Pulled Pork - Húsmarcangoló, 2 db-os Szett
Az elmúlt évek streetfood forradalma számos új versenyzővel gazdagította az amúgy sem szegényes étel kínálatot. Az egzotikus alapanyagok és szokatlan főzési technikák szivárogtak be a köztudatba, ilyen többek között a pulled pork is.
Első pillantásra bonyolultnak tűnik egy ilyen étel elkészítése, de ez egyáltalán nincs így. A sütő mindent elintéz helyettünk, ráadásul a fő alapanyag a sertéshús, többnyire lapocka, amely még csak drága ételnek sem nevezhető. Az elkészítés titka a megfelelő fűszerezés és a megszokotthoz képest jóval alacsonyabb sütési hőmérséklet. 6-8 órán át kell a sütőben hagyni 100-110 Celsius fokos hőmérsékleten.
Ezután már csak egy megfelelő eszköz kell, amivel szálaira szedhetjük szét a húst, ehhez nyújt tökéletes segítséget a Pulled Pork - Húsmarcangoló Szett. A két műanyag fül stabil fogást biztosít és garantálja, hogy a kezünk semmiképp ne sérülhessen meg. Természetesen nem csak sült hús, hanem friss saláták összeforgatásához is hasznos konyhai eszköz lehet.
A Pulled Pork Húsmarcangoló Szett Jellemzői:
- A csomag 2 darab (1 pár) eszközt tartalmaz.
- Anyaga: műanyag.
Pulled Pork recept:
- 3 kg sertéslapocka
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek melaszos nádcukor
- 2 ek só
- 1 teáskanál bors (frissen őrölt)
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 2 kk cayenne bors (ízlés szerint több vagy kevesebb)
- 2 ek sertészsír
- 7 dl barna sör
- 2.5 dl marha alaplé
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.) Ha forr az alap lé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.
Elsősorban a hús sütési procedúráján és fűszerezésén múlik minden. Majd a hús megsütése után, nem kell más, mint a pulled pork - húsmarcangoló eszköz, mely segítségével szálaira szedhetjük szét a húst.
A Pulled Pork - Húsmarcangoló 2 db-os szett, két műanyag fül, stabil fogást biztosít és garantálja, hogy a kezünk semmiképp ne sérülhessen meg.
Természetesen nem csak sült hús, hanem friss saláták összeforgatásához is hasznos konyhai eszköz lehet.
Cikkszám: bigyo-3366
Limitált készlet. Már csak néhány darab van belőle!
Az egy termékre vetített szállítási költség alacsonyabb lehet, ha egyszerre több terméket rendelsz.
GLS futár 1 Ft - 15.000 Ft | 1490 Ft |
GLS futár 15.001 Ft - 20.000 Ft | 1290 Ft |
Személyes átvétel üzletünkben | ingyenes |
Átvétel GLS csomagponton | 1090 Ft |
20.000 Ft feletti kiszállítás/átvétel | ingyenes |
Utánvét díja | 420 Ft |