Szerelmes lufiSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

A jelenlegi helyzetben egy leendő menyasszony kétszeresen is óriási kihívás elé van állítva: az esküvői készülődés szokásos problémái mellett a járványügyi korlátozások okozta nehézségekkel is szembe kell néznie. Ebben a helyzetben különösen megérdemli, hogy egy olyan lánybúcsún ereszthesse ki a gőzt, amelyről mindig is álmodott.

Most, a lezárások ideje alatt különösen kihívásokkal teli feladatnak tűnhet egy ilyen esemény megszervezése, pedig egy kis kreativitással könnyedén szervezhetjük emlékezetesre, és ami talán még fontosabb, járványügyi szempontból biztonságosra az esküvő előtti nagy elhajlást.

A lánybúcsú idén sem marad el
A lánybúcsú idén sem marad el

Gondolkodjunk szabadtéri lehetőségekben! Nincs szükség kocsmákra, puccos partiházakra és limuzinozásra ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Természetesen, ha garantáltan biztonságosan tudtok részt venni ilyen jellegű programokon, akkor ezek a klasszikus lánybúcsús megoldások is napirendre kerülhetnek, de ha biztosra akarunk menni, szabadtéri programokban ajánlott gondolkodni.

Az ébredő természet nagyszerű lehetőségeket kínál egy közös túrázásra, grillezésre, szalonnasütésre vagy piknikre. És ugyan az eseményt nem is feltétlenül a helyszín határozza meg, szabadtéren is érdemes dekorációval megadni az est alaphangulatát.

Az esemény lelkét természetesen a társaság adja. A menyasszony legközelebbi nőismerősei összeszervezéséhez segítségül hívhatjuk a közösségi oldalakat is, készíthetünk csoportbeszélgetéseket, eseményeket. Fontos, hogy senki ne maradjon ki a menyasszony baráti társaságából, de gondolni kell mindkét házasulandó fél közeli női hozzátartozóira is. A vendéglistával kapcsolatban nyugodtan kérhetünk segítséget akár a vőlegénytől is.

A gyakran különböző körökből, táraságokból érkező vendégek összekovácsolásában sokat segíthet, ha készülünk egy apró szimbólummal – mint például egy vállszalag vagy kitűző –, amelyet minden résztvevő magán viselhet az összetartozásotok jeléül.

Természetesen a megjelölésből a menyasszonyt sem szabad kihagyni, hiszen ezen az estén az egész világnak meg kell tudnia, hogy a szerencsés hölgynek hamarosan bekötik a fejét. Ehhez segítségül hívhatjuk az ilyen eseményeken hagyományosnak számító, mókásan obszcén kiegészítőket, de visszafogottabb kellékek közül is válogathatunk, ha a leendő menyasszony ízléséhez és személyiségéhez jobban passzolnak az utóbbi kategóriába eső apróságok.

A szabadtéri piknikes, grillezős eseményeken a hangulatot tovább fokozhatja, ha az evéshez, iváshoz használt tányérok, poharak, sőt még a szalvéták, szívószálak is hamisítatlan, lánybúcsús kivitelezésben kerülnek ki az asztalra vagy a piknik pokrócra.

Megfelelő kiegészítők segítségével még akár a lánybúcsú olyan elemi részét is feldobhatjuk, mint például az alkoholfogyasztás. Mivel jelenleg nem megoldható, hogy olyan helyre szervezzük az eseményt, ahol italkimérés zajlik, gondoskodjunk mi a szükséges szeszmennyiségől! Érdemes nőiesebb italokkal, borral, likőrökkel készülni, de a biztonság kedvéért a résztvevők között is tarthatunk egy igényekkel kapcsolatos felmérést. Az italok szervírozásának formája, és az esetleges ivós játékok pedig ránk és a fantáziánkra vannak bízva.

Természetesen az alkoholfogyasztás mellett más programokkal sem árt felkészülni. Ezek kitalálásába, megszervezésébe nyugodtan bevonható a többi résztvevő is. Bevethetjük a klasszikus petrezselyem árulós, vőlegény ismereti tesztes játékokat, kvízeket olyan témákban, amelyekben egy feleségnek jártasnak kell lennie, de kereshetünk kifejezetten lánybúcsúra való társasjátékokat is. Ezek mellett nagyszerű program lehet egy közös fotózkodás is, ami nemcsak fantasztikus szórakozás, de az így készült képek szuper emlékek lehetnek az eseményről. A játékokhoz természetesen érdemes a témához illő kellékeket válogatni.

Egyes helyeken szokás, máshol kevésbé elterjedt hagyomány a menyasszony megajándékozása a lánybúcsú alkalmával – a magunk módján ezzel is sok sikert kívánva a házassághoz. A főszerep persze ilyenkor is a vicces, szexis ajándékoké, amelyek nemcsak megnevettetnek mindenkit, de a későbbiekben akár a menyasszony játékos feladatainak részévé is tehetjük őket.

A lényeg persze az, hogy mindenki – és elsősorban a menyasszony – jól érezze magát, és csak annyira kerüljön ki a komfortzónájából, amennyire még éppen jól esik neki. Emellett természetesen kiemelten fontos a jelenlegi helyzetben, hogy odafigyeljetek az egészségetekre és a biztonságotokra.

A közös szórakozás élménye és a régóta várt ellazulás lehetősége garantáltan felejthetetlenné teszi majd a menyasszony számára az eseményt, amelyet talán még évek múlva is szívesen emleget majd fel minden résztvevő.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!