Szülinapi luficsokorLánybúcsúSzülinapi party kellékek

Az első szerelem, az első iskolai nap, az első csók, az első munkanap... és még sorolhatnánk. Ezek közé a területek közé tartoznak a születésnapok is, amelyek közül az első kiemelt jelentőséggel bír.

Az első születsénap megünneplése elengedhetetlen :)
Nem kérdés, hogy az első születésnap megünneplése elengedhetetlen

Egy új jövevény érkezésének hírére az egész család és a barátok is kellemes izgalommal bolydulnak fel. Egymást érik a babaváró bulik, majd az újszülöttlátogatók adogatják egymás kezébe a kilincset. Hasonló fontosságú az az esemény is, amelyen a család legifjabb tagja először tapasztalhatja meg, milyen születésnaposnak lenni.

Noha az első születésnapjára kevés ember emlékszik vissza, a rokonok, barátok és természetesen az eseményen készülő fotók kedvéért, amelyek az ünnepelt számára megőrzik az esemény legszebb pillanatainak emlékét, érdemes már a legelső születésnapon is zsúrhangulattal elkápráztatni a résztvevőket.

Mivel egy ennyi idős gyerekkel gyakran nem egyszerű a kimozdulás, ezt az eseményt általában a kis ünnepelt családjának otthonában szokták megrendezni. A nyári hónapokban kellemes kertiparty formájában is megtartható az esemény, az év hűvösebb felében pedig kellemes bulihelyszínné alakítható a nappali. Néhány kedves, színes dekorelem nemcsak kijelöli a zsúr helyszínét, de remek, ünnepi atmoszférát is generál, nem mellesleg az eseményen készülő fotókon is csodásan mutat.

És ugyan a kis születésnapos valószínűleg még nem érzékel annyit a dekorációból, mint az őt ünneplő idősebb korosztály, a jól körülhatárolható színes formák és kedves figurák őt is lenyűgözik, a feldíszített helyiség ünnepi, bulis atmoszférája pedig pozitívan hat a hangulatára. 

A zsúrhangulatot tovább fokozhatja, ha a vendégeket a dekoráció dizájnjához passzoló kedves meghívókkal értesítjük a vendégeket, amelyen az ünnepelt aláírás helyett kedves krikszkrakszokkal jelezheti, mennyire fontos neki a meghívott jelenléte, vagy kézjegy helyett akár bőrbarát festékbe mártott tenyerének vagy lábának a lenyomatával is megjelölhetjük őket.

Mivel egy egyéves kisgyerek kezébe egyébként sem érdemes törékeny tányérokat, poharakat adni, érdemes elgondolkodni az eldobható étkészletek használatán. Amellett, hogy az ünnepelt testi épségét nem fenyegetik, az atmoszférát is vidámabbá teszik, ráadásul mosogatni sem kell az esemény után.

Ugyan a lufik egy születésnap ünnepléséből sem maradhatnak ki, az első születésnapokon több területen is fontos szerepet tölthetnek be. Amellett, hogy kiváló dekorelemek, kisfiúknak és kislányoknak egyaránt nagyszerű ajándékok. Különösen bájos jelenség egy ennyi idős totyogó, ahogy egy vele nagyjából egymagas, sétáló lufival tipeg ide-oda.

Természetesen nem maradhat el a születésnapi torta sem, és bár a gyertya elfújásában ilyenkor még a szülők, idősebb testvérek segítségére van szükség, a születésnapos meglepett arca a gyertya látványától vagy éppen a koordinálatlan kézmozdulatok, amelyekkel a torta felé nyúl, esetleg gátlástalanul nekiesik a díszítésnek vagy a krémnek, mindent megérnek. Külön fotósorozat készülhet a tortaevés után maszatos kezekről és arcról.

Az esemény emlékeit talán csak a fényképek őrzik meg az ünnepelt számára, de a hangulatot maximálisan átéli, a születésnapja megünneplése pedig egy kedves, évről évre visszatérő rituálé legelső alkalma – már csupán ezért is érdemes ünnepelni.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!