Szülinapi luficsokorCsodamamiBallagás 2020

Lassan két hónapja tart a kijárási korlátozás hazánkban. Ma már szinte teljesen hétköznapinak hat online testnevelés óráról vagy tréningnadrágban való munkahelyi meetingekről hallani. Az oktatással és az otthon is végezhető munkával szemben azonban az élet egyes területein csak részlegesen vagy egyáltalán nem sikerült megoldást találni az online térbe való költözésre.

Életreszóló szülinapi bulik
Életreszóló szülinapi bulik

Rengeteg kulturális, zenei és közösségi esemény került lemondásra vagy elhalasztásra. Vannak azonban olyan események, évfordulók, melyeknek nem tolhatjuk el az időpontján. Ilyenek például a születésnapok. Mutatjuk, hogy lehet teljes az ünnep most, a korlátozások idején is.

A kiemelt fontosságú első születésnapok

Ugyan most az egész családnak nem ajánlott összegyűlni, a legkisebbek születésnapja azonban nem maradhat el. A maximumot pedig szűk körben is kihozhatjuk belőle. Egy szépen feldíszített szoba vagy néhány léggömb segítségével máris olyan pillanatokkal ajándékozhatjuk meg a legifjabb szülinaposokat, melyek kellemes emlékként maradnak meg.

Igazi zsúrhangulatot varázsolhatunk nappalinkba néhány bájos figurával díszített papírtányérral, papírpohárral – ilyen korban még egyébként sem érdemes törékeny edényekkel teríteni –, vagy olyan extravagáns kiegészítőkkel, mint például egy sétáló lufi, amivel a totyogó együtt tipeghet. A cukiság garantált.

A fólialufik ugyan tartósságuk miatt heteken át megőrzik az ünnepi hangulatot, a feldíszített lakást és az eseményt mindenképp érdemes fénykép vagy videó formájában is dokumentálni: a legelső születésnapos tortájáról és az elfogyasztása utáni maszatos pofijáról vétek lenne nem készíteni felvételeket – később elővéve neki is kellemes pillanatokat okoznak majd, és talán a nagyszülőket, további rokonokat is kárpótolják valamennyire, ha már személyesen nincs lehetőségük az adott helyzetben részt venni az ünneplésben. Akár az első születésnapi gyertyát is megőrizhetjük emlékként.

Születésnapi zsúr – otthon

Az, hogy idén nincs lehetőség színes meghívók kiosztására és a zsúrra való izgatott készülődére, egy pillanatig sem jelenti azt, hogy magának a zsúrnak is el kéne maradnia – sőt most van csak igazán szüksége a gyerekek lelkének egy hatalmas szülinapi bulira.

Látványos dekorációval, kedvenc mesehőseik megjelenítésével – legyen szó akár a Jégvarázs megungatatlanul kedves hőseiről, vagy a fiúk körében mindig menő Verdákról, esetleg egész másról – és néhány hagyományos vagy éppen látványos, újszerű kellékkel szűk családi körben is olyan bulival örvendeztethetjük meg az ünnepelteket, mely talán képes feledtetni a tényt, hogy a fájón hiányolt barátokkal közös ünneplésre csak később nyílik lehetőség.

Egy-két vidám zászlófüzér, a különleges, bulis alkalmakkor szinte kötelezőnek számító színes papírtányérral terített asztal, néhány mókás játék, amiben minden családtag részt vehet, és máris kárpótoltuk az ünnepeltet. Néhány olyan extra kiegészítővel pedig, mint például egy látványos tűzijáték a tortán, vagy az amerikai filmekből, sorozatokból ismert vicces pinata, életreszóló élménnyé varázsolható a karanténbuli.

Teremtsük meg otthonunkban a partyhangulatot!

Igaz, hogy egymástól ajánlott távol maradnunk, ez nem azt jelenti, hogy az ünneplés élményétől is el kell zárkóznunk. Miért ne öltözhetnénk születésnapi partyhoz, vagy díszíthetnénk ki a lakást a saját kedvünkért – akár olyan díszekkel, melyeket később is fel tudunk használni –, miért ne lephetnénk meg magunkat vagy éppen születésnapját ünneplő barátunkat, rokonunkat egy csokor vidámsággal és boldogsággal néhány lufi képében?

Sőt, a távolság a bulizás elé sem kell, hogy akadályt gördítsen. Szerencsére ma már számos online videóchat alkalmazás közül válogathatunk, melyek segítségével másokkal is megoszthatjuk az ünneplés örömét. Néhány látványos partykellékkel – legyen az akár dekoráció, akár olyan hagyományos eszközök, mint a papírtányér vagy papírpohár – pedig mindenki számára emlékezetessé varázsolhatjuk a bulit.

Mivel a távolság miatt most nehezebb közösségi élménnyé varázsolni a pillanatot, válasszunk akár egy látványosabb gyertyát, ami kicsit izgalmasabbá teszi ezt az egyébként már megszokott rituálét.

Amiről mindenképp meg kell emlékezni: a kerek születésnap

Akárhányadik X-et is tölti be az ember, ezeket az alkalmakat még a megszokottnál is nagyobb csinnadrattával szokás ünnepelni. Összegyűlik a közeli és a távolabbi család is, barátok, ismerősök, munkatársak jönnek össze a szülinapos köszöntésére. Sajnos a jelenlegi helyzetben nagy összejövetelre a hagyományos formában nem adódik lehetőség, de ez nem jelenti azt, hogy a kerek születésnapokkal járó hangulatról vagy az elengedhetetlen vicces apróságokról is le kellene mondani.

Az esemény már-már hagyományosnak számító kiegészítői a sebességkorlátozó táblákat mintázó papírtányérok, születésnapi gyertyák, vicces meglepetések – azon felül, hogy kedves emlékként tehetjük el őket az ünneplés után, a születésnapi hangulatot is könnyedén elhozzák bárki otthonába. De akár a kliséken túlmutató díszekkel, kellékekkel is megörvendeztethetjük magunkat vagy az ünnepeltet, hiszen egy-egy szép lufihoz sosem lehet túl idősnek lenni, a vicces partykellékek pedig bárkiből képesek előcsalogatni az örök gyereket – még akkor is, ha az ünnepelt csak online formában dobhatja fel vele saját magát és másokat.

Mi az Ünnepek Áruházánál úgy gondoljuk, hogy azzal, hogy egymástól távol maradunk, az ünnepléstől nem kell, sőt, most nem is szabad távol maradnunk – hiszen ebben a helyzetben van csak szükségünk igazán a boldogságra! Miért ne tarthatnánk egy életreszóló bulit, ha minden kellék adott hozzá?

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!