Mikulás jelmezekSzülinapi luficsokorLánybúcsú

Gyerekek a nagyszülőknél, a párod vagy épp a lakótársaid kimenőn vannak, és tiéd az egész lakás? Nagyszerű alkalom, hogy kihasználd a kínálkozó lehetőséget és meglepd magadat egy kis minőségi énidővel.

Testi-lelki egészségünk érdekében néha érdemes megállnunk kicsit, időt szentelnünk magunkra és kiélveznünk, hogy nem sietünk sehova és nem tartozunk épp senkinek semmivel. Mindenképp használjuk ki az erre adódó lehetőségeket, és ünnepeljük magunkat és a tényt, hogy végre megadatott nekünk, hogy olyasmire fordítsuk az időt, amit mi szeretnénk!

Ajándékozd meg magadat egy kis minőségi énidővel :)
Ajándékozd meg magadat egy kis minőségi énidővel :)

Hetek óta vársz a lehetőségre, hogy végre folytathasd a könyv olvasását, amit lassan egy hónapja kezdtél, de még mindig nem volt időd befejezni, vagy éppen megnéznéd végre azt a filmet, ami rajtad kívül nem érdekel senkit? Itt a remek alkalom, hogy egy kényelmes párnával, takaróval és némi nassolnivalóval bekuckózz a kanapén, és átadd magad az egyedüllét és a nyugalom örömeinek.

Ha igazi luxus kényeztetésre vágysz, összedobhatsz magadnak egy-két egyszerű, de ízletes koktélt, amelyek akár egy-egy fotón is nagyszerűen mutatnak, ha meg akarod osztani a világgal, milyen fantasztikusan tudod magad érezni egyedül is. Ha azonban nem szívesen törnél mixeri babérokra, egy üveg bort is kibonthatsz, és elkortyolgathatsz néhány pohárral a kellemes olvasnivaló vagy a szórakoztató film mellé. A télies hangulat megidézése céljából sok fűszerrel és egy kis gyümölccsel isteni forralt bort is készíthetsz belőle.

Az alkoholos italok természetesen tetszőlegesen felcserélhetők forró lélekmelegítőkkel. Legyen az akár egy finom kávé, amelyet végre nem a reggeli kapkodásban kell ledöntened, hanem olyan sokáig ülhetsz felette, ameddig csak szeretnél. Főzhetsz gyümölcsöktől illatozó teát vagy készíthetsz egy isteni, sűrű forró csokoládét akár igazi csokoládéból, tejszínhabbal vagy épp pillecukorral a tetején, megbolondíthatod fűszerekkel vagy esetleg egy kis rummal is.

Ha nem csak italokat készítesz szívesen a konyhában, de lelkes hobbyszakács is vagy, a bonyolultabb receptek, újfajta ételek elkészítésének kipróbálására is nagyszerű alkalmat kínál az egyedüllét. Most garantáltan senki nem fog megzavarni, kizökkenteni a munkából vagy éppen ferde szemmel nézni rád, ha sütés-főzés közben bekapcsolod a kedvenc zenéidet és énekelve, táncolva készíted elő a hozzávalókat, gyúrod a tésztát vagy kavargatod a fővő ételt.

Persze az is tökéletesen érthető, ha a régóta várt és jól megérdemelt nyugalmas órákban a konyha közelébe sem akarsz menni, és inkább relaxálsz a kanapén elnyújtózva vagy éppen egy kellemes, forró fürdőt véve most, hogy egészen biztosan senki nem követeli magának a fürdőszobát.

A wellness hangulatot fokozhatod, ha fürdősókkal, habfürdővel, illóolajokkal dobod fel a fürdővizet, a lámpákat lekapcsolod, világításnak csupán néhány gyertyát esetleg kellemesen halvány fénnyel világító kütyüket használsz és nyugtató háttérzenével a füleidet is kényezteted. Természetesen a kád szélére készíthetsz egy pohárral vagy bögréből a már említett italok közül, és itt is beletemetkezhetsz egy kellemes regénybe.

Bármilyen tevékenységet válassz is, fontos, hogy semmiképp se legyen bűntudatod amiatt, mert esetleg úgy érzed, lustálkodsz vagy pazarlod az időt, hiszen ez egyáltalán nem igaz. A pihenés, a kikapcsolódás és az énidő kihasználása szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a hétköznapok mókuskereke ne daráljon be, és egy-egy ilyen nap után újult erővel vághass bele mindennapi teendők elvégzésébe.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!