NyárLánybúcsúNyerj!

Amikor belecsöppentem a lufik világába, (több mint 10 éve) nagyjából annyi fogalmam volt róluk, mint az átlagember többségének. Van 1-2 féle, szép színesek, létezik a fényesebb meg a hagyományos, és ha héliummal fújjuk, akkor lebeg. Aztán jött a durva sokk! A termékek megismerése igen komoly kihívást jelentett, még egy magam fajta önmagát szívesen képző maximalista számára is.

Hogyan igazodj el a lufirengetegben
Hogyan igazodj el tudatosan a lufirengetegben?

Ebben a bejegyzésben abban szeretnénk a segítségedre lenni, hogy átlásd, pontosan milyen lufik léteznek. Egy adott alkalomra melyiket ajánljuk, mivel kell, vagy érdemes felfújni, melyik tartós és melyik kevésbé, illetve hogy miként lehetsz tudatos léggömb vásárló.

Gumilufi, az abszolút környezetbarát megoldás

A latex, vagy gumi anyagú léggömb számít a legkevésbé tartósnak, éppen ezért mi minden esetben tartósító zselével kezeljük felfújás előtt. Írtunk is erről egy részletesebb bejegyzést, amiből megtudhatod, hogy pontosan hogyan növelhető a lufi lebegési ideje.

Fújhatod levegővel, vagy héliummal (esetünkben ballongázzal) is. Amennyiben több lufiból álló csokrokat, padlódíszt, vagy mennyezetdekort szeretnél, ez a legjobb választás. Méretileg széles skálán mozog, a legtöbben a normál (11 inch, 28 cm) átmérőjűeket, vagy az eggyel nagyobb (16 inch, 40 cm) tesót keresik, de ebből a fajtából akár 1 méter nagyságút is választhatsz. Találhatsz belőle mintásat és minta nélkülit is, a határ nagyjából a csillagos ég.

Legnagyobb előnye, hogy abszolút környezetbarát. Ebben a témában is született már egy bejegyzés, amiből megtudhatod, hogy a gumilufi 100%-ban biológiai úton bomlik le.

Miért használunk hélium helyett ballongázt?

A ballongáz a hélium gyártásakor keletkezett „levegővel szennyezett” melléktermék. Mivel az orvoslásban kizárólag 100% tisztaságú héliumot használnak, a léggömbiparban fel tudjuk használni a „szennyezet mellékterméket”. Így az nem vész kárba, és az ára is jóval kedvezőbb.

Fólialufi, a tartós megoldás

Ezek a léggömbök fényes, fólia anyagból készülnek. Méretüket tekintve szintén széles a palettájuk. Az egészen kicsiket léggömbtartó pálcára helyezzük, a nagyobbakat ballongázzal töltjük. A formájuk lehet kerek, követheti például az ábrázolt állatot, vagy akár egy szám alakját is. Egyes, hatalmas példányokat levegővel is lehet tölteni, de inkább a gázzal felfújás a jellemzőbb rájuk. Igazán közkedveltek nagyjából bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, anyák-napja, vagy akár ballagás.

A tartósabb lufik közé tartoznak, minél nagyobb az űrtartalmuk, annál tovább lebegnek. Ráadásul újra fújhatóak, így tehát ha vigyáztok rájuk, újból meg lehet tölteni őket.

Egy mutatós csokorban érdemes mindkét említett léggömböt felvonultatni. Különleges hatást érünk el, ha mind a gumilufi, mind a fólialufi jelen van az adott kompozícióban.

Bubble (buborék) lufi, a tartósság nagyágyúja

A legtartósabb léggömbünk, amely leginkább egy buborékra hasonlít. Innen is ered a neve. Rendkívül rugalmas celofán hatású műanyagból készült, teljesen kerekre fújjuk, a „nyakát” pedig kivétel nélkül mindig kis lufikból álló „gallérral” díszítjük.

Van olyan változata is, amikor több kisebb, vagy egy nagyobb lufit teszünk ebbe a csoda buborékba, egészen fantasztikus „lufiban a lufi” hatást keltve.

Lufiban lufi
Lufiban lufi

Jó szívvel ajánljuk szülinapra, évfordulóra, ballagásra, de még esküvőre is, és természetesen kombinálható a már fentebb említett 2 másik fajta léggömbbel.

Most, hogy már nagyjából Te is átlátod, melyik lufival mikor érdemes meglepned a szeretteidet, beszéljünk kicsit a tudatosság témaköréről.

Hogyan lehetsz tudatos(abb) léggömb vásárló?

Manapság szerencsére már senkinek nem kell elmagyarázni, mit jelent a tudatosság. Úton útfélen hallja az ember, és ez nagyon jó, hiszen egyre több olyan generáció fog felcseperedi, aki már eszerint éli a mindennapjait.

A lufik és a környezetvédelem

A lufik vásárlásánál is figyelni tudsz a környezetvédelemre. Például úgy, hogy biológiai úton lebomló gumilufit veszel. Így, ha leengedett akár komposztálhatod is. (A szalagját kivéve, azt minden esetben a szemetesbe kell helyezni.)

Újrafelhasználás

A fólia léggömböket újrafújathatod, ahelyett, hogy minden alkalommal vennél egyet, és természetesen ballongázzal, nem tiszta héliummal tölteted fel.

Soha ne engedd elszállni a lufikat a szabadban

Ez hatványozottan igaz a ballagási és esküvői időszakokra. Ezeken az alkalmakon sajnos az évek alatt nagyon elterjedt a lufifelengedés hagyománya. Ennek megelőzésére használhatsz léggömbsúlyt, amire szintén számtalanszor rögzítheted majd a léggömböket, így jó, ha vigyázol rájuk. Nem mellesleg pedig roppant mód jól mutatnak a luficsokor alatt. Ha erről a témáról bővebben olvasnál, akkor jó szívvel ajánljuk a miért ne engedd el a lufikat bejegyzésünket.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...