Szerelmes lufiSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik idén nyárra tűzték ki az esküvőjük dátumát, mivel a járványügyi helyzet folyamatos bizonytalanságban tartja őket azzal kapcsolatban, hogy olyan lehet-e az esemény, amilyennek megálmodták. Mi azonban bízunk benne, hogy hamarosan ismét biztonságos körülmények között rendezhetünk ilyen eseményeket. Blogcikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelmet fordítani, ha úgy adódna, hogy az utolsó pillanatban kell ismét felvenni a korlátozások miatt abbamaradt szervezés fonalát.

Tökéletes esküvő az utolsó pillanatban is
Tökéletes esküvő az utolsó pillanatban is

Nem kételkedünk benne, hogy olyan kiemelten fontos mozzanatok, mint például a vendéglista összeállítása, az adminisztráció, helyszín- és időpontfoglalás, már az ifjú pár mögött vannak ilyenkorra. Ezen a ponton viszont már érdemes lehet rátérni a részletek kidolgozására és elkezdeni átgondolni többek között a dekorációval kapcsolatos kérdéseket is.

Hogy igazán jól szervezett és egységes látvány jellemezze az eseményt, érdemes egy témát vagy hangulatvilágot választani, amely az egész rendezvényen vissza-visszaköszönhet például a koszorúslányok ruháján, a székszoknyákon, de akár olyan apróságokon is, mint a vőlegény díszzsebkendője vagy a menyasszonyi csokor virágai.

brides.com szerint az elmúlt évek gyakran választott témái a klasszikus, romantikus atmoszféra, de a lista tanúsága szerint divatosak a vintage, rusztikus, bohém és modern hangulatú esküvők is. Egyes esetekben nemcsak egy stílus, hanem egy konkrétabb témakört igyekeznek megragadni a dekorációval és az egyéb kiegészítőkkel. Ilyen esetekben a leggyakrabban a trópusi, a tengeri és a természetfeletti, misztikus tematika kerül megvalósításra.

Ezek természetesen csupán irányadó ötletek, a téma megálmodása és kidolgozása teljes mértékben az ifjú párra van bízva. Ha a házasulandó feleket közös rajongás fűzi egy-egy témához, izgalmas lehetőségeket aknázhatnak ki egy Harry Potter, Star Wars, Disney mesék, vagy mondjuk fesztivál, cirkusz, netán éppen a ‘60-as évek tematikájú esküvővel.

Természetesen nem muszáj mindjárt hagymahintó vagy cirkuszi sátor bérlésén gondolkodni. Gyönyörű, homogén látványvilágot teremthetünk akár már azzal is, ha egy-egy uralkodó színt meghatározunk, amely a dekoráció számos elemében megjelenhet: meghívókon, asztaldíszeken, ültetőkártyákon, szalvétákon, szalvétagyűrűkön, az ifjú pár köszöntéséhez használt, szórható virágszirmokon vagy éppen az ifjú párt szállító autó dekorációjában.

A függők, girlandok és virágok mellett a jókedv és a partihangulat nagyköveteit, a lufikat sem szabad kihagyni a dekorációból. Ezek a hangulatos partikellékek nemcsak bohém hangulatú rendezvényeken válhatnak tökéletes dekorelemmé, hanem könnyedén válhat belőlük elegáns kiegészítő is. Szinte bármilyen témához és színvilághoz passzolnak, ha megtaláljuk a megfelelő darabokat, és nemcsak egyesével használhatjuk őket, hanem készülhet belőlük látványos boltív, amely alatt elhangozhat a boldogító igen. Emellett léggömbökből készülhetnek virágok, különböző tárgyakat, állatokat, gyümölcsöket mintázó kompozíciók is, melyeket szintén meg lehet valósítani kifejezetten elegáns kivitelben is, és például asztaldíszként is funkcionálhatnak.

Sokan talán nem is gondolnák, de a násznép szórakoztatására kitalált játékok, egyéb tevékenységek kellékei is gyakran töltenek be dekorációs funkciókat. Ilyen lehet például egy dekoratív üzenőtábla, amelyre az egybegyűltek a kedves üzeneteiket, jókívánságaikat tűzhetik az ifjú pár számára, vagy akár egy elegáns doboz, amelybe a nászajándékok vagy a menyasszonytáncra szánt összegek gyűlhetnek.

Elhelyezhetünk egy emlékkönyvet a vendégek közelében, amelybe kedves üzeneteket, jótanácsokat írhatnak az ifjú pár számára, vagy berendezhetünk egy fotósarkot is, ahol a vendégek azonnal nyomtatható, mókás képeket készíthetnek, amelyekkel az üzeneteiket illusztrálhatják a vendégkönyvben.

Ezek mellett remekül ráerősíthetnek a témára és az eseményt meghatározó hangulatra egyes közös programok, tevékenységek. Ilyen lehet például egy szabadtéri, vízparti esküvőn a témához passzoló színű lámpások, papírvirágok, papírhajók vízre bocsátása. Ha ilyesmikre nincs lehetőség, tarthatjuk magunkat a hagyományosabb, akár beltéren is megvalósítható kedves közösségépítő megmozdulásokhoz, mint például buborékfújás vagy konfettizés a friss házasként vonuló ifjú pár mellett.

Ha a dekorációval és a programokkal kapcsolatos részletek is rögzítésre kerültek, már tényleg nem tarthatja vissza semmi az ifjú párt attól, hogy megünnepeljék a boldogságukat egy olyan eseményen, amely csak róluk szól.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!