BallagásSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

Az elmúlt egy évben szinte egyetlen jeles eseményt sem volt lehetőségünk a megszokott formában ünnepelni. Otthon töltöttük a születésnapokat, szűk családi körben zajlott a karácsony és a húsvét is, az édesanyákat, nagymamákat csak online formában tudtuk köszönteni anyák napja alkalmából. Idén a gyereknap sem a megszokott mederben zajlik majd. Ugyan a szigorítások folyamatosan enyhülnek, sok ilyenkor megszokott program még így sem kerülhet megrendezésre. Ám ez nem azt jelenti, hogy ne tehetnénk meg mindent, hogy kedves gyereknapi ajándékok segítségével kihozzuk belőle a maximumot.

Így lesz idén is tökéletes a gyereknap
Így lesz idén is tökéletes a gyereknap

Ez a jeles nap, melyet jelenlegi formájában 1950 óta ünneplünk, hivatalosan a gyermekek közti testvériségről és megértésről, valamint a gyermekek jólétéért való küzdelemről szól. Ezen a napon ligetekben, parkokban, cukrászdákban, rendezvényközpontokban várják a legifjabb szórakozni vágyókat. Minden településnek, családnak, bölcsődének, óvodának, iskolának megvannak a saját gyereknapi hagyományai, idén azonban a járványügyi helyzet miatt sok esemény nem kerülhet megrendezésre.

Az, hogy az ilyenkor megszokott programok közül sokat nem tudunk megejteni, nem azt jelenti, hogy ne törekedhetnénk egy tökéletes gyereknap megszervezésére, és tehetnénk különlegessé az ünnepet apró ajándékokkal a gyerekek számára. Számos nagyszerű gyereknapi meglepetéssel rukkolhatunk elő, amelyek akár úgy is felejthetetlenné tudják tenni a napot, hogy ki sem mozdulunk otthonról.

Az ilyenkor szinte elmaradhatatlan programnak számító arcfestésre akár otthon is sort keríthetünk, a kisfiúkat, kislányokat klassz jelmezekkel is meglephetjük, hogy ne csak az arcukon viselhessék kedvenc mesebeli lényeik, szuperhőseik motívumait, hanem gyereknap alkalmából a bőrükbe is belebújhassanak.

Ha készen áll a hamisítatlan gyereknapi öltözet, kezdődhet a kényeztetés! Meglephetjük a gyerekeket süteményekkel, egyéb finomságokkal, rendelhetünk vagy akár közösen is készíthetünk pizzát ebédre vagy vacsorára. Igazi gyereknapi partihangulatot teremthetünk, ha zsúroknál használt tányérokkal, poharakkal terítünk, és akár még az asztalt is feldíszítjük.

Természetesen nemcsak ételekkel, hanem különleges italokkal is kedveskedhetünk a gyermekeinknek. Gyümölcslevek és szörpök variálásával akár saját koktéljaikat is elkészíthetik, és tarthatunk otthonunkban egy nagy koktélpartit vicces formájú jégkockákkal, színes italokkal és elmaradhatatlan koktélesernyőkkel. Természetesen szigorúan alkoholmentesen. A koktélparti elengedhetetlen kiegészítői hasznos ajándékok lehetnek a gyerekeknek a jeles nap alkalmából, melyeket később is nagyszerűen fel tudnak használni.

Ha pedig a koktélok készen állnak, akár egy medencés bulit is előkészíthetünk gyermekeinknek. És ugyan a kerti gumimedence felfújásához még nincs elég meleg, néhány vicces medencés kiegészítővel a fürdőkádban is nagyszerű partit csaphatunk – természetesen szigorúan fürdőruhában, hiszen ez nem a gyakran ellenkezést kiváltó esti fürdés, hanem a szórakozás ideje. A gyerekek könnyedén egy valódi medencés bulin vagy a strandon érezhetik magukat. A vicces fürdőszobai vagy strandos kiegészítők szintén nagyszerű gyereknapi ajándékok lehetnek, melyeket, ha az idő nyáriasabbra fordul, a strandon is remekül használhatunk a későbbiekben.

Néha a gyerekek öröméhez nincs szükség egész napos programokra. A lufi mindig nagyszerű ajándékötlet gyerekek számára. Legyen szó akár egy csomag színes latex lufiról, melyek felfújva vidám gyereknapi dekorációvá, sőt, akár játékok, vicces kísérletek kellékeivé válhatnak, akár vidám héliumos lufikról, netán egész luficsokrokról, a léggömbök tökéletes gyereknapi ajándékok, és a boldogság, vidámság nagykövetei is egyben.

Van, hogy elég egy-egy apróság és a gyerekek képzelőereje ahhoz, hogy az egész napjukat bearanyozzuk, olykor pedig az együtt töltött idő már önmagában is nagyszerű ajándék a gyerekeknek.

Kérjük, add meg az adataid!