Farsangi jelmezekSzerelmes lufiSzülinapi luficsokor

Bár sokak fejében kifejezetten a vicces, játékos bulik kellékeiként élhetnek a léggömbök, a kifejezetten elegáns, luxus partikon is helyük lehet. Blogbejegyzésünkben bemutatjuk, hogy milyen formában.

Ha kimondjuk a szót: lufi, a legtöbben valószínűleg a majálisokon, búcsúkban felbukkanó, a léggömböket óriási csokrokban kínáló árusokra asszociálunk. Nem csoda, ha a tőlük beszerezhető állatokat és mesehősöket mintázó lufikat nehezen képzeljük el egy ízléses és látványos parti dekorelemeiként, de persze nem is csak ebben a formában válthat mutatós dekorelem belőlük.

A lufi mint elegáns partykellék
A lufi, mint elegáns partykellék

Széles körben alkalmazott szokás, hogy a legelegánsabb eseményekhez is választanak egy bizonyos témát a megvalósítók. Ez a téma lehet akár egy stílus, korszak vagy egy szín, netán színösszeállítás. Ezek a színek visszaköszönhetnek a terítékeken, a személyzet öltözékén, a dresscode-ban, illetve természetesen a dekorációban is. És itt jönnek képbe a léggömbök, hiszen amellett, hogy egyszerűen beszerezhetőek, egyszínű változataikból igazán látványos és mutatós dekoráció készíthető a szivárvány bármely színében.

Többen talán attól tartanak, hogy a léggömbökkel való dekorálás olcsó hatást kelt. Nekik a fényes, króm hatású lufik között érdemes körbenézni. Ezek a varázslatos dekorelemek még közelről is olyan hatást keltenek, mintha gyönyörű üveggömböket illesztettek volna egymás mellé. Hasonló eredmény érhető el jól megválasztott fólia lufikkal is, amelyek ráadásul tartósabbak is latex társaiknál, így akár hetekkel az esemény után is gyönyörködhetünk bennük.

Természetesen a leglátványosabbá úgy tehetjük a lufikat, ha nemcsak egyesével rögzítjük őket a dekorálandó helyiségben, hanem szabadon engedjük a fantáziánkat, és próbára tesszük a tehetségünket. Léggömbökből készülhetnek látványos boltívek, amelyeken a vendégek keresztülvonulhatnak, fotózkodhatnak alatta, netán ha a parti apropója egy esküvő, az ifjú pár ez alatt esküdhet örök hűséget egymásnak. Emellett léggömbökből készülhetnek virágok, különböző tárgyakat, állatokat, gyümölcsöket mintázó kompozíciók is, amelyeket szintén meg lehet valósítani kifejezetten elegáns kivitelben is, és például asztaldíszként is funkcionálhatnak. Nagyszerű és ízléses dekorelemek lehetnek továbbá a luficsokrok, amelyek azonnal feldobnak egy-egy üres sarkot, asztalvéget vagy éppen egy nem túl izgalmas fotóhátteret.

A luficsokrok eleganciáját tovább fokozhatjuk, ha megfelelő léggömbsúlyokkal látjuk el őket. Ezek az ügyes találmányok nemcsak arról gondoskodnak, hogy az egyébként mutatósan lebegő csokrok ne röppenjenek fel egészen a plafonig, hanem maguk is a dekoráció részévé válhatnak.

Persze egyes esetekben az sem baj, ha repülnek a léggömbök. Ballagások, esküvők vagy egyéb monumentális események emlékezetes pillanata lehet egy közös léggömbengedés, amely során a lufik nemcsak dekorációs célt szolgálnak, hanem közösségteremtő és szórakoztató szerepük is van. A sok egyszerre elengedett léggömb kifejezetten mutatós, kellemes hatást kelt, a Qualatex léggömbök esetén ráadásul a környezeti terheléstől sem kell tartanunk, hiszen természetes latex anyaguk olyan gyorsan bomlik el, mint egy tölgyfalevél. 

Ezek mellett természetesen az elegáns partikról sincsenek kitiltva a mókásabb, színesebb, vidámabb darabok. Egy kis érzékkel a stílusok bátran variálhatóak, hiszen a lufik bármilyen témájú és külcsínű eseményen remekül mutatnak.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!