LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Hogyan csökkentheted az esküvővel járó stresszt?

Nemrég olvashattad, hogy a barátnőim milyen szuper lánybúcsút szerveztek nekem. A lánybúcsúm óta eltelt egy hónap és már a mi Nagy Napunkra is sor került.

Stresszes menyasszony
Stresszes menyasszony

Ahogy a legtöbb menyasszony, én is nagy izgalommal készültem, és az esküvő előtti héten már tényleg tudatosult, hogy közeleg az a bizonyos szombat. A megnyugtató szavak, mások tapasztalatai és tanácsai rengeteget segítettek, hogy minden jól haladjon, és ne váljak hisztigéppé az idegeskedéstől. Hogy lehetőleg Te se válj azzá, szeretnék Neked pár olyan tippel szolgálni, amelyek megkönnyíthetik számodra a készülődés időszakát.

Az esküvőszervezés első lépéseként kerestem egy esküvői teendő listát, amin hónapokra lebontva láttam a szükséges teendőket, és tudtam mellé jegyzetelni is. Ezt a listát a blog alján találod, remélem Neked is annyit segít majd, mint nekem.

Mi az esküvő előtt 8 hónappal kezdtük el a szervezést, viszont most inkább az esküvő előtti egy hónappal kapcsolatban írok néhány hasznos tanácsot, amik megkönnyíthetik az utolsó időszakot.

Mivel már az esküvő szervezésének elején láttam a listán, hogy pontosan mikor mit kellene elintéznem, az utolsó hónap kevésbé volt stresszes.

Elvileg, ha van egy ilyen jó kis listád, akkor erre a hónapra már tényleg csak a legutolsó simítások és apróságok maradnak.

A lány- és legénybúcsút mi egy napon tartottuk, és tudatosan az esküvőt megelőző 2. hétvégét választottuk, hogy bőven legyen időnk regenerálódni és kipihenni magunkat a barátokkal együtt.

Szintén ebben az egy hónapban még egyszer mindenkivel egyeztettem, hogy az apró részletek is biztosan rendben legyenek. Az utolsó hét legelején adtuk le a végleges létszámot a dekorosnak és az étteremnek.

Már jó előre sejtettem, hogy ezen a héten stresszes leszek, és bármennyire is elő lesz minden készítve, az átlagosnál jobban fogok izgulni. Ezért megpróbáltam úgy előre leszervezni ezt a hetemet / hetünket, hogy a vőlegényemmel együtt a lehető legkipihentebbek legyünk.

Most néhány olyan praktikát, tippet osztok meg Veled, amik nekem sokat segítettek az esküvő előtti héten:

  • Lepd meg magatokat egy-egy 60 perces masszázzsal az esküvő hetében – az esküvő előtti rohanásban és stresszes időszakban ez kellemesen felfrissíti mindkettőtöket.
  • Az esküvő előtt 1,5 héttel még érdemes elmenni kozmetikushoz, hogy az arcbőröd ragyogó legyen a Nagy Napra. Megjegyzem, ma már sok férfi is eljár kozmetikushoz, elvégre nekik is jól esik a „megszépülés”.
  • Ha van lehetőséged a helyszínre előző nap elvinni a szükséges kellékeket, kiegészítőket, akkor azzal rengeteg időt nyerhetsz magatoknak.
  • Az esküvő napján érdemes mindenre picit több időt számolni, így ha megcsúszik a program az eredetihez képest, akkor sem kell elkezdenetek aggódni.
  • Sokan az esküvő előtt készítik el az esküvői képeket, azonban nyáron a nagy melegben ez nem mindig kellemes. Mi a szertartás és a vacsora között hagytunk 1,5 órát, amíg a vendégek már a helyszínre mehettek, mi pedig ekkor mentünk fotózkodni. Így a fotósunk is örült, mert szép késő délutáni képeink készülhettek és mi sem sültünk meg a ruhánkban, illetve délelőtt több mindenre volt idő és nem kellett kapkodni.
  • A Nagy Napon se feledkezz meg az evésről és arra külön figyelj, hogy elég folyadékot igyál.
  • Ha a jeles napra is összeírod, hogy mi az, aminek mindenképpen nálad kell lennie, akkor biztos semmit sem felejtesz otthon, és valóban nyugodtan élvezheted a pillanatot.
Éljen az ifjú pár!
Éljen az ifjú pár!

Végül, amit már ifjú feleségként mondhatok; bárhogy is alakul, ez a nap tényleg Rólatok, kettőtökről szól. Mindig van olyan, ami nem a tervek szerint alakul, de minden megoldódik időben és az sem tragédia, ha egy-egy dolog másként történik, mint ahogyan azt korábban elterveztétek.

Próbáljatok egymásra figyelni, és érezzétek nagyon jól magatokat, mert a sok esemény között gyorsan elrepül az idő, és az esküvő csodáját csak egyszer élhetitek meg.

Sok boldogságot!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!