LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

A ballagások meleg tavaszi-nyári hónapokra esnek, így változatos helyszínek állnak rendelkezésre. De mikor legyen? Az iskolai ballagás után tartsátok meg a ballagási partit, vagy várjatok vele a legközelebbi hétvégéig?

A ballagási buli megszervezése nem egyszerű, de nem is lehetetlenül nagy feladat. Akár családi összejövetel, akár osztálybuli a terv, a nagyszülőktől, unokatestvérektől jár a gratuláció ballagásra, így érdemes a közelebbi családtagokat meghívni akkor is, ha az osztálybuli mellett döntötök.

Mire figyeljetek oda a kerti parti szervezésekor?

Ha elég nagy a kertetek, jó ötlet a kerti parti, hiszen kényelmesebben elfértek mint egy étteremben,  illetve kötetlenebb is az egész. A vendégek mászkálhatnak egymás közt, nem kell kínos elnézések közepette átülni ahhoz, akivel éppen beszélni szeretnétek. Szólhat olyan zene, amilyet ti szeretnének, nagyobb ételkínálatot lehet felvonultatni és mindenki akkor eszik, amikor kedve van. Szabadabban lehet party kellékekkel dekorálni és otthonosabb hangulatot is teremt, mint egy étterem.

Dekoráció kerti partihoz
Dekoráció kerti partihoz

Ha megvan a megfelelő dekoráció, akkor már csak elegendő étel és ital kell mindenki számára – a többi már jön magától:)

Melyik nap érdemes kerti partit tartani?

A ballagási ünnepséget az iskolák nagy része pénteki napra teszi. Ha aznap jó az idő, az iskolai ünnepség után együtt át lehet vonulni a délutáni party helyszínére. Kicsit borongósabb időjárás esetén csúsztassatok egy napot, vagy akár egy hetet, szombaton vagy vasárnap tartva a kerti ballagási bulit.

Kerti parti sütögetés
Kerti parti sütögetés


Nyugodtan tartsatok két bulit, megérdemlitek! A ballagás után hagyományosan mindenki a családjával van. Az osztálybulit érdemes estére szervezni, amikor már mindenki „kicsaládozta” magát, vagy tarthatjátok másnap is, hiszen lehetnek olyan osztálytársak, akiknél tovább tart a családi ebéd, főleg, ha a ritkábban látott rokonok is eljöttek a ballagásra. Arra figyeljetek csak oda, hogy utána legyen legalább egy pihenőnap, tehát ne hétköznap vagy vasárnap bulizzatok:)

A következő cikkünkben segítünk a buli megszervezésében, a vendéglista összeállításában: Ballagási party szervezés 101: a vendéglista összeállítása

Korábbi írásaink a ballagás témában:

Miért ballag a vén diák? Ballagási szokások régen és ma

Miről szólnak a ballagási dalok?

Ballagási családi ebéd vagy parti a barátokkal? Miért ne lehetne mindkettő?

Ballagási dekoráció - milyen parti kellékekkel dekoráld a helyszínt?

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!