A legtutibb party italok a nyári melegben

Kerti partit tartasz? Nem árt, ha időben elkezdesz felkészülni az izzasztó hőségre! Ha nincs még ötleted, hogy milyen party italok lennének igazán kellemesen hűsítők, akkor csak olvass tovább!

A leghűsítőbb nyári itókák

Amikor a party italok listáját állítod össze, nem kell mindig nagy dolgokra gondolni. A nagy melegben érdemes csínján bánni az alkoholtartalmú italokkal, mert könnyen „fejbe vághatják” az embereket, és nagyon hamar rosszullét lehet a vége!

Szerencsére nagyon sok módszer van, amelynek segítségével az egyszerű ásványvíz is könnyen egy ínycsiklandó, hűsítő itallá változik. A citromfű és a menta például olyan fűszernövények, amelyek segítenek a hűsebb közérzet kialakításában. A segítségükkel nagyon sokféle limonádé készíthető.

Mentás hűsítő
Hűsítő italok a kerti partihoz

Sőt, ha tovább szeretnéd bolondítani, akkor a mentás és citromfüves limonádédba akár egy kis bodzaszörp is kerülhet, hogy még tökéletesebb legyen az ízélmény.

Azt tudtad, hogy nagyon sok növényből egészen könnyedén te is varázsolhatsz szörpöt? A házi szörp elkészítése nem is olyan bonyolult. Csinálhatod hidegen, vagy melegen, jó érett gyümölcsből, cukormentesen és tartósítószermentesen, így még egészséges is lesz! Sőt, a házi szörpödet a különféle koktélok elkészítéséhez is használhatod. Sok koktél recept található a neten, például egy kis szörp, egy kis jég, egy kis pezsgő vagy bármilyen másféle alkohol (szigorúan kis mennyiségben) , végül pedig bele egy szívószál, és máris kész a finom, üdítő ízű koktél.

Hűsítő, alkoholmenbtes koktél a legnagyobb melegben is kiváló
Hűsítő, alkoholmenbtes koktél a legnagyobb melegben is kiváló

Ezek a party italok a nyári kerti partik alapvető kellékei. De nem csupán a kerti partiké, hanem a vasárnap délutáni pihenésé is. Képzeld csak el, ahogy a nagy nyári melegben kint ülsz a kertben vagy az erkélyeden, egy saját magad készítette finom limonádét vagy koktélt szürcsölgetsz, és végre átadod magad a teljes pihenésnek. Kell ennél több?

A legközelebbi témánk: Asztalteríték – egy felejthetetlen kertiparti alapja Gyere el újra július 7-én, vasárnap és olvasd el! 

Ha kíváncsi vagy a kerti parti cikksorozat korábban megjelent írásaira, itt elérheted:

Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?
Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját?
Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze!
Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték!
Milyen kerti dekoráció illik a nyári partihoz?
A party helyszín kialakítása a kertben
Mik a jó nyári kerti parti ételek?

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is: