Szent Bálint a szerelmesek védőszentje

A legenda szerint Terni Szent Bálint püspök és vértanú, aki Interamna (ma Terni) püspökeként működött, több nyomorékot gyógyított meg imáival. Ugyancsak ő a szerelmesek védőszentje is. Egy, az életéből való elbeszélése arról tanúskodik, hogy Bálint püspök titokban eskette meg a szerelmes párokat. Ez azért volt különleges, mert a törvény abban az időben tiltotta a férfiaknak a katonai szolgálat előtti házasságkötést. Egy további történet arról számol be, hogy ő volt az első, aki egy pogány férfit és egy keresztény nőt összeadott. Kezdetektől fogva ismert a szerelmesek iránti rokonszenve és az értük való tettek sora. Talán ezért is lett halála után a szerelmesek védőszentje.

Valentin-nap, a valódi szerelmesek napja
Valentin-nap, a valódi szerelmesek napja

Valentin-nap a szerelmesek ünnepe. 

Február 14-e egy olyan káprázatos nap, amikor rózsacsokrot küldhetünk kedvesünknek. Szerelmes ajándékokkal lephetjük meg egymást, esetleg gyertyafényes vacsora kíséretében adhatunk nyomatékot annak, hogy milyen nagyon szeretjük egymást. Manapság egyre többen érzünk késztetést arra, hogy megünnepeljük ezt a bizonyos napot, és nem mellesleg tisztelegjünk Terni Szent Bálint jósága és szellemisége előtt.

Ám sokunknak a méltó ajándékozás nem kevés fejtörést okoz, bár mint tudjuk nem az ajándék, vagy annak értéke, hanem a gesztus a lényeg, hogy örömet szerezzünk szerelmünknek, társunknak.

Mivel is lepjük meg hát életünk párját Valentin napra?

A hagyományos - valljuk be kissé sablonos virág és a bonbon, vagy egy üveg ital - megoldások helyett valami eredetibbre gondoljunk. Kisebb-nagyobb ajándékok jöhetnek szóba, melyeknek az a lényege, hogy érzelmeiteket, összetartozásotokat méltóképpen mutassátok ki vele egymás felé.

Készülhetsz piros, lángoló, szíves dekorációvalterítékkel egy finom vacsora mellé. Telerakhatod a hálószobát szebbnél szebb lufikkal, ajándékozhatsz egy kis pajzánságot, vagy különleges cukor fehérneműt. Garantált sikere lesz.

De se szeri se száma a szerelmes bögréknek, szív tojássütőknek és kávéhab sablonoknak.

Sorolhatnám a jobbnál jobb ötleteket, de inkább nézz körül és válassz kedvedre a Valentin napi ajándékokból.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is: