LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Milyen a jó házigazda egy kerti partin?

Hogyan lehetsz jó vendégváró? Mi az, amitől a vendégeid úgy fogják gondolni, hogy ilyen egy igazi házigazda? Ha még nem tudod, hogyan kápráztasd el vendégeidet, akkor segítünk egy pár ötlettel:)

A házigazda szerepe nem kis feladat

Házigazdaként nagyon sok feladatot kell ellátnod, és sok elvárásnak kell megfelelned. Ám az igazán udvarias vendéglátó mindig örömmel hajtja végre ezeket a teendőket, hogy minden vendég elégedetten távozhasson az esemény után.

Már a bejáratnál is legyen meg a hangulat
Már a bejáratnál is legyen meg a hangulat

De miből is áll a vendégváró szerepkör?

Egészen sok mindenből. Fel kell készülnie rá, hogy pontosan milyen eseményre is megy hozzá a vendégsereg. Tudnia kell a vendéglátás minden csínját-bínját: hogy szépen elrendezze a fogadó területet, kirakja az ételeket és italokat, hangulatos környezetet teremtsen dekorációval és zenével, és arról is gondoskodnia kell, nehogy kifogyjanak a készletek. Hiszen egy vendégség se jó úgy, ha elfogyott az ennivaló vagy az innivaló!

Persze a vendéglátónak azt is tudnia kell, hogy a vendégfogadás egy komoly feladat. Ilyenkor ő tartozik felelősséggel azért, hogy minden szép tisztán és rendben legyen, hogy ha valaki esetleg rosszul lesz, akkor tudjon neki segíteni, és ha bármi baj történik, akkor ő rögtön készen álljon arra, hogy megoldja a problémát.

A vendégek meghívása, időben való tájékoztatása is arra a személyre hárul, aki a vendégváró szerepben van. Na és persze az utómunkálatokért is ő felel. Bár nyilván kérhet segítséget esetlegesen a meghívott személyektől, ha úgy adódik, de alapvetően ezek mind-mind olyan feladatok, amik a vendégvárás részeként egy személyre hárulnak.

A vendéglátó szerepe nehéz, de hálás, hiszen a buli végén mégiscsak ő lesz az, akit mindenki dicsér, hogy milyen szuper eseményt rendezett.

A jó vendéglátót mindenki dicséri
A jó vendéglátót mindenki dicséri

Cikk-sorozatunkban mindent megteszünk azért, hogy segítsünk neked jó vendéglátóvá válni: írtunk már az időpont kiválasztásáról, a meghívottak listájának összeállításáról, beszélgettünk a party ételekről és italokról is. Ám a dolog itt még nem ér véget: hamarosan írunk neked a segítők szerepéről, az ajándékötletekről és a dress code kiválasztásáról is!

A következő cikkünk témája: Ajándék ötletek kerti partira (ha meghívott vagy)

Ha kíváncsi vagy a kerti parti cikksorozat korábban megjelent írásaira, itt elérheted:

Ha nyár, akkor kerti parti! De mi legyen az apropó?
Hogyan válaszd ki a kerti party időpontját?
Kertiparti költségvetés? Mutatjuk, hogyan állítsd össze!
Vendéglista a kertipartira? Mostantól gyerekjáték!
Milyen kerti dekoráció illik a nyári partihoz?
A party helyszín kialakítása a kertben
Mik a jó nyári kerti parti ételek?
A legtutibb party italok a nyári melegben
Asztalteríték – egy felejthetetlen kertiparti alapja
Ezek a legjobb kerti játékok kertipartihoz!
Partizene a kertben, avagy hogy ne haragítsuk magunkra a szomszédokat

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!