Tényleg annyi lehetőséget rejt az arcfestés?

A válaszom igen, igen, igen. Az arcfestés szuper móka minden alkalomra, sporteseményre, szülinapi gyerek zsúrra, de akár akkor is, ha halloweenre dobnál fel arcodra valamit az öltözéked kiegészítéseként. Az arcfestés már önmagában is kiváló szórakozás. De a hatás, melyet kreálmányoddal ki tudsz hozni az emberekből, na az mindent, de tényleg mindent visz! Az izgalmas és egyedi ötletek száma végtelen, csak a képzeleted szabhat határt. Nézd meg, milyen alkalmakra használhatsz bátran Te is különböző arcfestékeket!

Arcfestés
Arcfestés

Sportesemények

Se szeri, se száma az izgalmas sporteseményeknek. A sportnaptár mindig tartogat egy csomó programot, ahol nemzeti színekben pompázhatsz. Egyszerűbben, vagy kifinomultabban oldhatod meg arcod kifestését. Világbajnokság, olimpia, EB mind remek alkalom a festegetésre.

Amellett, hogy biztatjuk sportolóinkat, érdemes valamivel jelezni magunkon, hogy mi a magyarok táborába tartozunk, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minél több büszke aranyérem tulajdonosunk, nyertesünk legyen. Az első és legfontosabb, amit tehetsz, hogy az arcodra fested a magyar zászló színeit
Arcfestés sporteseményekre
Arcfestés sporteseményekre

Születésnapi gyerek zsúrok

A gyerkőcök imádják, ha valami szép és vidám, vagy éppen félelmetes motívum kerül fel az arcukra a zsúr alkalmával. Nem kell nagyon sok színt beszerezned, elég néhány alapszínű festéket venni, keverheted őket így is minden lurkó vágyának eleget tudsz tenni! Kívánságokból lesz bőven, az egyszer biztos, csak győzd megvalósítani. De lehet az a legegyszerűbb, ha két dizájn elkészítését előre begyakorolod gyerekeden, és a zsúron megmondod a gyerekeknek, hogy kettőből tudnak választani.

Mutatok Neked két nagyon egyszerű példát, melyet egy kis gyakorlással könnyedén elsajátíthatsz!

Sellő:

1. Egy szivacs segítségével vigyél fel kék (vagy rózsaszín) festéket a szemek fölé és a homlokra úgy, hogy az egy uszonyt formázzon meg.

2. Egy ecsettel fess egy fehér kagylót a homlok közepére, valamint hártyákat (széles „U” betűket) a kék festett részre. Fekete festékkel rajzold meg a körvonalakat.

3. Rajzolj egy-egy fekete vonalat mindkét szemhéjra és két-két fekete vonalat mindkét szem sarkába. Voilá, kész a csodaszép végeredmény!

Sellő arcfestés
Sellő arcfestés

Szuperhős:

1. Az ecset segítségével rajzold meg a körvonalát a szemmaszknak. A szemek körül rajzolj két fekete karikát.

2. A szivaccsal fesd be a szemmaszkot kékre.

3. A „mérges” szemöldök kinézethez rajzolj két dőlt „S” betűt. A két szem közé az orrnyeregre rajzolj három-három kis vonalkát. Kész is, mehet a csemete világot menteni!

Szuperhős arcfestés
Szuperhős arcfestés

Halloween

Nem csak a gyerekeket teszi egyedibbé az arcfestés, de a felnőttek is bátran átváltoztathatják magukat némi festék segítségével. Az október 31-i halloween ünnepség manapság már nálunk is egyre népszerűbb. Rengeteg parti épül erre a témakörre, ahol a megjelenés szigorúan jelmezben lehetséges. Egy jelmez azonban önmagában nem teljes, kellenek még mellé kiegészítők és némi arcfesték. Ettől lesz ugyanis a megjelenésed páratlan és egyedi. Egy szimpla boszorkány jelmez már senkit sem fog felvillanyozni, viszont ha van hozzá egy tuti sminked, azzal valószínűleg kapni fogod az elismerő bókokat.

Boszorkány:

1. Fesd be zöldre az egész arcod a szemeid és a szád kihagyásával. Eközben ügyelj arra, hogy a szemed mindvégig csukva maradjon.

2. A szemöldököd környékére rajzolj hosszú függőleges vonalakat. Ha elég kreatívnak érzed magad, pókhálókat is rajzolhatsz az arcodra.

3. Tegyél fel egy kis piros rúzst a szádra, és már kész is.

Persze a párodat is kifestheted, ha elég bevállalós. Festhetsz neki hófehér szellem arcot, szürke zombit, csontváz vagy koponya is nyerő lehet.

Boszorkány arcfestés
Boszorkány arcfestés

Ha eddig még nem próbálkoztál az arcfestéssel, itt az ideje, hogy kipróbáld! Meglátod, gyorsan bele fogsz jönni és imádni fogod. Kezdd a magyar zászlóval a sport jegyében, az egy laza kis bemelegítő gyakorlat lesz, utána pedig jöhetnek a nehezebb feladatok!

Attól nem kell tartanod, hogy a bőrödön a festék bármiféle elváltozást, kiütést okozna, ugyanis arcfestékeink hipoallergének és semmilyen mérgező vagy káros anyagot nem tartalmaznak. Akkor hát hajrá! Nézd meg az Ünnepek Áruháza választékát!

Kellemes időtöltést kívánok arcfestés közben!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is: