NyárLánybúcsúNyerj!

Szeptemberben iskolás lesz… De hiszen még csak most született, gondolhatod. És igen, hipp-hopp elillant 6 év. Eljött az idő, hogy elballagjon az óvodából.

Ezen a héten az intézménytől való búcsúzás kicsit újhullámos változatát, az óvodai ballagást járjuk körül.

Óvodai ballagás 1x1
Óvodai ballagás 1x1

Amikor azt halljuk ballagás az óvodából, valljuk be, egy kicsit furcsa érzésünk támad. Egyrészt azért, mert ráeszmélünk az idő hihetetlenül gyors múlására, másrészt azért, mert eltűnődünk kicsit. Mégpedig azon, hogy a mi időnkben szó sem volt ilyesmiről. Elballagtunk 8. osztályos korunkban, majd érettségi előtt, vagy megkaptuk a diplománkat. Na de hogy ballagást szervezzenek az óvodából? Mégis mióta divat ez? Kérdezzük magunkban.

Mióta ballagunk az óvodából?

Biztosan ez is valami nyugatról transzportálódott szokás, gondolhatod. És igazad is van. Itthon valóban csak az elmúlt körülbelül 15 évben terjedt el igazán. Kicsit csakugyan szokatlan, hiszen az ovit „elvégezni” nem egyenértékű egy iskolával. Azonban a búcsúzás élményével való megismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni.

Már ilyen korban is vannak kialakult barátságok, közös emlékek az óvónőkkel, dadusokkal, akiktől igenis fontos elbúcsúzni. Egy szép korszak lezárása ez, és egyben egy izgalmas új kezdet is, hiszen a következő tanévet, mint iskolás diákok kezdik majd meg.

Milyen ajándékot érdemes vinni egy ovis ballagásra?

Egy ilyen ünnepségre nem célszerű sok ajándékkal készülni, hiszen ebben az életkorban még a közös éneklésen és játékon van a hangsúly.

Öltözéknek sem a legdrágább nadrág-ing vagy tüllszoknyás szettet érdemes ráhúzni csemeténkre, ugyanis a játék hevében képtelen arra figyelni, hogy tiszta és főként sértetlen maradjon. Teljesen megfelel egy kényelmesebb, kicsit elegánsabb szett, amiben szabadon tud mozogni az ünnepelt.

Vannak, akik a klasszikus ballagós vonalon mozogva kisebb virágcsokorral kedveskednek gyermeküknek, de ilyen idős korban valószínűleg még nem fogja túlságosan értékelni a szándékot. A játékot viszont már annál inkább. Ennél a pontnál azonban nem árt egy kis odafigyelés.

Ha egy meghatározott időpontban, terv szerint történik az ajándékok átadása, akkor érdemes a szülőkkel előre tisztázni, hogy nagyjából mekkora értékben fognak meglepetést vinni a lurkónak. Nagyon kellemetlen élmény lehet, ha valaki egy kisautót, babát, vagy legót ad a ballagó ovisnak, míg más esetleg oda állít egy vezethető elektromos autóval.

Lufi nélkül óvodai ballagás sincs

Szerintünk nyilván nincs jobb ballagós ajándék egy lufinál, azonban itt is fontos a mérték. Egészen pici gyerekek esetében teljesen elegendő 1 db lufit adni a ballagónak. Ez lehet egy mintás latex léggömb, vagy egy kedvenc mesehőst mintázó fólia lufi. Ha kicsit különlegesebbre vennénk a figurát, akkor választhatunk egy sétáló állatot is, a siker ebben az esetben 110%-ban garantált lesz.

A gumilufik 100%-ban környezetbarátok, amiről írtunk is részletesen egy korábbi cikkünkben.

Azonban, ha a fólia léggömbök mellett tennéd le a voksodat, akkor érdemes elolvasnod jó tanácsainkat ezzel kapcsolatban.

Ne feledd a léggömbsúlyt!

Ebben az életkorban még gyakran előfordulnak balesetek. Nincs ez másként akkor sem, ha a gyermek léggömbböt tart a kezében. A játék hevében sokszor megesik, hogy a héliumos lufik véletlenül kicsúsznak a pici kezekből, és elszállnak a magasba. Ennek megakadályozására érdemes a lufikat nehezékkel, úgynevezett léggömbsúllyal ellátni. Neked nincs más dolgod, mint kiválasztani azt, amelyik a leginkább illik a kedvenc figurához, mi pedig felfújás után azonnal rögzítjük a lufi szalagjához. Így teljesen biztos lehetsz benne, hogy egy elszálló léggömb sem fog maga mögött síró gyermeket hagyni.

Bármelyik lufit is választod, kérünk, hogy Te is légy környezettudatos, és soha ne engedd elszállni a léggömböket!

A lényeg azonban természetesen ilyenkor is, mint minden nagyobb eseménynél az életben, azon legyen, hogy csemeténk jól érezze magát. Hiszen ha a gyermek boldog, mindenki más is az. :)

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...