Halloween DekorációSzülinapi luficsokorLánybúcsú

Gyönyörű és megható esemény, amikor egy pár tagjai úgy döntenek, összekötik az életüket, és ezt a számukra fontos napot a családjuk, barátaik körében töltik. A legtöbben igyekeznek az esküvő napját tavasz második felére vagy nyárra időzíteni, pedig az év másik felén is érdemes lehet elgondolkodni. Bemutatjuk miért.

Éljenek az őszi és téli esküvők
Éljenek az őszi és téli esküvők

Sok egyében túl az is ezek mellett a hónapok mellett szól, hogy ekkorra sokkal könnyebb időpontot, le nem foglalt ruhát, helyszínt találni, attól sem kell tartanunk, hogy vendégeink esetleg már hivatalosak egy másik, hasonló rendezvényre. Ezen felül a hagyományostól eltérő időpont miatt az ilyen esküvők lehetőséget kínálnak csodálatosan egyedi ötletek megvalósításához is.

A színvilág hozzáigazítható az évszak jellemző árnyalataihoz. Egy őszi esküvő bordó, sárga, narancssárga színvilága remekül harmóniába hozható a természettel. Ezek a színek így nem csupán a természetben készült jegyes vagy kreatív esküvői fotókon köszönhetnek vissza, hanem a menyasszonyi csokorban, az asztaldíszeken, a koszorúslányok ruháin vagy akár a menyasszonyi tortán is. Az ősz misztikus hangulata, a korai sötétedés okozta otthon melege-érzés ráadásul garantáltan átjárja az eseményt is, ezzel bensőségessé varázsolva azt. Az ifjú pár pedig, akárhányszor megérzi a levegőben a frissen hullott levelek és a nedves föld illatnak minden mással összetéveszthetetlen illatát, megemlékezhet gondolatban erről a gyönyörű napról, amely csak az övék volt.

A természet a téli esküvők szépségét is megalapozza. A hófödte tájak mintha hozzáöltöznének a menyasszonyhoz, gyönyörű, egyenletes fehérségükkel máris megadva az esemény elegáns hangulatát. Egy téli esküvő azok számára is kedvező lehetőségekkel kecsegtet, akik nem szívesen dekorálnak élő- vagy művirágokkal. Ilyenkor bátran alkalmazható díszek az apró csillagokat, hópelyheket mintázó dekorációs kellékek, az őket kiegészítő fényfüzérek, gyertyák pedig melegséggel töltik meg az esküvő helyszínéül szolgáló termet. A fehér ruhájában a házaspár első keringőjét lejtő menyasszony pedig mintha egy lenne a termet díszítő hópelyhek közül.

Az év ezen fele nem csupán hagyományostól eltérő, kreatív és gyönyörű dekorációs lehetőségeket kínál, hanem nagyszerű alapot adhat a legkülönbözőbb tematizált esküvőkhöz is. Az utóbbi években, évtizedekben egyre divatosabbá vált nemcsak színvilágot, hanem egy kész témát is kölcsönözni az esküvőnek, melyhez a dekoráción túl a menyasszonyi tortát, sőt egyes esetekben az ifjú pár, a koszorúslányok és a vőfély öltözékét is hozzáigazítják. 

Az ősz utánozhatatlan hangulata például remekül összeegyeztethető egy misztikus témájú, mondjuk például a Harry Potter világából táplálkozó esküvővel, de a két évszak atmoszfrája nagyszerűen passzol olyan népszerű esküvő témákhoz is, mint a Star Wars vagy éppen Disney mesék – ezek közül kiemelendő a sokak által rajongott Jégvarázs. Ilyen kreatív és látványos témák kitalálásának és kivitelezésének csak az ifjú pár fantáziája és ízlése szabhat határt.

Az évnek ezen szaka olyan párok számára is kitűnő választás lehet, akik semmiképp sem szeretnék, hogy éhesen vagy szomjasan távozzanak a vendégeik. Az enyhe vagy egyenesen hűvös időben jobban esnek az ínycsiklandó levesek, sültek, amelyeket ilyenkor fel szokás szolgálni. Emellett több fogy a testet-lelket átmelengető röviditalokból és az ünnepi pezsgőből. Egy téli esküvőn akár finom, fűszeres forralt borral vagy rumos teával is kedveskedhet az ifjú pár a vendégeknek, az ízletes italok és az azokból fogyasztó, egyre inkább felszabaduló vendégek pedig garantáltan megalapozzák az esemény hangulatát.

A témaötletek, a dekoráció és a tengernyi tennivaló mellett természetesen a szerelmüket ünneplő páron kell legyen a fókuszban, hiszen ez az ő Nagy Napjuk, így minden részlet kidolgozása csak és kizárólag az ő döntésükön alapulhat. A közvetlen környezet feladata, hogy támogassa őket ezekben, az Ünnepek Áruházáé pedig hogy egy helyről gyorsan és időben beszerezhető termékek széles választékával kedveskedjen nekik.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!