LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

A kislányom óriási partiarc, így minden évben rendezek neki szülinapi bulit, hogy mókázhasson egy nagyot a kis barátnőivel. Imádja a tematikus rendezvényeket. Sok-sok morfondírozás után Hawaii kis világa mellett döntött, ami abszolút nem volt ellenemre.

Hawaii jellegzetességei; a virágfüzér, a fűszoknya, a rengeteg szín és a koktélok, ezek az ő kis mulatságáról sem hiányozhattak.

Hawaii party
Hawaii party
Hogyan sikerült ezt hajtépés és idegeskedés nélkül kivitelezni? Máris elmondom.

Az Ünnepek Áruházán óriási kínálat van virágfüzérből, így természetesen rendeltünk. Azzal azonban nem számoltam, hogy többen leszünk, szóval muszáj volt elővenni a kreativitásunkat. Színes papírból virágformákat ollóztunk, apró darabokra vágtunk néhány szívószálat, majd ezeket egymás után cérnára fűztük. Annyira jó volt együtt dolgozni!

Egy igazi hawaii lánynak virág is van a hajában.  A füzéres kaland után mi úgy döntöttünk, megoldjuk magunk. Szalvétából hajtogattunk virágot, majd feltűztük a frizurákra.

A fűszoknyát sem szerettük volna kihagyni, ehhez színes krepp papírt vásároltunk. Ezeket csíkokra vágtuk, majd egyszerű ruhagumira fűztük, így mindenkin tökéletesen állt. A csajok imádták.

A dekorációt a fent említett szalvéta virágokkal oldottuk meg, persze nagyobb méretben. Ezek mellé hawaii totemet rajzoltunk, sok helyre tettünk belőlük a lakásban.

Egy Hawaii bulin a koktél alapfeltétel, így elkezdtünk kísérletezni különböző –természetesen alkoholmentes- italokkal. Több féle gyümölcslevet vettem, köztük ananász, narancs és meggylevet, emellett szénsavas üdítőket, ribizli szörpöt és citromlevet. Volt néhány sikertelen próbálkozás, de végül egész finom kis koktélokat hoztunk össze. Készítettem egy táblázatot különböző fantázianevekkel. Volt pink, vámpír, fűszöknya, hawaii, beach, aloha nevű frissítőnk, nagyon szerették a lányok.

A legjobban azt élvezték, hogy maguknak is el tudták készíteni – persze egy kis segítséggel. A táblázatban felsoroltam az italokat, és bejelöltem, melyikből mennyit kell egy-egy koktélba tenni. A pontos adagoláshoz különböző méretű poharakat tettem ki. Pont ebben az időszakban tanulták a mértékegységeket az iskolában, jól esett nekik a gyakorlatban is hasznosítani.

A partit megelőző napon egy sütés nélküli tortát készítettem, melynek receptjét meg is osztom Veled, íme:

Felkeverünk 4 dl habtejszínt. Egy másik tálban összekeverünk 4 dl tejfölt, kókuszreszeléket, kevés ananászlevet és porcukrot. Az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel. Egy edénybe rétegezzük a babapiskótát, a kókuszos-ananászos habot és szeletelt ananászt. Ismét következhet az előző folyamat néhányszor, de fontos, hogy az aljára és a tetejére is krém kerüljön. Fogyasztás előtt 2-3 órát állnia kell.

Az ötletet a citromos álom című receptből merítettem, azt írtam át, hawaiira Mind elfogyott, pedig méretes adagot hoztam össze.

Az előkészületek megvoltak, de mit ér egy ilyen születésnap hawaii programok nélkül?

Összeírtam a netről néhány hawaii szót, melyet nagy örömmel sajátítottak el a csajok. Megtanulták az ohana és sok más jelentését.

Ezt követően hawaii táncversenyt tartottunk, nagyon jól sikerült. Klasszikus óceáni zenéket kerestem, majd csak úgy pörögtek a fűszoknyák és a virágfüzérek.

Utolsó játékunk a totemkészítés volt. Lényegében a korábban megrajzolt díszek szolgáltak mintaként. Az nyert, aki a lányok szavazatai szerint a legrémisztőbb totemet alkotta meg.

Ezen a partin persze mindenki nyertes volt, hiszen remekül sikerült, de mint minden buli végén, itt is jött a takarítás. Szerencsémre nem volt nagy munka. A torta- és szendvicsmaradványok repültek a szemétbe, a tányérok, poharak és koktélhoz használatos eszközök az én Katikámba. Katika a mi csodás mosogatógépünk, aki pillanatok alatt ragyogóan tisztára mosott mindent.

Persze gondolhatjátok, hogy a tortából és a szendvicsekből kapott a padló is, de ez sem okozott gondot.  A nedves-száraz porszívóm se perc alatt összetakarítottam a folyékony és szilárd maradványokat egyaránt.

Bátran merem ajánlani Neked is a hamisítatlan hawaii luau partit, és a tied lesz a világ legboldogabb kislánya.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!