NyárLánybúcsúNyerj!

A héten újra indul a ballagási szezon, és szerencsére már alig emlékszünk arra az időszakra, amikor limitálni kellett a meghívottak létszámát, sem arra, hogy volt idő, amikor maszkban kellett toporogni egymástól másfél méteres távolságra. Nagy öröm ez a végzősöknek, hiszen az egész család együtt ünnepelheti a ballagót.

9+1 jó tanács, ha ballagásra lufit viszel
9+1 jó tanács, ha ballagásra lufit viszel

Ha kaptál már invitálást ballagási ünnepségre, bizonyára tudod, hogy léggömb nélkül nincs búcsúzás. Na de milyen lufit válassz, hány darabot, mi most a menő, hogyan tárold, mit köss, vagy ne köss rá? És még sorolhatnánk napestig az ilyenkor felmerülő kérdéseket.

Ebben a blog bejegyzésben összegyűjtöttünk Neked 9+1 kérdést, és természetesen a hozzá tartozó válaszokat is, azokról a témákról, amiket a legtöbben szoktak megkérdezni tőlünk ebben az időszakban.

Így aztán mire a blog végére érsz, kétséged sem lesz afelől, hogy milyen léggömbbel örvendeztesd meg a ballagót.

1. Idén mi a menő ballagós lufi?

Minden évben vannak sláger termékek, és természetesen ez az év sem másmilyen. Amerikai hatásra egyre elterjedtebb a diplomaosztó kalapos motívum, amely nagyjából teljes egészében leváltotta a nálunk használatos tarisznya jelképet.

Kalapos lufiból találhatsz olyat, amin csak egy darab fejfedő díszeleg, de olyat is, amin egyből több van. Sőt, nagy kedvenc a diplomaosztó kalap alakú lufi.

Egyébként a valamilyen alakú léggömbök mindig viszik a prímet, de erről részletesen egy kicsit lejjebb olvashatsz majd.

Tavaly és most is abszolút kedvencünk a lufiban lufi. Ebből választhatsz olyat, amiben egy nagyobb, de olyat is, amiben több kisebb léggömb van.

lufiban lufi ballagásra
Lufiban lufi ballagásra

2. Milyen anyagú ballagási léggömböt válasszak?

Már többször taglaltuk a nálunk kapható lufik anyagát, főként a tartósság vonatkozásában, így nyilvánvalóan nem fogsz meglepődni, ha itt is ejtünk róla pár szót.

A gumilufik a legkevésbé tartósak, azonban a tartósító zselével meghuszonötszörözhetjük a lebegési idejüket. Ezek főként csokorban mutatnak jól. És hogy mi is az a trutyi, amivel ilyen sokáig lebeg? A linkre kattintva kiderül.

A fólialufik jóval tartósabbak, minél nagyobbak, annál több hélium fér beléjük, tehát annál tovább lebegnek.

A Bubble (buborék) léggömbök a legtartósabbak. Kedvencünk közülük a lufiban lufi kompozíció, amit nagyjából végtelen változatban tudunk elkészíteni Neked.

3. Hány darab lufit érdemes adni ballagásra?

Ha azt szeretnéd, hogy tudjon vele masírozni a suliban a megajándékozott, akkor semmiképpen ne adj neki többet 2-3 darabnál. Gondold csak el, milyen macerás fogni az előtte álló vállát, a másik kezében a virágot, és még a lufit is. Arról nem beszélve, hogy simán kaphat mástól is léggömböt. Amennyiben nagyméretű lufit választasz, akár elegendő 1 db is.

Azonban ha a ballagás után étteremben, vagy akár otthon gyűlik össze a család, nagyszerűen feldobhatod a helyszínt nagyobb luficsokrokkal, egyéb dekor elemekkel.

4. Sütni fog a nap, nem fog kidurranni a léggömb?

Szerencsére nálunk kizárólag prémium minőségű lufikat találsz, így nagyon ritkán fordul elő, hogy bármilyen probléma legyen velük. Amit azonban jó, ha tudsz: A léggömbbe töltött gáz reagál a hőre. Tűző napon hagyott kocsiban, ahol gyorsan forróság lehet, simán kidurranhat. Így a legjobb, amit tehetsz, hogy az átadásig szobahőmérsékleten tárolod.

5. Beleköthető a virágcsokorba a lufi?

Héliumos lufit nem lehet belekötni a csokorba, maximum hozzá, úgy fölötte fog lebegni. Ha mindenképpen a csokor közé rejtenéd a léggömböt, akkor a legjobb választás a pálcás lufi.

Ezek levegővel vannak töltve, és lufitartó pálcára vannak rögzítve, így könnyű szerrel applikálhatóak bele egy ballagási csokorba.

6. Van olyan lufitok, amire tudok személyre szabható üzenetet írni?

Természetesen ez is megoldható. Van 2 olyanunk, amire Te magad írhatsz üzenetet, és választhatod lányos, vagy fiús színvilágban is.

Arra is van lehetőség, hogy mi írjuk rá az üzenetet Neked. Ilyenkor használhatunk léggömb filcet, de a bevállalósabbak választhatják a csillámporos feliratot is.

7. Csomagoltok pénzt a ballagási lufiba?

Ebben az időszakban sokan szeretik összekötni a kellemest a hasznossal. Így a léggömb nem csak nagyon mutatós, de a boríték szerepét is egyből betölti. Azonban mindig elszoktuk mondani, hogy nem biztos, hogy jó megoldás. Ugyanis, ha véletlenül elszáll a lufi, benne a pénzzel, az igencsak drága mulatság.

Nálunk választhatsz ajándékkal töltött lufit is. Igaz, ez a fajta léggömb nem lebeg, de ugyanúgy mutatós ajándék. Ráadásul egyéb kisebb, nem túl nehéz, és nem szúrós meglepiket is bele tudunk rejteni.

Ha mégis a héliumos lufiba tennéd a bankókat, mindenképpen vegyél hozzá léggömbsúlyt! Így, ha esetleg mégis kicsúszna a ballagó kezéből a madzag, a súly a földhöz szegezi a léggömböt.

8. Miért nem lehet nehéz ajándékot beletenni a héliumos lufiba?

A válasz nagyon egyszerű: Azért, mert nem bírja el. Ha nagyobb súlyt teszünk bele, mint amit elbír (és itt most grammokról, nem kilógrammokról beszélünk), akkor nem fog lebegni.

9. Idén mi a leggázabb ballagási léggömb?

Minden évben vannak olyan vásárlók, amik nem klasszikus ballagási léggömböt szeretnének, hanem pont az ellenkezőjét. Az a vágyuk, hogy az ünnepelt lufija minél jobban kitűnjön a tömegből. Fentebb említettük, hogy ebben az időszakban nagy sláger a valamilyen alakú lufi. Nos igen, itt térnénk vissza ehhez a témához. Ugyanis minél nagyobb és minél kevésbé megy a ballagóhoz az adott léggömb, annál jobb.

+1 Lufi felengedés lesz az iskolában, tudnátok segíteni?

Ez a szokás sajnos még az előző korszak maradványa. Kérünk, hogy semmiképpen ne engedjétek el a lufikat! Egyrészt azért, mert csak a gumilufi bomlik le. Másrészt azért, mert a szalagjába (ami szintén nem lebomló) madarak gabalyodhatnak bele. Ha szívesen olvasnál még a témáról, akkor itt írtunk részletesen arról, hogy miért tesz rosszat a környezetnek a léggömbök elengedése.

Reméljük hasznos információkat osztottunk meg Veled, és már el is döntötted, milyen léggömbbel fogod meglepni a ballagót.

Arra mindenképpen érdemes figyelned, hogy a lufi frissen kerüljön a végzőshöz. Tehát nem jó, ha az ünnepség előtt már napokkal megérkezel a lufiért. Amennyiben van rá lehetőséged, a legjobb, ha az esemény előtt pár nappal eljössz hozzánk, és kiválasztod a legmegfelelőbb léggömböt. Ezt mi időpontra felfújjuk Neked, így elkerülheted a bosszantó sorban állást a ballagás napján.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...