Szülinapi party kellékekLánybúcsúSzülinapi luficsokor

Július 1. után nem vásárolhatunk Magyarországon egyszer használatos műanyag termékeket. Az Ünnepek Áruházánál most hatalmas akció keretein belül végkiárusítjuk ezeket a tányérokat, poharakat, evőeszközöket, szívószálakat, lufipálcákat. E heti blogcikkünkben bemutatjuk, miért érdemes ezeket a termékeket most beszerezni, és hogyan használhatod fel őket okosan.

műanyag újrahasznosítás
Hasznosítsd újra a műanyag poharakat!

Igaz, ezek a termékek hagyományosan egy használat után eldobhatók, de ez nem azt jelenti, hogy mindenképpen meg kell válnunk tőlük. Az ilyen evőeszközöket, edényeket akár többször is felhasználhatjuk, néhányukat biztonságosan elmoshatjuk mosogatógépben, de ha vállaljuk a kis plusz munkát, kézzel is könnyen megtisztíthatjuk őket. Egy-egy műanyag evőeszközt akár minden nap magunknál tarthatunk a táskánkban, mert bármikor jól jöhet, hogy kéznél van.

Sőt, akár egészen új felhasználási területeket is találhatunk ezeknek a tárgyaknak. Használat után a műanyag evőeszközök, szívószálak, lufipálcák a segítségünkre lehetnek például a kertészkedésnél virágágyások megjelölésénél, vagy friss hajtások megtámasztásánál. Remek alapanyagok lehetnek továbbá kreatív projektekhez. Műanyag kanalakból óriási sárkánytojások pikkelyei készülhetnek, vagy tavirózsát mintázó lámpabúra, váza készítésénél a szirmok kialakításához használhatjuk őket. Műanyag villa hasonló felhasználásával is izgalmas, érdekes textúrájú használati tárgyakat készíthetünk. A kész alkotásokat festékspray-vel tehetjük látványossá, de ha színes alapanyagból dolgozunk, ezt a mozzanatot akár ki is hagyhatjuk.

Az evőeszközökhöz hasonlóan a szívószálakat is kitisztíthatjuk, hogy újra és újra felhasználhassuk őket. Különösen igaz ez a vastag műanyagból készült, kanyargós koktél szívószálakra, melyeket vétek lenne eldobni. A vékonyabb falú szívószálakból pedig, ha rendeltetésszerűen nem akarjuk többet használni őket, feldarabolva gyöngyöket készíthetünk, melyeket a legkisebbek is könnyedén damilra, cérnára tudnak fűzni, és színes ékszereket tudnak készíteni.

A műanyag poharak számára is bátran kereshetünk új rendeltetést. Használat után remekül funkcionálhatnak ceruzatartóként vagy festékes tégelyként. Akár ki is dekorálhatjuk őket. Emellett az evőeszközökhöz, szívószálakhoz hasonlóan a növények csiráztatásánál, nevelésénél is segítségül hívhatjuk őket. Ha például vicces arcokat rajzolunk a poharaknak, majd fűmagot, búzát vagy metélőhagymát ültetünk beléjük, a friss zöld hajtások olyan hatást keltenek majd, mintha a poharakra rajzolt vicces alakok haja sarjadt volna ki.

Kérjük, bánj okosan a megvásárolt műanyag termékekkel: próbáld meg minél többször felhasználni őket, ha pedig már megszabadulnál tőlük, tájékozódj az újrahasznosítási lehetőségekkel kapcsolatban!

Kérjük, add meg az adataid!