Szülinapi luficsokorLánybúcsúSzülinapi party kellékek

Gyönyörű fehér ruha, virágok, girlandok, a boldogító igen kimondása és hajnalig tartó mulatozás... A legtöbb nő talán egészen kislány kora óta álmodozik az esküvőjéről. Nem csoda tehát, hogy minden erejével arra törekszik, hogy tökéletes legyen a Nagy Nap. A jó dekoráción pedig sokkal több múlhat, mint azt elsőre gondolnánk.

Boldogságra hangolva - Éljen az ifjú pár
Boldogságra hangolva – Így teremti meg az esküvői dekoráció a tökéletes atmoszférát

Természetesen az esküvő megszervezésének kiemelten fontos mozzanatai a vendéglista összeállítása, az adminisztráció, helyszín- és időpontfoglalás, de ezen a ponton óhatatlanul el kell már kezdeni átgondolni a dekorációval kapcsolatos kérdéseket is.

A helyszín adottságai, a menyasszonyi ruha és az ifjú pár ízlése mentén mindenképp érdemes kialakítani egy szín- és hangulatvilágot, amely az egész rendezvényen vissza-visszaköszönhet például a koszorúslányok ruháján, a székszoknyákon, de akár olyan apróságokon is, mint a vőlegény díszzsebkendője vagy a menyasszonyi csokor virágai. Természetesen ehhez a színvilághoz érdemes illeszteni az olyan jellegű dekorelemeket is, mint például a bannerek, girlandok vagy asztaldíszek.

A dekoráció, amellett, hogy megadja az alaphangulatot, megteremti az ünnepélyes atmoszférát, akár az esküvő témájához is alkalmazható. Az utóbbi években, évtizedekben egyre divatosabbá vált nemcsak színvilágot, hanem egy kész témát is kölcsönözni az esküvőnek, melyhez a dekoráción túl a menyasszonyi tortát, sőt egyes esetekben az ifjú pár, a koszorúslányok és a vőfély öltözékét is hozzáigazítják. Harry Potter, Star Wars, Disney mesék, fesztiválok, cirkuszi vagy éppen a ‘60-as évek hangulata, csak hogy néhányat említsünk az elmúlt évek legnépszerűbb témái közül, melyek kitalálásának és kivitelezésének csak az ifjú pár fantáziája és ízlése szabhat határt.

Természetesen azoknak a pároknak is bőven akad variációs lehetősége, akik közelebb érzik magukhoz azt a megoldást, hogy konkrét kerettéma helyett inkább a ruhákon, dekorációban visszaköszönő színek segítségével adják meg az esemény alaphangulatát. A hagyományosnak számító rózsaszín, arany, barackszín mellett az utóbbi időben egyre több helyen jelennek meg a sárga, a zöld, lila vagy a kék egyes árnyalatai is a ruhákon, virágokban, dekorációkban az esküvőkön.

A színvilághoz akár olyan kiegészítőket is hozzá lehet passzintani, amire először talán nem is gondolna az ember. Ilyenek például a meghívók, az ültetőkártyák, az ifjú pár köszöntéséhez használt, szórható virágszirmok vagy akár az ifjú párt szállító autó dekorációja. A színek visszaköszönhetnek akár az ünnepélyesen megterített asztalon a szalvétákon, szalvétagyűrűkön vagy akár az apró köszönőajándékokon is, melyekkel az ifjú pár kedveskedik a vendégeknek.

Sokan talán nem is gondolnák, de a násznép szórakoztatására kitalált játékok, egyéb tevékenységek kellékei is gyakran töltenek be dekorációs funkciókat. Ilyen lehet például egy dekoratív üzenőtábla, amelyre az egybegyűltek a kedves üzeneteiket, jókívánságaikat tűzhetik az ifjú pár számára, vagy akár egy elegáns doboz, amelybe a nászajándékok vagy a menyasszonytáncra szánt összegek gyűlhetnek.

A hangulatot oldó közös tevékenységek kellékeit is ide sorolhatjuk, amelyekkel a vendégek és az ifjú pár is egyaránt szórakozhat. Ha vízparton zajlik a lagzi, a témához passzoló színű lámpásokat, papírvirágokat, esetleg papírhajókat bocsáthatnak vízre. Ha ilyen tevékenységre nincs lehetőség, tarthatjuk magunkat a hagyományosabb, akár beltéren is megvalósítható tevékenységekhez, mint például buborékfújás vagy konfettizés a friss házasként vonuló ifjú pár mellett.

A dekoráció célja természetesen nemcsak a helyszínen való hangulatteremtés, hanem az életre szóló emlékeket megőrző fényképek feldobása is. A szép és ünnepélyes díszlet tökéletes háttere lesz a nagy pillanatokat megörökítő felvételeknek, de ezen túl olyan kellékek bevonását is érdemes átgondolni, amelyek a menyasszonyi torta, az asztal látképe vagy éppen a csoportképek feldobását szolgálják. Színes léggömbökkel, egy dekoratív esküvői boltívvel, netán néhány vicces fotózáshoz való szettel nemcsak a képeket, de a hangulatot is könnyedén fel lehet pezsdíteni.

Természetesen mindezek mellett nem szabad elfeledkezni arról, ami igazán fontos egy esküvőben: hogy az ifjú párt és az ő boldogságukat ünnepeljük, hiszen ez az esemény csak róluk szól.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!