NyárLánybúcsúNyerj!

Aki már vett részt lánybúcsún, pontosan tudhatja, hogy a menyasszony személyisége alapjaiban határozza meg az esemény hangulatát: ha túl visszafogott a bevállalósabb feladatokhoz, ugyanolyan kellemetlen szájízt ad az ünneplésnek, mintha egy belevaló feleségjelölt számára túlságosan szolid programokkal készülnek.

Egy lánybúcsú, melyet garantáltan imád majd a menyasszony
Egy lánybúcsú, melyet garantáltan imád majd a menyasszony

Éppen ezért nem árt felmérnünk az est főszereplőjének személyiségét, és az ahhoz legjobban passzoló dekorációval, játékokkal felkészülni. Blogcikkünkben hasznos ötleteket adunk bevállalós és visszafogott menyasszonyok számára megrendezett lánybúcsúkhoz egyaránt.

Vendéglista

A legtöbb bulihoz hasonlóan a lánybúcsú megszervezése is a vendégek meghívásával kezdődik. Ehhez a mozzanathoz akár a közösségi oldalakat is segítségül hívhatjuk, készíthetünk csoportbeszélgetéseket, eseményeket. Fontos, hogy senki ne maradjon ki a menyasszony baráti társaságából, de érdemes gondolni mindkét házasulandó fél közeli női hozzátartozóira is. A vendéglistával kapcsolatban nyugodtan kérhetünk segítséget akár a vőlegénytől is.

Közös ötletelés

Ha készen áll a közös kommunikációs csatorna, bátran összedughatjuk a fejünket a többi résztvevővel, és együttes erővel állhatunk neki kiválasztani azt a helyszínt és azokat a programokat, amelyeknek a menyasszony a legjobban örülne. Ha össze tudunk dolgozni, egy igazán árnyalt képet kaphatunk a leendő ara preferenciáiról, és meg tudjuk beszélni, hogy egy elegáns teázás, kellemes piknik, netán egy kocsmatúra, vagy egy óriási bulizás lenne-e leginkább a kedvére való.

Esküvői Tervező
Ne feledjétek a lánybúcsús feladatokat a buliból
Töltsd le az ingyenes lánybúcsús feladatok e-bookot: Férjismereti teszt, Találd meg a megfelelő pasit, Vagy - vagy játék...

Elengedhetetlen kiegészítők

Ezzel együtt kiválaszthatjuk a menyasszony és a vendégek ízléséhez legjobban passzoló apró kiegészítőket is, mellyel az esemény alatt jelezzük a csoport összetartozását, netán kiemeljük az est főszereplőjét, hadd tudja meg a világ, hogy ő bizony elkelt.

A dekoráció fontossága

Hasonlóan fontos a menyasszony személyes preferenciájának figyelembe vétele a dekoráció kiválasztásánál. Néhány banner, függő dekoráció, némi konfetti azonnal megteremti a laza, csajos vagy éppen szexis légkört. Ha a leendő ara bevállalósabb személyiség, nem hogy nem érzi magát kényelmetlenül, hanem kifejezetten mókásnak találja az ilyenkor gyakran előkerülő fallikus szimbólumok használatát, ezeket bátran megjeleníthetjük már a dekorációban is.

Ha azonban a menyasszony ízlésével, humorával nem kompatibilis ez a témaválasztás, ám mégis megjelenik a dekorációban, az neki és a vendégeknek is kellemetlen pillanatokat okozhat. Természetesen ebben az esetben sem kell lemondanunk a dekorációról. Válogathatunk visszafogottabb, mulatságosan obszcén szimbólumoktól mentes lánybúcsús dekorelemek közül, de akár egy egész eseményen átívelő témát is kitalálhatunk, melyhez a dekorációt igazítjuk. Ez lehet csak egy színösszeállítás, de akár egy korszak (például 60-as évek buli), fiktív univerzum (például Disney hercegnők), vagy egy hangulat (például Hawaii parti) is.

Legyen a programokon a hangsúly

A buli hangulatát megalapozhatjuk ugyan a dekorációval, de igazán emlékezetessé a vicces programokkal, játékokkal tehetjük. Egy nyitott, bevállalós menyasszony lánybúcsúján, ha ehhez megfelelő helyszínt választottunk, bevethetjük a jól bevált petrezselyemárulós vagy fiúktól aláírásgyűjtős játékokat, melyeket vicces kiegészítőkkel igazíthatjuk hozzá az est tematikájához.

Ha azonban úgy érezzük, a menyasszonyt inkább feszélyeznék az ilyen jellegű programok, érdemesebb szolidabbra hangolnunk őket, hogy ne kellemetlen élményként maradjon meg a buli az est főszereplője számára. A visszafogottabbra hangolt lánybúcsúkra készülhetünk férj ismereti teszttel, vagy éppen különböző kvízekkel olyan témákban, amelyekben egy feleségnek jártasnak kell lennie. Természetesen a megfelelő kiegészítők ebben az esetben is felpörgethetik a hangulatot.

Inni vagy nem inni, ez itt a kérdés

Sarkalatos kérdés lehet az alkoholfogyasztás témája. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ha a menyasszony a programok vagy a dekoráció terén kevésbé bevállalós is, a megbízható, kellően felszabadult közegben könnyen lehet, hogy szívesen részt vesz különböző ivós játékokban, és nincs ellenére a társaság hangulatát feloldó alkoholfogyasztás sem. És ez persze visszafelé is igaz: ha a leendő arának nincs kedve alaposan felönteni a garatra, tartsuk tiszteletben a döntését!

Akárhogy is, az eshetőségre mindenképpen érdemes felkészülni – ha más nem, legalább a vendégek kedvéért. Ha nem célzottan olyan helyre szervezzük az eseményt, ahol van lehetőség különböző alkoholtartalmú italokkal oldani a hangulatot, gondoskodjunk mi a szükséges szeszmennyiségől! Érdemes nőiesebb italokkal, borral, likőrökkel készülni, de akár ebben a témában is tarthatunk egy igényekkel kapcsolatos felmérést a résztvevők között. Az italok szervírozásának formája és az esetleges ivós játékok pedig ránk és a fantáziánkra vannak bízva.

Mit kapjon a menyasszony?

Egyes társaságokban szokás, máshol kevésbé elterjedt hagyomány a menyasszony megajándékozása a lánybúcsú alkalmával – a magunk módján ezzel is sok sikert kívánva a házassághoz. A főszerep természetesen ilyenkor is a vicces, szexis ajándékoké, amelyek nemcsak megnevettetnek mindenkit, de a későbbiekben akár a játékos feladatok részévé is tehetjük őket. Ha a lánybúcsú résztvevői közös ajándékot adnak, természetesen annak kiválasztásakor is érdemes figyelembe venni a menyasszony személyiségét, és ha úgy gondoljuk, hogy nem értékelne ilyesmit, eltekinteni az ilyenkor megszokott erotikus meglepetésektől. Bár mi biztosak vagyunk benne, hogy például egy szép kék harisnyakötőnek – melyet a menyasszony diszkréten a ruhája alatt viselhet, hogy a valami régi, valami új és valami kölcsönkért mellett a negyedik szerencsehozó kiegészítőt is magán tudhassa – a legvisszafogottabb hölgyeknek is örömet szerezhetünk.

A legfontosabb a jó hangulat

A legfontosabb természetesen az, hogy mindenki – és elsősorban a menyasszony – jól érezze magát, és csak annyira kerüljön ki a komfortzónájából, amennyire még éppen jól esik. Legyünk nyitottak és kreatívak, merjünk elrugaszkodni a megszokott dolgoktól, ha a leendő ara személyisége úgy kívánja, és persze mi is merjünk ellazulni és együtt örülni a menyasszony boldogságának!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...