajánlott a papírpohár és a papírtányér használata, mert ezek is lehetnek jó minőségűek és mutatósak, ugyanakkor így minden sokkal egyszerűbbé válik.

Asztalterítés szettek

Természetesen, ha szeretsz ilyesmivel elbabrálni, akkor külön szórakozás lehet a tökéletes parti étkészlet összeválogatása. De ha nem akarsz órákat eltölteni azzal, hogy az asztalra kerülő tányér-, pohár- és evőeszköz tökéletes harmóniában legyen, válogass a különböző, előre összekészített asztalterítés szettek közül.

Ha például egy hangulatos nyári kerti partit tervezel a családnak vagy a barátaidnak, ajánljuk figyelmedbe a napsárga asztalterítés szettet, amely gyönyörű élénk, erős színével hozza el a hangulatot a kertedbe.

Szalvéta – egyszínű, mintás, számos?

Ha már sikerült beszerezned a tökéletes terítéket, akkor jöhetnek a részletek! Minden rutinos partiszervező tudja, hogy a lényeg ezekben rejlik. Dobd fel az asztal összhatását az alkalomhoz illően színes, mintás vagy számos szalvétákkal! Figyelj azonban arra, hogy az asztalra kerülő tárgyak mindegyike színvilágban és mintázatban összeillő legyen.

Számos szalvéta 50. szülinapra
Számos szalvéta 50. szülinapra

Egy kis figyelmesség, ami praktikus is

Ha többen vagytok, jól jöhetnek a pohárjelölők. Ezekkel mindenki könnyedés felismeri az ide-oda lerakott saját poharát. Az italoknál pedig a hagyományos egyenes szívószál mellett biztosan nagy derültséget fog kiváltani a kanyargós, a szív alakú, vagy a méteres szívószál.

Vicces, kacskaringós szívószál
Vicces, kacskaringós szívószál

Lufi kiegészítő asztalterítéshez

Amikor az alapvető fontosságú asztali kellékek már megvannak, már csak az utolsó simítások hiányoznak ahhoz, hogy tökéletes legyen az asztali kompozíció. Válogass a lufis kiegészítők közül, hogyha igazán látványos összhatást szeretnél elérni. Meglátod, a vendégek a kertbe lépve el fognak ámulni:) 

Különleges lufi dekoráció kerti partihoz
Különleges lufi dekoráció kerti partihoz

A legközelebbi témánk: Ezek a legjobb kerti játékok kertipartihoz. Gyere el újra július 9-én, kedden és olvasd el! 

Ha kíváncsi vagy a kerti parti cikksorozat korábban megjelent írásaira, itt elérheted:

Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?
Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját?
Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze!
Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték!
Milyen kerti dekoráció illik a nyári partihoz?
A party helyszín kialakítása a kertben
Mik a jó nyári kerti parti ételek?
A legtutibb party italok a nyári melegben

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is: