Mikulás jelmezekSzülinapi luficsokorLánybúcsú

Sokszor vágyakozva nézzük a profi sminkes videókat, amelyeket a közösségi média oldalak elénk sodornak, és arról álmodozunk, milyen csodás lenne, ha mi magunk is képesek lennénk ilyen látványos dolgokat alkotni az arcunkon – például Halloweenra. Sokszor azonban ezeknek a műalkotásoknak a minősége nem csupán a tehetségen, hanem a megfelelő alapanyagon is múlik.

Profi halloween sminkek
Profi hallooweeni smink otthoni körülmények között
Bevarrt szájak, valósághű sebek, sebhelyek, ráncok... Kis odafigyeléssel és a megfelelő eszközökkel akár mi magunk is profikat megszégyenítő módon alkothatjuk meg ezeket. Természetesen a kezdő sminkmesterek nyugodtan támaszkodhatnak segítő videókra vagy használhatnak olyan kiegészítőket, mint például műsebek, amelyeket némi művérrel és egy kevés sminkkel vagy arcfestékkel hátborzongatóan élethűvé varázsolhatunk.

A profik gyakran alkalmazott kelléke és az arc szerkezetét látszólag átformáló sminkek elengedhetetlen alapja a folyékony latex. Ez a trükkös anyag egy ecset vagy akár az ujjunk segítségével is könnyedén felvihető a bőrünkre. Néhány perc száradási idő után a latex megkeményedik, a felvitelkor kialakított textúráját megtartja, így remekül imitál hámló bőrt, sebhelyeket, keléseket vagy egyéb bőrhibákat, sérüléseket. 

A tökéletes hatás érdekében érdemes arcfestékkel, alapozóval és természetesen, ha a jelmez úgy kívánja, némi művérrel kiegészíteni. Eltávolítása a használat után egyszerű, hiszen a megszáradt latex néhány mozdulattal, egyszerűen lehúzható a bőrünkről. 

Természetesen azoknak sem kell kevesebbel beérniük, akik nem szeretnének vagy bőrbetegség, esetleg allergia miatt nem használhatnak folyékony latexet. Profi minőségű arcfestékek és az interneten rendelkezésre álló lépésről lépésre oktatóvideók, vagy éppen a saját kreativitásunk segítségével is könnyedén varázsolhatunk olyan látványos alkotásokat az arcunkra, amelyekkel mindenki figyelmét megragadjuk a bulin, és emlékezetesek maradhatunk a résztvevők számára.

Ráadásul vagyonokat sem kell elköltenünk a különböző színű arcfestékekre, amelyeket használni akarunk, mivel sok esetben egy-egy jelmez vagy katetegória jellemző színeit egy csomagban, gazdaságosan szerezhetjük be. Ezek a csomagok gyakran még a felvitelhez szükséges eszközöket is tartalmazzák.

A látványt még profibb hatást kelthet, ha kiegészítjük egy kontaktlencsével is. Vámpírként pillanatok alatt pirossá alakíthatjuk az íriszünket, zombiként vagy egyéb élőhalott lényként egy kontaktlencsével tompa, halott tekintetet kölcsönözhetünk magunknak, egy vérfarkas, macska, kígyó vagy más állat bőrébe bújva pedig hosszúkássá alakíthatjuk a pupillánkat.

Az alkotásra a koronát egy jó minőségű parókával tehetjük fel, amelyet a jelmez által megkövetelt frizurába is rendezhetünk, esetleg egy kopasz sapka segítségével elrejthetjük a hajunkat. Ha a megálmodott arc úgy kívánja, akár ennek a textúráját is alakíthatjuk folyékony latex segítségével. 

Bármilyen anyagok használata mellett döntünk is, minden esetben fontos, hogy megfigyeljük a bőrünk és a testünk reakcióit a használni kívánt termékekre. Végezzünk bőrpróbát, mielőtt belevágunk az alkotásba, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!