Szülinapi luficsokorLánybúcsúSzülinapi party kellékek

Igaz, a járványügyi helyzetre való tekintettel az 500 főnél nagyobb rendezvények elnapolásra kerültek, de ez nem azt jelenti, hogy a fesztivál hangulatáról és a közös szórakozásról is le kell mondani. Blogcikkünkben összeszedtünk néhány egyszerű ötletet, amelyekkel akár otthoni körülmények között is megidézhetjük a zenés fesztiválok atmoszféráját.

Szervezd meg a saját fesztiválodat
Szervezd meg a saját fesztiválodat
Bár a zenei fesztiválok elsődleges célja, hogy az odalátogatók minél több koncertet, zenei eseményt élvezhessenek élőben, sokak számára az ilyen rendezvények egyedi atmoszférája, a közös szórakozás lehetősége adja a fesztivál igazi varázsát. Erről pedig idén sem kell lemondanunk. Elég egy nagyobb kert, amelyet néhány egyszerű kellékkel valódi mesebirodalommá varázsolhatunk. A hangulat kedvéért felállíthatunk néhány sátrat a kertben, a fákra, a sátrak közé fényfüzéreket, lampionokat, színes függőket aggathatunk. A színes dekorációval számos nagy zenei fesztiválhoz hasonlóan akár témát is adhatunk az eseménynek, a résztvevőket akár olyan egzotikus, a nyár szabadsága és a közös ünneplés szellemisége által átjárt világba is elkalauzolhatjuk, mint például Hawaii. Természetesen tovább fokozhatjuk a hangulatot, ha mi magunk is fesztiváldíszbe öltözünk. A kellékeket akár a témához alkalmazkodva is kiválaszthatjuk. Itt a remek alkalom, hogy felvegyük az előző évek fesztiváljain vásárolt pólóinkat vagy azokat a ruhadarabokat, kiegészítőket, amelyeket az év többi napján nem gyakran viselünk. Készíthetünk látványos sminkeket, arcfestést, frizurákat, bevethetjük az előző évek fesztiváljairól jól ismert virágdíszeket vagy ragaszthatunk lemosható tetoválásokat. Az igazán elhivatottak még az ilyenkor használt táskáikat, vászonzsákjaikat, tornazsákjaikat is magukkal hozhatják, hogy számukra még teljesebb legyen az élmény. Előkerülhetnek a partynapszemüvegek és az utóbbi években egyre több fesztiválon használatos visszaváltható pohár-rendszert is bevezethetjük a saját rendezvényünkön is. Az elhagyott poharakat természetesen az válthatja vissza, aki megtalálja, az így generálódó pohárvadászat pedig akár egy vicces játékká is alakulhat az otthoni fesztivál ideje alatt. Hogy a felállított sátrakat se hagyjuk kihasználatlanul, az igazi fesztiválokhoz hasonlóan azokat is berendezhetjük különböző témák szerint, vagy tarthatunk bennük különböző programokat. Kijelölhetünk gasztrosátrat, amit könnyedén igazíthatunk az esemény témájához ahhoz passzoló papírtányérokkal, poharakkal, asztaldíszekkel. Itt a meleget is jól tűrő snackeket fogyaszthatnak a résztvevők, vagy akár italokból is feltöltekezhetnek itt. Előkészíthetünk sejtelmes fényekkel megvilágított sátrat, ahová akár egy vízipipát is beállíthatunk, amely mellett nagyszerű közösségi beszélgetések indulhatnak meg, vagy akár egy tetováló szalont is berendezhetünk – természetesen lemosható, henna vagy csillám tetoválásokkal. Könnyen gondoskodhatunk koncertekről, zenéről is. Elég egy projektor és egy lepedő, amelyet kifeszíthetünk és sötétedés után koncertfelvételek vagy online koncertek vetítésével idézhetjük meg a fesztiválhangulatot. Később a szomszédok nyugalma érdekében csendesebb zenés tevékenységre válthatunk: gyújthatunk fáklyákat vagy tábortüzet, körbeülhetjük, és együtt énekelhetünk, gitározhatunk mellette.
Az idei év sokunk számára megmutatta, milyen értékes is az együtt töltött idő. Ha a tervezett fesztiválok nem is valósulhatnak meg, a közösségi élmény, a nyár utolsó hetei adta lehetőségek kihasználása miatt mindenképpen érdemes bepótolni az elmaradt eseményeket, amelyek akár ugyanolyan szép emlékként is megmaradhatnak, mint az előző évek fesztiváljai.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!