LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Főzni vagy nem főzni? Ez a kérdés, válasszatok!

A legtöbb ünnepi alkalomra, mint a karácsony, vagy a húsvét, vannak tradicionális ételek. De nem olyan egyértelmű, hogy mi legyen a parti menü egy ballagáson? Muszáj otthon főzni a társaságra?

A vendéglátás nehezebb, mint az érettségi!

A vendéglátás nem egyszerű dolog, hiszen nem könnyű mindenki elvárásának megfelelni. A legtöbbször ilyenkor kinyitod a receptötletek tárházát, és próbálod összeállítani az ételeket, hogy a parti menü igazán ütős legyen. De miért kéne, hogy ezt a napot a konyhában töltsd te, vagy a rokonság? Van más módja is annak, hogy friss étel legyen az ünnepi asztalon, anélkül, hogy rendelned kéne!

Készüljön a parti menü a szabadban!

A ballagás egy igazi családi/baráti esemény, miért ne lehetne a főzés is az? Legyen a ballagási buli része egy jó hangulatú bográcsozás, ahol jól érezhetitek magatokat. A ballagás adja meg az alkalmat, a közös főzés pedig lehetőséget teremt arra, hogy beszélgessetek, nosztalgiázzatok, jól érezzétek magatokat. Ráadásul így a vendégek kedve szerint alakulhatnak a partiételek. Mi ez, ha nem a legjobb megoldás?

Bográcsozás a ballagási kerti partin
Bográcsozás a ballagási kerti partin

Nincsen kert? Akkor is ünnepelhettek a szabadban!

Ha kedved kaptatok ahhoz, hogy a szabadban ünnepeljetek, akkor még mindig dönthettek a piknik mellett.  Ezzel sem kell túl sokat dolgozni, megkérhetsz mindenkit, hogy hozzon hozzá valami „alkatrészt”: az egyik ember a kenyeret, a másik felvágottakat, a harmadik sütiket, a negyedik italokat…

Piknikezés barátokkal
Piknikezés barátokkal

A jó hír az, hogy ha emellett döntesz, a ballagási asztalterítés sem lesz a te feladatod. Vagy legalábbis sokkal egyszerűbb lesz, hiszen a ballagási terítés lényegében néhány puha pokrócra és műanyag étkészletre szűkül. De ez nem jelenti azt, hogy ne dobhatnátok fel a helyszínt; pár mozdulattal szuper hangulatot teremthettek, ha a pokrócra konfettit szórtok, az étkészlet is különleges, a közeli fákra pedig fellógattok néhány vidám füzért.

Következő cikkünk nem a ballagóknak, hanem sokkal inkább a családtagoknak, barátoknak fog szólni;) Ennek témája: Ballagási buli ötletek - a barátok, családtagok meglepetésműsora  

Lemaradtál a korábbi bejegyzéseinkről? Kezdjük a legelejétől:

Miért ballag a vén diák? Ballagási szokások régen és ma

Miről szólnak a ballagási dalok?

Ballagási családi ebéd vagy parti a barátokkal? Miért ne lehetne mindkettő?

Ballagási dekoráció - milyen parti kellékekkel dekoráld a helyszínt?

Mikor legyen a Ballagási parti?

Ballagási party szervezés 101: a vendéglista összeállítása

Spóroljatok együtt! Összevont ballagási party a barátokkal

Ballagásra vagy hivatalos? Mi legyen a ballagási ajándék?

Hol legyen a ballagási bulihelyszín? Segítünk a döntésben!

Ballagási party - hogyan és mikor hívd meg az érintetteket?

Ballagásra mész? A ballagó lufi még a virágnál is jobb ajándék!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!