LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Olyan jó, amikor belépnél valahová azzal az érzéssel, hogy „na, itt vajon mire számíthatok?”, már a bejáratnál némileg megkönnyíti a helyzetedet valami jel. Mondjuk egy vicces, kedves, vagy akármilyen lábtörlő. A Welcome-felirat – valljuk be – már igencsak idejétmúlt és kissé ahhoz hasonlatos, mint amikor egy autó hátsó ablakában mókásnak szánt feliratokat látsz, majd mikor kielőzöd a kocsit, eléd tárul sofőrjének rettenetes, embergyűlöletről tanúbizonyságot tevő arcberendezése. Szóval a Welcome nem igazán mond semmit.

Pálinkát hoztál lábtörlő
Pálinkát hoztál?- lábtörlő

Nem úgy a „Pálinkát hoztál?” kérdés nevezett lábtörlőnkre applikálva egy stilizált, hosszú nyakú pálinkásüveg társaságában.

A kérdés könnyedén megválaszolható, illetve nemleges válasz esetén még elrohanhat az ember egy üveg jó törkölyért, hogy aztán „Igen”-nel köszönthesse a házigazdát.

 Az Ünnepek Áruháza sok minden egyéb ügyesség mellett már beszerezhetővé tette ezt a stílusos ajtóelőkét, vagy remekbe szabott vendégváró alkalmatosságot, melynek célja már eleve igen ügyes elgondolásokból táplálkozik, ha belegondol az ember.

A lábtörlő önmagában egy igen érdekes utalás arra, hogy „sáros, vagy akármilyenes lábbal ne közelíts, ha kérhetlek!”. Tiszteld meg a házam, ami ugyebár az én váram, etc. És mindazonáltal, „édes egy barátom, aztán pálinkát hoztál?”. Mert a jó vendég nem érkezik üres kézzel, ezért nem árthat, ha erre az apróságra, mintegy az etikett elemére, felhívjuk a figyelmét.

Pálinka szerelmem légy az enyém
Pálinka szerelmem légy az enyém

Ajándéknak legalább olyan jó, mintha magadnak vennél egyet. És az benne a legérdekesebb, hogy ugyanannyi az előnye, mint a hátulütője: ha a te ajtód előtt hever a lábtörlő, mindig lesz pálinkád, míg ha barátodat leped meg szülinapján a sokat mondó „küszöbdísszel”, számolhatsz vele, hogy látogatásod előtt érdemes beszerezni egy üveg jó italt ha nem akarsz – mondjuk így – szégyenben maradni.

Születésnapra, névnapra, karácsonyra, de húsvétra is ügyes ajándékötlet, mert olyan, mint a jó pálinka: megfelelő „szövegkörnyezetben” bármikor jól sülhet el.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!