Szülinapi luficsokorLánybúcsúSzülinapi party kellékek

Legyen tökéletes ősszel és télen is a lánybúcsú!

Nem lehet könnyű dolga azoknak a pároknak, akik valamilyen okból az őszi vagy téli esküvő mellett döntenek. Mivel ezt az eseményt általában az év másik felére szokás tervezni, a rokonok, barátok bizonyosan lépten-nyomon afelől érdeklődnek, hogy miért pont akkorra tűzték ki a Nagy Nap dátumát, amikorra. Ezzel könnyedén kelthetik az az érzetet, hogy szeretteik nem elégedettek a döntésükkel és ébreszthetnek olyan félelmeket bennük, hogy mégsem lesz olyan tökéletes életük egyik legfontosabb napja, mint amilyenre tervezték. Éppen ezért fontos, hogy a lánybúcsúból is kihozzuk a maximumot.

A lánybúcsúd legyen tökéletes
Legyen tökéletes a lánybúcsúd

 

Abból, hogy a körülmények nem teszik lehetővé a lánybúcsú jól megszokott, hagyományos megünneplését, akár előnyt is kovácsolhatunk. Előrukkolhatunk valami új, eredeti programötlettel, kihasználhatjuk az időjárás adta lehetőségeket is.

Természetesen ezeket a programokat ötvözhetjük a hagyományosokkal, kiegészíthetjük azokkal a szinte már elmaradhatatlan kellékekkel és motívumokkal, amelyek a legtöbb lánybúcsúból nem maradhatnak ki.

Mielőtt belefogunk a tervezgetésbe, mindenképp írjuk össze – akár a vőlegény segítségével – hogy kiket látna szívesen a menyasszony a lánybúcsúján. Persze a barátnők fontos vendégek, de ne feledkezzünk meg a menyasszonyhoz közel álló családtagokról sem! A résztvevőket a közösségi oldalak segítségével is értesíthetjük. Itt nemcsak a hasznos információkat tudjuk egy csoportchat vagy létrehozott esemény segítségével megosztani, de azt is felmérhetjük, hogy milyen jellegű bulira van igénye a résztvevők többségének, és segítségükkel a menyasszony elképzeléseihez is könnyebben igazíthatjuk a terveket.

Amellett, hogy az enyhe koraőszi időjárás a szabadtéri éjszakai szórakozásra is remek lehetőséget biztosít, a csapat igényeitől függően olyan rendhagyó, a hagyományosnál némiképp talán konszolidáltabb programokban is gondolkodhatunk, mint egy közös kirándulás az őszillatú, színes levelektől tarka erdőben, egy kellemes szalonnasütés, bográcsozás vagy esetleg egy közös fotózkodás – akár egy profi fotós bevonásával. Ez utóbbit vicces kellékekkel, jelmezekkel is felpörgethetjük.

 

Ha a beöltözés és a jelmezes buli ötlete megragadja a résztvevőket, és úgy gondoljuk, hogy a menyasszonynak is kedvére való lenne, akár az egész lánybúcsút eltölthetjük jelmezekbe bújva. Az őszi, téli időjárás remek hangulatot teremthet például egy boszorkánypartihoz is, amit feldobhatunk extravagáns, hátborzongató dekorelemekkel, kellékekkel, látványos jelmezekkel. A bulin fogyasztandó ételeket, italokat és azok felszolgálási módját is összekapcsolhatjuk a témával. Az átlátszó italokat ételfestékkel tehetjük bájitalokhoz hasonlóvá, dekoratív boszorkánykupákból pedig rituálisan ihatunk „vért”, vagyis vörösbort.

A visszafogottabb programokra vágyó társaságok az ősz végén és a téli hónapokban akár elkezdhetik egy kellemes hangulatú korcsolyázással az eseményt, amely után néhány pohár forralt bor vagy más testet-lelket felmelegítő ital igazán kellemesen tud esni, melyet témához passzoló poharakban is felszolgálhatjuk, az este pedig folytatódhat különböző társasjákékokkal, kvízjátékokkal. Ezeknek témája lehet a vőlegény, a menyasszony, kettőjük kapcsolata és annak szívmelengető vagy éppen mulatságosan kellemetlen pillanatai.

Egyes társaságokban szokás, másokban annyira nincs hagyománya a menyasszony megajándékozásának. Természetesen nem árt ezt is előre leegyeztetni a meghívottakkal, hogy senki ne kerüljön kellemetlen helyzetekbe. Az ajándék lehet a hagyományos szexis, vicces témához kapcsolódó tárgy, de ha úgy adódik, az esemény témájához is alkalmazkodhatunk, amikor kiválasztjuk azt. Az ajándékot a meghívottakkal való egyeztetés után közösen is adhatjuk, sőt akár az este során teljesítendő játékos feladatok részévé is tehetjük őket.

A lényeg természetesen, hogy mindenki – és elsősorban a menyasszony – jól érezze magát, és csak annyira kerüljön ki a komfortzónájából, amennyire még éppen jól esik. A közös szórakozás élménye és az őszi-téli időszakban rejlő egyedi lehetőségek kiaknázása pedig garantáltan felejthetetlenné teszi majd a menyasszony számára az eseményt, amely talán több résztvevő számára is tudattágító lehet az év ezen felében megrendezett esküvőkkel kapcsolatban, és talán pont a mi szervezésünknek hála, ők is hasonló lánybúcsúról és esküvőről álmodoznak majd.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!