Szülinapi luficsokorHúsvétSzülinapi zsúr

A karácsonyi bevásárlás minden évben számos stresszfaktorral járhat, azonban kis átgondolással és a megfelelő bevásárlási forma megválasztásával egyszerűbbé, esetenként sokkal szórakoztatóbbá tehetjük a saját dolgunkat.

Streszmentes karácsonyi bevásárlás? Nem lehetetlen!
Streszmentes karácsonyi bevásárlás? Nem lehetetlen!

Legyen listád

Igaz, nem mi vagyunk az elsők, akik ezt a tippet hangoztatjuk, de mindenek előtt érdemes egy részletes és jól átgondolt listával belevágni a vásárlásba. Erre a listára a beszerzendő ajándékok és dekorációs kellékek egyaránt felkerülhetnek. Természetesen akkor sincs probléma, ha az ajándékokat illetően még nincsenek konkrét elképzeléseink. Ebben az esetben érdemes a megajándékozandó személy nevét feltüntetni a listán, hátha vásárlás közben megtaláljuk számára a tökéletes meglepetést.

Tömbösítsünk, tervezzünk előre

Akár a személyes vásárlás mellett döntünk, akár a gyorsabb, online formát választjuk, olyan helyeken érdemes keresgélnünk, amelyek kínálata jó eséllyel több kategóriát is lefed a listánkon szereplők közül, így olyasmiket, mint például ajándékok és dekorációs kellékek, akár egy helyen is beszerezhetünk, így időt és energiát spórolhatunk meg. Szintén segíthet időt és energiát spórolni, valamint tudatosabban és biztonságosabban vásárolni, ha személyes vásárlás esetén is végigböngésszük az online kínálatot, és már előre kiválasztjuk a beszerzendő cikkeket, így gyorsan és célirányosan pakolhatjuk tele a kosarunkat, amikor a boltba érünk.

Keep it simple

A bevásárlás során sokszor többletnyomást helyezhet ránk az érzés, hogy felül kell múlnunk magunkat az elmúlt évek karácsonyaihoz képest, és valami újjal, látványosabbal kell előrukkolnunk akár a menü, akár a dekoráció, akár az ajándékok terén. Ez gyakran csupán a saját elvárásunk magunk felé, és szeretteink számára sok esetben irrelevánsak azok az apróságok, amelyekre mi hajlamosak vagyunk koncentrálni, ezáltal többletmunkát és plusz stresszt okozni magunknak. Ilyenkor persze nem kell azonnal lecserélni a teljes karácsonyfadísz-készletünket, de néhány új szerzeménnyel gazdagíthatjuk azt, így máris úgy érezhetjük, hogy díszesebb, extrább karácsonyfánk van.

Ünnepi dekoráció

Hasonlóan járhatunk el a lakásdekorációt illetően is. Biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbben már rendelkeznek a meglévő karácsonyfa díszeikhez tökéletesen passzoló lakásdekorácival és ünnepi asztaldíszekkel, egy-egy látványos új darabbal azonban egészen más színt vihetünk a karácsonyi díszbe öltöztetett szobába, vagy feldobhatjuk a finomságokkal megrakott ünnepi asztalt is.

Ha nemcsak magunknak, hanem az utca járókelőinek is szeretnénk meghitt hangulatot lopni szívébe, vagy csak valami igazán új, egyedi dekorációt szeretnénk kipróbálni, akár vidám, ablakmatricák közül is válogathatunk, vagy ha saját mintával dekorálnánk az ablakokat, varázslatos hóspray-t is használhatunk.

Mi legyen a fa alatt?

A dekorációhoz hasonló fejtörést okozhat az ajándékok kiválasztása. Minden szerettünk számára megtalálni a tökéletes meglepetést szinte lehetetlen feladat. Persze a barátaink, családtagjaink a legtöbbször el sem várják, hogy kitaláld szívük leghőbb vágyát, arról nem is szólva, hogy gyakran ők maguk sincsenek tisztában azzal, mit is szeretnének igazán kapni. Ilyenkor érdemes lehet az olyan klasszikus ajándéktárgyak között körülnézni, mint például bögrék, órák, kulcstartók, egyéb hasznos tárgyak, amelyek között garantáltan találhatunk olyan kivitelűeket, amelyek pontosan tükrözik a megajándékozott személyiségét és érdeklődési körét.

A vicces ajándék mindig nyerő

Ha azonban ezektől szívesebben elrugaszkodnánk, bátran válogathatunk humoros ajándékok, vicces meglepetések közül is, amelyek kreatív kivitelükkel, vagy a megajándékozott egy személyiségjegyére, hobbijára, szokására utaló kis fricskaként garantáltan mulatságossá teszik a szentestét.

A nagybevásárlás során persze egyszer sem szabad szem elől téveszteni a tényt, hogy az ünnep sosem a külsőségekről szól: semmit sem von le az értékéből egy-egy odaégett fogás, nem tökéletes dekorelem vagy túl kicsinek tűnő ajándék. A lényeg mindig az, hogy együtt, egymással jól tudjuk érezni magunkat, és engedjük, hogy átjárjon bennünket az ünnep hangulata és az együttlét öröme.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...