Kedvező árakLánybúcsúEsküvő

A Nagy Napot megszervezni a legtöbb esetben igencsak embert próbáló feladatnak bizonyul, amire a menyasszony (hiszen ezt túlnyomó többségében ő vállalja magára) leginkább a folyamat közben jön rá. Pedig egy jó tervvel és némi segítséggel a témában, sokkal egyszerűbben is megszervezhetné az álomesküvőt.

Szervezd úgy az esküvődet, mint a profik
Szervezd úgy az esküvődet, mint a profik!

Azok, akik biztosra szeretnének menni, legtöbbször felkérnek egy profi esküvőszervezőt, aki mindent magára vállalva teremti meg azt az atmoszférát, amire az ifjú pár vágyik. Ez azonban sokszor igencsak költséges mulatság, ráadásul sok olyan menyasszony van, aki azt érzi tökéletesnek, amit ő szervezett meg.

Az Ünnepek Áruháza mindig is arra törekedett, hogy minden kedves vásárlójának a maximumot nyújtsa, nemcsak termékeivel, de szolgáltatásaival, vevőbarát hozzáállásával is. Még ha van is segítséged, akkor is komoly logisztikát kíván egy ilyen esemény megszervezése. Így könnyű elúszni a káoszban és elfelejteni az egyik legfontosabb tényezőt: Téged.

Esküvő tervező, hogy minden klappoljon

Éppen ezért, szeretnénk Neked kedveskedni egy olyan blogcikkel, amelyet okleveles esküvőszervező munkatársunk készített. Egy bejegyzéssel, melynek segítségével sokkal gyorsabban és professzionálisabban szervezheted meg álmaid esküvőjét. Sőt, amennyiben végigolvasod, még ráadásra is bukkanhatsz a sorok között. :)

Kezdjük az elején!

Miután kitűztük a dátumot és összeírtuk a vendégek körülbelüli listáját, a legfontosabb feladatunk megtalálni az álomhelyszínt. Sokszor az is előfordul, hogy a vendéglátóhely az általunk választott időpontban már nem tud szabad termet biztosítani. Ilyenkor vagy kompromisszumot kötünk és választunk egy másik dátumot, vagy újabb helyszínek felkutatására indulunk.

A tökéletes esküvői helyszín
A tökéletes esküvői helyszín

Meghívók

Miután megvan a pontos dátum és a helyszínt is lefoglaltuk, következhet a rokonok és barátok meghívása. Általános tendencia, hogy 2 fajta meghívó készül. Az egyikben csak az esküvői szertartás(ok)ra invitáljuk meg a távolabbi rokonokat, ismerősöket, a másikat pedig azok kapják, akiket a lakodalomban is szívesen látunk.

Ezen a ponton érdemes kitalálni azt is, hogy milyen színvilág, stílus lesz az uralkodó az esküvő dekorációjában. Ha a tervezett színek, motívumok a meghívón is jelen vannak, úgy lesz egységes a kép. Később ugyanebben a stílusban készülhetnek az ültető kártyák, vagy éppen a vacsora menüsora is.

Ilyenkor szokás felkérni a tanúkat és kiválasztani a koszorúslányokat is.

A hangulatfelelős

A dátum, a helyszín, a résztvevők és a meghívók után következhet az esemény hangulatfelelősének, a ceremóniamesternek vagy vőfélynek a kiválasztása. Sokan nem tudják, de nagyban áll vagy bukik azon a lagzi légköre, ha nem a megfelelő ember, vagy inkább senki nem foglalja el ezt a pozíciót. Ráadásul, vele együtt érdemes részletesen kitalálni az esküvő egészének forgatókönyvét is.

Esküvő tervező, hogy minden klappoljon

Dekoráció

Általában 2 részből tevődik össze: virágokból és az egyéb dekor elemekből. Ennél a pontnál válik igazán érdekessé a mi munkánk, ugyanis ezeket a dekorációs kellékeket tudod nálunk beszerezni. Nem is akármilyeneket! :)

Amint megálmodtad a színvilágot, már indulhat is a célirányos keresés.

Étel, ital, torta, sütemények

Amennyiben a fent felsoroltakat a helyszín biztosítja, szerencsére könnyebb dolgod van. Ha nem, akkor most jött el az ideje, hogy ezekre is keress alvállalkozókat. Ha valamivel nem boldogulsz, érdemes lehet végiggondolni, hogy az ismeretségi körödben volt-e mostanában esküvő. Hátha van olyan szolgáltató, akit jó szívvel ajánlanak.

Tortadíszeinkből azonban mindenképpen érdemes beszerezned egyet. :)

Fotós, videós

Ki ne nézné szívesen, ki ne akarná újra és újra átélni a Nagy Nap legjobb pillanatait? Így aztán a fotós és videós kiválasztása szintén igen fontos feladat. Egyszerűbb esetben párban is választhatók, de egyenként is megbízhatod őket. Manapság (főleg a pandémia óta) egyre népszerűbbek az online esküvői közvetítések is. Ilyenkor a Facebookon élőben követhetik a szertartás minden mozzanatát azok, akik esetleg nem tudnak, vagy valami miatt nem szeretnének részt venni az eseményen.

A másik, viszonylag újabb, igen közkedvelt program egy fotósarok berendezése, ahol vicces kellékekkel fényképezkedhet a násznép apraja-nagyja. Sok esetben ezeket a képeket a helyszínen azonnal ki is nyomtatják, ezzel is megköszönve a részvételt a vendégeknek.

Zenekar vs. Dj

A hagyományosabb, vidéki lagzikban inkább az előbbi, a modernebb esküvőkön az utóbbi a jellemző. Sokszor azonban az is előfordul, hogy a zenekart éjfél után felváltja a lemezlovas. Bármelyik mellett is döntötök, a hangsúly azon legyen, amit Ti szeretnétek!

Ruha, gyűrű

Azt hisszük, nincs ezen a Földön olyan menyasszony, aki ne tudná biztosan, hogy milyen ruhában szeretné kimondani a boldogító igent. Így ezt a részt nem is taglalnánk hosszasan. Amit fontos megemlíteni: jó az elején tisztázni, hogy kölcsönözni fogjuk a ruhákat, vagy varratni. Utóbbira kicsit több időt (és pénzt) kell áldozni, viszont jó esetben életünk végéig foglalhatja a helyet a szekrényünkben, esetleg varrathatunk belőle egy koktélruhát, vagy adhatjuk oda a kislányunknak, ha majd eljön az ő nagy napja.

A gyűrű kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy egyébként szoktunk-e gyűrűt hordani. Hiába tetszik például egy szögletes, szélesebb fajta, ha hosszú távon zavarna a viselése.

Esküvői Tervező - Legyen olyan tökéletes a nagy nap, mint ahogyan kislányként megálmodtad!

Most, hogy nagyjából felvázoltuk a legfontosabb összetevőit az álom esküvődnek, engedd meg, hogy ajánljunk még valamit, ami egyedülálló a feladatok rendszerezésében: az Esküvői Tervező-t.

A segítségével 16 oldalon keresztül vezetünk végig Téged a szerevezés legfontosabb állomásain, 5 részre bontva az esemény előkészületi fázisait. Meghatározzuk a főbb paramétereket, sorra vesszük a szükséges alvállalkozókat, megtervezzük a komplex forgatókönyvet, sőt még egy átfogó költségvetési táblázatot is készítettünk, hogy tudd, mennyi az annyi. Bónuszként pedig egy apró ajándékkal kedveskedünk Neked, de hogy mivel, azt előre nem áruljuk el. :)

Esküvői Tervező
Esküvői Tervező

A letölthető anyagot itt találod, melynek tartalmát teljes egészében magadra szabhatod. Az oldalak nem számozottak, így elég csak azokat kinyomtatnod, melyekre tényleg szükséged van. Sőt, akár digitálisan is kitöltheted, ebben az esetben még nyomtatni sem szükséges.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...