Szervezz felejthetetlen lakásavató bulit!

Te is mindig szerettél volna lakásavatót tartani? Ha mostanában költözöl új helyre és Te is szeretnéd ezt megünnepelni egy emlékezetes lakásavatóval, akkor mostani blogbejegyzésünkben 5+1 hasznos tippet adunk ehhez.

Szervezz felejthetetlen lakásavató bulit!
Szervezz felejthetetlen lakásavató bulit!

Hamarosan átköltözünk az új otthonunkba, így már tervezzük, hogy egy szuper lakásavatót tartunk a családdal és a barátokkal. És mivel imádok dekorálni, ez most is az én feladatom lesz, de már alig várom, hogy nekikezdhessek!

Ha még sosem tartottál lakásavató bulit, akkor érdemes tovább olvasnod, mert 5 tippet is megosztunk veled, amivel garantált lesz a jó hangulat!

1. Kiket hívj meg és hogyan?

Egy lakásavatóra vajon hány embert szokás meghívni? Először is érdemes a lakás méretét figyelembe venni, hogy hányan férnek el kényelmesen. Ami segít kitalálni, hogy kiket hívj meg, ha átgondolod, mennyire nagy a baráti társaságod, hogy egy szuper beszélgetős estét szeretnél a barátokkal, vagy inkább egy fergeteges bulit tartanátok a haverokkal. Ha megvannak a részletek, érdemes valamelyik közösségi portálon létrehozni egy eseményt, ahol mindenkit meg tudsz hívni, a részleteket is meg tudod osztani és a vendégek is vissza tudnak jelezni.

2. Mikor tartsd a lakásavatót?

Érdemes 1-2 héttel a beköltözés után tartani, amikor már belaktad a lakást, minden ki van pakolva, van hely leülni vagy táncolni, és nem a dobozok között kell lavíroznotok. És hogy milyen napon tartsátok? A legkényelmesebb péntekre vagy szombatra időzíteni, amikor senki sem rohan haza, és másnap mindannyian tudtok pihenni.

3. Milyen zene legyen?

Limonádé adagoló 

Ez leginkább tőletek függ, de mindenképpen olyat válasszatok, amit a csapat nagyobb része szeret. A zene kiválasztásánál, amire még érdemes gondolni, hogy táncolós bulit szeretnétek, vagy inkább beszélgetős estét tartanátok. Viszont ne feledkezz meg a szomszédokról se, biztos értékelni fogják, ha előre jelzed nekik, hogy egy kisebb társaság érkezik hozzád. Mi a ház kapujára is kiragasztunk majd egy papírt egy nappal korábban, amiben a lakók megértését kérjük. Erre főleg ott fontos figyelni, ahol kisgyerekes vagy idős szomszédok is laknak.

4. Milyen legyen a dekoráció?

Egyáltalán kell dekoráció egy lakásavatóra? Én egyértelműen azt mondom, igen! Ha Te nem vagy nagy dekorálós, pár dolgot így is érdemes beszerezned, mert a jó hangulathoz és az ünnepléshez ezek az apróságok sokat hozzátesznek. Ma már nagyon szép lampionokat és függő dekorációkat lehet kapni, amiket később is fel tudsz majd használni! Én bevallom, eldobható tányérokkal és poharakkal készülök, mert a másnapi takarítást jelentősen egyszerűsíti, és rengeteg időt spórolok ezzel a kis trükkel. Sokféle színből és mintából tudsz választani, amik ráadásul nagyon jó minőségűek is.

5. Vendégváró falatok/italok

Vendégváró falatok
Vendégváró falatok

Én nem készülök több órás főzéssel és komoly főételekkel a lakásavatónkra, de biztos vagyok benne, hogy így is mindenki jól lakik majd. Lesz többféle falatka, amiből mindenki kedve szerint válogathat. Meg lesz persze rágcsálnivaló is és különböző italok. Amire fontos gondolni, hogy biztos lesz olyan, aki nem iszik alkoholt, így nekik mindenképpen gondoskodjunk alkoholmentes üdítőről, amit akár egy különleges limonádé adagolóból is szervírozhatunk.

+1 tipp: Ha Te vagy hivatalos lakásavatóra

Meglepetés a házigazdának
Meglepetés a házigazdának

Valamilyen apró ajándékkal szokás meglepni a házigazdát, de ha többen adnátok közösen ajándékot, már néhány ezer forintból nagyon ötletes meglepetéssel kedveskedhettek neki. Egyfajta „tortát” Ti is könnyen elkészíthettek olyan „alapanyagokból”, amikre minden háztartásban szükség van. Néhány törölköző, konyharuha és pár tisztítószer segítségével, különleges ajándékkal lephetitek meg a házigazdát, és az öröm sem fog elmaradni, abban biztos vagyok!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is: