LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Hogyan alakítsd ki a party helyét a kertben?

Kerti partira készülsz, és van egy kerted hozzá? Szuper! Mai cikkünkben segítünk, hogyan rendezd be a helyszínt, hogy igazán ütős legyen a party!

Amikor megálmodtad a kertedet, valószínűleg te is arra törekedtél, hogy végül ez legyen a nyugalom szigete. Pedig egy kert néha tökéletes party helyszín lehet. Megosztunk veled néhány hasznos tanácsot, hogy a következő szabadtéri buli mesés legyen:)

Látványos kerti dekoráció
Látványos kerti dekoráció

Nézzünk, hogy miként is kezdj hozzá:

1. Milyen témájú bulit szeretnél?

A kert szinte bármilyen ünnepségnek helyet biztosíthat, legyen szó ballagásról, születésnapról, vagy csak egy szimpla jó hangulatú kerti sütögetésről. Ettől függően alakulnak a funkciók is: máshogy kell elrendezni bográcsoláshoz, máshogy, ha svédasztal lesz, ha lánybúcsú-játékokat akarsz tartani, vagy ha egy óriás szülinapi tortának is kell a hely.

2. Gondoskodj arról, hogy mindennek legyen helye!

Hogy mindenki számára kellemes legyen a party helyszín, a vendéglista elkészítését követően ideje, hogy mindennek megtaláld a helyét. A kerti bútor kerüljön a bogrács, vagy grillsütő környékére, hogy az elkészült ételeket kényelmesen el lehessen fogyasztani – és a szakácsnak is legyen társasága, amíg alkot!

Ha svédasztalos, vagy batyus bulit szervezel, az asztalokat az árnyékba érdemes tenni, hogy az ételeket ne tűzze közvetlenül a nap.

3. Gondoskodj az árnyékról is!

Nyáron különösen fontos, hogy legyen valamilyen árnyékoló a kertben, ahol a vendégek megpihenhetnek. Akkor se aggódj, ha nincsen fa vagy épp egy kerti pavilon! Egy party sátor megoldás lehet erre a problémára is. Arra azért mindenképp ügyelj, hogy a kerti tűzhely közelébe ne kerüljön ;)

A kerti sátor véd a naptól és az esőtől is
A kerti sátor véd a naptól és az esőtől is

4. Este is legyen hangulatos a party helyszín!

Nem szeretnéd, hogy a naplemente után megálljon a buli? Az igényes hangulatvilágítás fényt hoz neked az éjszakába, ráadásul igazán kellemes hangulatot teremt. A kerti lámpa mellé tökéletesen illik néhány lampion, amiket felfűzhetsz akár a sátorra is. A fán pedig csodásan mutat például egy színes kültéri fényfüzér, ami lágy, sejtelmes fényt ad.

Fényfüzérek, lampionok az esti hangulatvilágításhoz
Fényfüzérek, lampionok az esti hangulatvilágításhoz

Most, hogy megvan a „recept”, itt az idő, hogy minden szükséges kelléket beszerezz, akár rögtön itt, a webshopunkban, és indulhat a kerti mulatság!

A legközelebbi témánk: Mik a jó nyári kerti parti ételek? Várunk vissza július 2-án, kedden.

Ha kíváncsi vagy a kerti parti cikksorozat korábban megjelent írásaira, itt elérheted:

Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?
Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját?
Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze!
Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték!
Milyen kerti dekoráció illik a nyári partihoz?

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!