LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Kánikulában mi is lehetne kellemesebb, mint egy jegeskávét meginni a vízparton?

Görögországról mindenkinek a fehér-kék házak és az ezer árnyalatban pompázó gyönyörű kék tenger jut eszébe. Mi nagyon szeretjük ezt a mediterrán országot, így az úticélunk idén is Görögország lesz. Rutinos utazónak mondhatjuk magunkat, nagyon szeretjük a görög ételeket, az országot és magát az utazást is. Már több féle utazási módot próbáltunk korábban, idén megint autóval vágunk neki a közel 1500 km-es útnak.

Jegeskávé a tengerparton
Jegeskávé a tengerparton

Sokan mennek autóval hasonlóan hosszú útra egy felejthetetlen tengerparti nyaralás kedvéért, ezért néhány gondolatot megosztok Veled, ami segít, hogy felkészülten induljatok el, ha ez az első hosszú utatok kocsival.

Az elmúlt évek alatt már kialakult egy jól bevált listám arról, hogy miket kell magunkkal vinni egy utazásra vagy nyaralásra.

Elindulás előtt alaposan átnézem és kiegészítem, ha szükséges. A listán külön vannak a ruhák, kozmetikumok, és van egy oszlop azoknak, amiket az utazás során kézközelben szeretnék magammal vinni.

Érdemes az utazás előtt egy hasonló listát keresni az interneten, vagy átgondolni mi az, amire szükségetek lehet az utazás során. Amit mi mindig bekészítünk a csomagba: néhány alapvető gyógyszer (pl. fájdalomcsillapító, sebtapasz), esetleg néhány egyszerűbb tisztítószer, kézfertőtlenítő, naptej, bőrápoló leégés esetére, telefontöltő. Mi mindig viszünk magunkkal kártyát, társasjátékot és a teraszon szuper kártyapartit csapunk a barátokkal és a családdal.

Tengerpart Görögországban
Tengerpart Görögországban

Amikor elérkezik a várva várt indulás, általában hétköznap késő délután, 4-5 óra körül indulunk és egyenesen az egyik határátkelő felé vesszük az irányt. Attól függően válasszátok meg az indulást, hogy inkább a korán kelést, vagy az éjszakai vezetést szeretitek jobban. Néhány hasznos infó az úttal kapcsolatban, amire érdemes figyelni; ne spórolj utasbiztosításon; győződjetek meg róla, hogy érvényes a jogosítványotok, személyi igazolványotok; legyen nálatok kéztörlő kendő, kispárna, egy kis harapnivaló, ásványvíz és a szállás átvételéhez szükséges voucher és az útra itiner.

A mostani utunkat is már nagyon várjuk, nem először járunk majd Görögországnak ezen a részén. Igyekszünk helyi finomságokat enni és kiélvezni a kint töltött idő minden pillanatát. Természetesen a muszaka evés nem maradhat el, de ki nem hagynám a baklavát sem, ami egy nagyon édes, de legalább ennyire finom diós, mézes helyi desszert. Az első dolgunk, ha kiérünk egy isteni hideg frappé elfogyasztása lesz, ami egy görög jegeskávé.

Talán a legfontosabb tanács, amit adhatok, hogy legyetek türelmesek, az út hosszú és biztos kell majd várakozni. De eközben, ha a szemetek előtt van, milyen szép helyre mentek, akkor máris jobban telik a várakozással töltött idő is.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!