Szülinapi luficsokorHúsvétSzülinapi zsúr

A farsang remek alkalom arra, hogy olyan karakterek bőrébe bújjunk, akiknek a helyében mindig is szerettünk volna lenni. Gyakran azonban nehéz választani, hogy melyik számunkra kedves alak jelmezét öltsük magunkra.

Öltözz be annak, akinek csak szeretnél
Öltözz be annak, akinek csak szeretnél!

A tematizált beöltözős bulik az ilyen bőségzavarban remek segítséget nyújthatnak, hiszen a választásra fordítandó energiáinkat akár a kreatív megvalósításba is invesztálhatjuk. A kijelölt téma pedig segítségünkre lehet a dekoráció, a zene, sőt akár még a menü megálmodásában is, az egy koncepció mentén megálmodott jelmezek pedig remekül mutatnak egymás mellett az eseményen készülő fényképeken. De milyen koncepciók is lehetnek ezek?

1. Szuperhősök

Az utóbbi években egyre népszerűsödő, szuperképességekkel megáldott karakterek közül szinte mindenki számára akadnak olyanok, akik a többinél talán jobban inspirálják őket, akiknek a legszívesebben lennének a helyében. 

Egy szuperhős, netán szupergonosz tematikájú farsangi buli remek lehetőséget kínál erre. A buli helyszínét beboríthatjuk szuperhősökkel díszített függőkkel, lufikkal, teríthetünk az őket mintázó tányérokkal, poharakkal, szalvétákkal. A vállalkozó kedvű beöltözni vágyók akár össze is beszélhetnek és csoportos jelmeztervvel készülve olyan neves csapatok tagjait is megjeleníthetik együtt, mint például a Bosszúállók vagy az Igazság Ligája.

2. Hírességek

Személyes hősöket persze valós személyek közül is választhatunk. Azok számára, akik két lábbal a földön állva kellemesebben érzik magukat az általunk érzékelhető valóság talaján, mégis egy olyan bulira vágynak, amelyen jót lehet mulatni egy-egy váratlan karakter megjelenítésén, egy hírességek köré felépített party az ideális.

A témát akár tovább is szűkíthetjük, ragaszkodhatunk filmes hírességekhez, zenészekhez vagy akár a politikai életből ismert figurákhoz. Az igazán vállalkozó szelleműek akár a korszakot is meghatározhatják, ehhez pedig hozzáigazíthatják az eseményen felcsendülő zenéket és dekorációt is.

3. Kalóz-party

A végtelen tengereket át-átszelő, könyörtelen vagy éppen kalandvágyó kalózok élete sokakat megihletett már, és nem csodáljuk, ha titokban mindenki vágyik rá, hogy kedvére kalózkodhasson – legalább egy este erejéig.

Azon túl, hogy ez a téma nagyszerű lehetőségeket rejt magában és igazán kreatív jelmezek és kiegészítők elkészítésére ad esélyt, az esemény hangulata remekül fokozható pörgős kalóz zenével, ha pedig elsősorban felnőttek a résztvevők, igazi kalózhoz méltó módon rumos italokat vagy akár süteményeket is fogyaszthatunk az este során.

4. Varázslatos karakterek, mesebeli lények

A fantasy rajongók számára tökéletes lehetőséget jelent egy varázslatos lények köré felépített téma. Válogathatunk akár az olyan klasszikus karakterek közül, mint a tündérek, törpök vagy éppen zombik. Tarthatunk vámpírok a vérfarkasok ellen vagy mondjuk ördögök az angyalok ellen bulit is, ahol a két tábor képviselői játékos feladatok során bizonyíthatják, hogy az általuk preferált varázslények a nyerőbbek.

Persze a témák itt is leszűkíthetőek egy-egy ismert könyv, film vagy sorozat karaktereire, hangulatára. Tarthatunk Harry Potter farsangot, kalandozhatunk Középföldére A Gyűrűk Ura szereplőivel vagy éppen Westerosra a Trónok Harca karaktereivel.

5. Állati farsang

Természetesen az sincs kőbe vésve, hogy csak emberekre hajazó figurákat jeleníthetünk meg farsangi jelmezünk segítségével. Egy igazán állati buliban kutyáktól, macskáktól, nyusziktól kezdve egészen a tengeri élővilág legszórakoztatóbb külsejű képviselőiig minden megjelenhet, amit csak jelmezzel életre lehet kelteni.

Megállapodás szerint akár varázslatos lények, unikornisok, sárkányok, főnixek, szfinxek is megjelenhetnek a jelmezek között.

+1. Engedd szabadjára a fantáziádat

Egy bulinak bármi, de tényleg bármi remek témát adhat. Választhattok egy korszakot, egy színt vagy akár egy eseményt, amelynek a karaktereit megjelenítitek a farsangi jelmezeitek segítségével. A férfiak beöltözhetnek nőknek, a nők férfiaknak, vagy például egy iskolai osztály vagy egyetemi csoport megjelenítheti az őket tanító tanároknak is. A lehetőségeknek csak a kreativitás szab határt.

„Ha az ember nem tud nevetni meg egy kicsit farsangolni, ha a dolgok rosszra fordulnak, akkor vagy már nem él, vagy szeretne meghalni.”

Stephen King

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...