Szülinapi luficsokorLánybúcsúSzülinapi party kellékek

Hosszú hónapok után ismét biztonságosnak érezhetjük a nagymamákkal, nagypapákkal, idősebb rokonokkal való találkozást – biztosak vagyunk benne, hogy a nagyszülők nagyon hiányolták az unokákat, így kölcsönös az öröm, hogy végre ismét találkozhatunk. Tegyük különlegessé a viszontlátás pillanatát, és pótoljuk be hatékonyan az elmulasztott időt! Mutatjuk, hogyan.

Noha a kapcsolattartás eddig soha nem tapasztalt hatékonysággal tud megvalósulni akár az online térben is, a személyes találkozást aligha pótolhatja. Különösen igaz ez a nagyszülőkre, akik ugyan igyekeznek hősiesen helytállni, hogy felzárkózzanak gyermekeikhez, unokáikhoz a modern technológ kezelése terén, de nagyrészük jóval kényelmesebben érzi magát az általa megszokott személyes találkozások alkalmával.

A legjobb nagypapa
A legjobb nagypapa

Ennek ellenére a kijárási korlátozások ideje alatt számos nagyszülő önmagát is felülmúlva igyekezett mindent megtenni, hogy – még ha ezen a számukra bonyolultnak és nem ideálisnak tetsző módon is –, de legalább láthassák a gyermekeiket, unokáikat.

Most rajtunk a sor, hogy megmutassuk nekik, milyen büszkék vagyunk rájuk a helytállásukért, és milyen sokat jelent nekünk, hogy részei az életünknek. Szánjunk rájuk minőségi időt, és lepjük meg őket azzal, amiből a karantén ideje alatt talán nekik jutott a legkevesebb: figyelemmel és szeretettel!

Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy már egy kedves gesztus is elmondhatatlanul sokat fog jelenteni nekik, hiszen a nagyszülőknek már a puszta létünk is kincset ér, és készek akár a csillagokat is lehozni az égről az unokáikért, mégsem várnak el tőlük szinte semmit. De ez nem azt jelenti, hogy nem is kell megtennünk értük időnként olyan apróságokat, amelyekkel kifejezhetjük, hogy milyen fontosak ők nekünk.

A legjobb nagymama - boroscímke
A legobb nagymama - boroscímke

Ez az apróság lehet akár egy kedves kis ajándék is, amely elmondja helyettünk azt, aminek a kifejezésére néha nehéz szavakat találni. De már azzal is sokat tehetünk, ha az időnkből áldozunk rájuk, meglátogatjuk őket – hiszen végre megtehetjük, vagy akár egy egész napot szentelünk nekik, ami csak róluk szól.

Adjunk egy kis szabadidőt a nagymamáknak, ültessük le őket, biztassuk egy kis pihenésre! Viszonozzuk azokat a dolgokat, amikkel ő kedveskedik nekünk. Mutassuk meg akár ajándékokkal, akár tettekkel, hogy ő a legjobb nagymama: főzzünk neki ebédet, süssünk egy finom süteményt, töltsünk neki egy pohár bort, és hagyjuk, hogy kiélvezze a jól megérdemelt pihenését. Természetesen a mosogatásról se feledkezzünk meg!

A pihenés és a figyelem természetesen a nagypapáknak is jár. Ők ugyan egészen másképp fejezik ki, mennyit jelentünk számukra, mint a nagymamák, senkiben nem hagynak kétséget afelől, milyen fontosak nekik az unokák. Mi se hagyjuk hát őket kétségek között! Az ő esetükben talán még inkább testhezálló szavak helyett apró ajándékokkal és minőségi idővel kifejezni a szeretetünket és a törődésünket. Üljünk le velük, és ezúttal mi meséljünk nekik valamit magunkról, az életünkről egy pohár bor mellett.

A legjobb nagymama
A legjobb nagymama

Bármiről legyen is szó, ő garantáltan érdeklődni fog, és boldog lesz a lehetőségtől, hogy megtudhat rólunk olyasmiket, amiknek az elmesélésére telefonon vagy videóchaten nem volt lehetőségünk. Csinálhatunk közös programot is – egy kis kártyázás vagy sakkozás, egy kis bütykölés a garázsban, egy kis kertészkedés biztosan még közelebb hoz minket egymáshoz.

Mivel a nagyszüleidnek Te vagy a legértékesebb, add nekik magadat! Az Ünnepek Áruházánál 3-3 olyan ajándékcsomagot állítottunk össze nagymamák és nagypapák számára, amelyek segítenek az irántuk érzett szeretetünk és törődésünk kifejezésében, de a lényeget Te adhatod hozzá. A csomagok önmagukban is kedves meglepetések, de a legtöbbet mindenki a saját egyéniségének hozzátételével hozhatja ki belőle. Hiszen a nagyszülők számára nem az ajándékban rejlik az igazi érték, hanem abban, hogy Te adod.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!