Szülinapi luficsokorLánybúcsúSzülinapi party kellékek

A tökéletes lánybúcsú megrendezése átlagos esetben is nagy kihívásokkal jár, az idei évben pedig talán még a szokásosnál is nehezebbnek bizonyulhat. Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy a nehezítő körülmények ellenére is kihozhassuk a maximumot a menyasszony utolsó nagy estéjéből, mielőtt hivatalosan is bekötnék a fejét.

A tökéletes lánybúcsú megszervezése
Hogyan szervezzük meg  a tökéletes lánybúcsút?

Azoknak a pároknak, akik erre a nyárra tervezték az esküvőt, a járványügyi helyzet miatt a megszokottnál jóval több nehézséggel és bizonytalansággal kellett szembenézniük. Sokan, attól tartva, hogy nyárig nem javul a helyzet, talán már bele is törődtek a nagy esemény elhalasztásába, most azonban úgy néz ki, mégis meg lehet rendezni a lagzit – még ha ez sok esetben az utolsó pillanatig történő szervezkedéssel jár is.

Természetesen ilyen helyzetben tökéletesen megérthető a menyasszony pattanásig feszült idegállapota és az ezzel párosuló maximalizmus, hiszen minden valószínűség szerint évek – ha nem évtizedek – óta erre a napra vár, és elképzelhetetlennek tartja, hogy ne legyen minden tökéletes – és ez természetesen igaz a lánybúcsúra is.

Sokak helyzetét talán az is megnehezítheti, hogy mivel hosszú hetekig nem is lehettünk biztosak benne, hogy a járványügyi helyzet állása megengedi majd az esküvő megtartását, bele kell-e vágni a lánybúcsú megszervezésébe. Szerencsére az esemény akár 1-2 hét alatt összehozható, az Ünnepek Áruházánál pedig egyszerűen beszerezhető minden, amire csak szükség lehet.

Az első és talán legfontosabb szervezési feladat a vendégek meghívása. Ehhez a mozzanathoz akár a közösségi oldalakat is segítségül hívhatjuk, készíthetünk csoportbeszélgetéseket, eseményeket. Fontos, hogy senki ne maradjon ki a menyasszony baráti társaságából, de érdemes gondolni mindkét házasulandó fél közeli női hozzátartozóira is. A vendéglistával kapcsolatban nyugodtan kérhetünk segítséget akár a vőlegénytől is.

Az időpontot akár előre is kijelölhetjük, de ha sikeresen értesítettük a meghívottakat, velük közösen egyeztetve is kereshetünk olyan estét, amely a legtöbbünknek – és természetesen a menyasszonynak is – megfelel.

Hasonlóan eljárhatunk a témával és a dekorációval kapcsolatban is. Maradhatunk akár a jól bevált szexi témánál és pink színvilágnál, de természetesen, ha a menyasszony ízlése, a társaság összetétele vagy a saját kreativitásunk mást diktál, formabontóbb ötletekre, témákra is építhetünk – akár a többi résztvevő bevonásával is.

Akármilyen stílus mellett is döntünk, néhány dekorelem azonnal megteremti a laza, csajos vagy éppen szexis légkört. Az eseményhez illő bannerekkel, függődekorációval, konfettivel is készülhetünk, de akár lánybúcsús hangulatú poharakkal, tányérokkal, szalvétákkal is teríthetünk, hogy a hangulat garantáltan a tetőfokára hágjon.

Természetesen érdemes előre gondolkodni a programmal kapcsolatban is. Akár ebbe is bevonhatjuk a többi résztvevőt, közösen is ötletelhetünk velük, milyen helyszínekre látogassunk el a lánybúcsú keretein belül, vagy éppen milyen vicces feladatokkal lepjük meg a menyasszonyt.

Kereshetünk kifejezetten lánybúcsús társaságoknak szervezett programokat, de akár játékokkal is készülhetünk attól függően, hogy közterületen, kocsmában, pubban vagy netán privátabb helyszínen tartjuk meg az eseményt. Az előbbi helyszíneken bevethetjük a klasszikus petrezselyemárulós vagy fiúktól aláírásgyűjtős játékokat, készülhetünk vőlegény ismereti teszttel, különböző kvízekkel olyan témákban, amelyekben egy feleségnek jártasnak kell lennie. Tovább fokozza a hangulatot, ha a játékokra témához illő kellékekkel készülünk fel.

Megfelelő kiegészítők segítségével még akár a lánybúcsú olyan elemi részét is feldobhatjuk, mint például az alkoholfogyasztás. Ha nem célzottan olyan helyre szervezzük az eseményt, ahol van lehetőség különböző alkoholtartalmú italokkal oldani a hangulatot, gondoskodjunk mi a szükséges szeszmennyiségől! Érdemes nőiesebb italokkal, borral, likőrökkel készülni, de akár ebben a témában is tarthatunk egy igényekkel kapcsolatos felmérést a résztvevők között. Az italok szervírozásának formája és az esetleges ivós játékok pedig ránk és a fantáziánkra vannak bízva.

Egyes helyeken szokás, máshol kevésbé elterjedt hagyomány a menyasszony megajándékozása a lánybúcsú alkalmával – a magunk módján ezzel is sok sikert kívánva a házassághoz. A főszerep természetesen ilyenkor is a vicces, szexis ajándékoké, amelyek nemcsak megnevettetnek mindenkit, de a későbbiekben akár a menyasszony játékos feladatainak részévé is tehetjük őket.

A lényeg természetesen, hogy mindenki – és elsősorban a menyasszony – jól érezze magát, és csak annyira kerüljön ki a komfortzónájából, amennyire még éppen jól esik. A közös szórakozás élménye, és a régóta várt ellazulás lehetősége pedig garantáltan felejthetetlenné teszi majd a menyasszony számára az eseményt, amelyet talán még évek múlva is szívesen emleget majd fel minden résztvevő.

 

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!