Halloween DekorációSzülinapi luficsokorLánybúcsú

Talán tudod, vagy, ha nem, az se baj... A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig tart. Csak azért, hogy esetleg ne maradj bajban a gyerek előtt, ismétlés jelleggel elmondom, hogy a vízkereszt napja január 6-a, a hamvazószerda meg minden évben más dátumra esik. Csak az fix, hogy szerda! Idén több mint 7 hétig (február 25-ig) tart a farsang és a böjtöt ugyebár a Húsvéttól számoljuk visszafelé. Negyven kemény napot.

Farsangi gyerek jelmezek
Kezdődhet a farsangi buli?

Na, de... Hamvazószerda után már indul a vallásos életben a nagyböjt időszaka, amikor is nem szerveznek mulatságokat. És így mindenképpen csak a farsangi időszakban élhetjük ki beöltözős, mulatozós vágyainkat. Különösen drága dedeink.

Valljuk be szép csendesen, ki ne égne ilyentájt a farsangi maskaraságok, mulatságok lázában. A gyerekek kevés dolgot szeretnek jobban, mint az óvodai vagy iskolai farsangi buliba menni.

Annál már csak azt élvezik jobban, míg ötletelnek a családdal együtt. Különösen a mamák és a nagyik jeleskednek a néha agyament ötletek gyártásában. Persze a papák sem maradnak le a leglehetetlenebb dobozemberek, robotok és egyéb kényelmetlen viseletek és jelmezek kitalálásában.

Lényeg, hogy beöltözni jó. Nem is nagyon számít, hogy a jelmez egy „elbűvölő” szemeteszsák ruha, vagy éppen a Toy Story-ból ismertté vált cowboy öltözet. A lényeg, hogy a gyerek a figyelem középpontjába kerüljön, és a számára legmenőbb jelmezt viselje.

Na és itt jön a hidegrázás. Mert ugyebár elmehetünk és kölcsönözhetünk, vagy vehetünk méregdrága szuper jelmezt. De az snassz, mert garantáltan nem nyeri meg a gyerek a jelmezversenyt, sőt még helyezést sem ér el. A tanító néni is az sajátkezűt favorizálja, a zsűriről nem is beszélve.

Tehát, ha igazán ki akarsz tenni magadért, akkor marad a saját gyártás. Ebben aztán nem ismerünk tréfát, és amitől persze kiráz a hideg minden jobb érzésű mai mamát. Mert az a régi szokásunk még sokfelé dívik, hogy jó bonyolult, hímzett-varrott, tündi-bündi virágoskertet teszünk a gyerekre, vagy jól kitömjük, összevarrjuk, megcsomózzuk, betekerjük, brrrr...

Elárulok neked egy titkot. Lehet ezt másképpen is csinálni. Anélkül, hogy felfűznél tizennyolcezer pattogatott kukoricát, kivágnál és felvarrnál vagy ragasztanál kétszáz darab leopárd pöttyöt, vagy gyereked lenne a negyedik Piroska az osztályban. Nyerő lehet a gyerek, és te is alvással töltheted az éjszakát az ominózus buli előtt, egész héten (és persze utána is).

Csak válassz jól, egyszerű, de nagyszerű kiegészítőket! Kalapokatmaszkokat (szépek és hátborzongatók, viccesek és állatosak egyaránt léteznek), szarvakat, füleket, tetkókat, szakállt, bajuszt, parókát, arcfestéket. Jó is, hogy ez eszembe jutott, mert tudd, hogy nem kell Picasso-nak lenned, hogy a jelmezéhez illő arcot fess gyermekednek. Tudod, a gyerekek amúgy is szeretik az átváltozást.

Ezek után a gúnya sem lesz gond, mert, ha jól megnézed a ruhásszekrényeket, biztos akad egykét szemrevaló darab benne. Vezéreljen a kreativitás és az egyszerű kivitelezés.

Szóval, nem kell borzongnod, ha nem akarod!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!